Snap
  • Mama
  • dochter
  • trots
  • Momlife
  • Mijnmeisje
  • moederdochter

Hoe goed ken jij je kind?

Een weekend weg samen met mijn dochter. We hebben een enkele keer wat met zijn tweetjes gedaan... Maar een echt meidenweekend nog nooit. En wat hadden we er zin in! 

Vrijdag zijn we op tijd richting Emmen vertrokken. Helaas was het echt waterkoud en zag het er buiten somber uit. Desondanks keken we uit naar onze daagjes samen met elkaar. 

Emmen... Ruim twee uur rijden vanuit Delft. We zongen samen liedjes in de auto en we hadden uiteraard een tasje vol lekkere dingetjes mee genomen voor onderweg. Zo kwamen wij de rit wel door. 

Dikke jas, sjaal om en handschoenen aan en we waren klaar om naar Wildlands te gaan. 

Voor de zekerheid had ik de buggy van Luuk meegenomen omdat ik er rekening mee had gehouden dat Ise moe zou zijn. Zoals je misschien in mijn andere blog hebt gelezen zijn we met Ise naar de kinderarts geweest om uit te zoeken waar haar vermoeidheid vandaan komt. Het is dan wel prettig voor haar om af en toe even te zitten. 

Snap

Gewoon helemaal niemand in heel Wildlands te vinden. Normaal zou ik dat niet zo erg vinden, maar met dat sombere weer was het wel erg stil. Het is een leuk park maar in dit seizoen was vrijwel alles dicht. Geen treintje, ik heb maar 1 restaurant gevonden dat open was en er zou Wildlands Backstage zijn, waar ze dichtbij de dieren zou kunnen komen maar daar waren ze volop bezig met werkzaamheden. Wel een beetje een teleurstelling. We gingen ons lekker op warmen met warme chocolademelk. Ondertussen keken de giraffen met ons mee. Dat was wel leuk voor Ise die meteen Dikkertje Dap begon te zingen. 

Snap

Na een tijd in Wildlands zijn we nog een winkelcentrum in gelopen. We aten een patatje en toen vonden we het tijd om lekker naar ons hotel te gaan. Gelukkig was dit nog geen tien minuten rijden. Ise keek er al dagen naar uit om samen op het bed te springen, een kussengevecht te houden en te spetteren in het bad. Dat deden we uiteraard zodra we de kamer binnen kwamen. We gooiden de schoenen uit, trokken wat lekkers uit de tas en jumpten met een filmpje op bed. 

Snap

En dat spetteren in bad... Was nog het allerleukst. Wat heeft ze het uitgeschaterd. En dan word ik toch wel heel erg blij... Om samen met mijn meisje er op uit te zijn. 

Snap

Mama... Mag ik mijn eigen haar föhnen. En mag ik jouw Makeup gebruiken? We maakten ons klaar om samen uit eten te gaan. Hoe leuk... En dat het zo fijn werd had ik niet verwacht. 

Snap

We kwamen in het restaurant aan. Wat was het er gezellig. Ise pakte het personeel al weer helemaal in met haar beidehante opmerkingen. Zo leuk om te zien dat ze nergens verlegen voor is. Zelf haar eten en drinken bestellen. Haar knuffels aan iedereen laten zien en vragen of ze een tekening mag maken.

We kletsten...over school.... En hoe fijn het is om even samen met elkaar te zijn. We hadden echte gesprekken... Ze maakte soms zinnen of kwam met opmerkingen die mij echt deden verbazen. Ik schrok wel een beetje. Ik besefte me dat door de dagelijkse flow waar je in zit.... De drukte van werk, huishouden, twee kinderen, sport etc... Dat je gewoon echt te weinig ECHTE tijd samen door brengt. En die tijd had ik nu. Wat ben je ineens groot geworden Ise. Heeft mama zoveel gemist? Ik werd gelukkig maar ook wel een beetje verdrietig. Hoe goed ken ik je eigenlijk Ise? Je gaat met sprongen vooruit... Door school? Mis ik nu zoveel dingen omdat we zo gehaast leven? 

We hebben nog zo heerlijk gelachen samen. Dat was super fijn. Dit etentje met mijn dochter. Was mooi... 

Snap

Na het eten terug naar het hotel. Pyjama aan en bed in. Wat was deze dag genieten met haar.

De volgende dag zouden we naar Opa en Oma, mijn ouders, in Zwolle gaan. Om 07.00 uur werd Ise wakker.... Het eerste dat ze zei was "mama ik hou zoveel van jou, dat jij met mijn beer mag slapen".

Mama, ik hou zoveel van jou, dat jij met mijn beer mag slapen.

Na het uitchecken, naar Zwolle. Wat was het fijn om opa en oma weer te zien! We zien elkaar niet heel vaak. Dat is jammer. Maar de tijd die we dan hebben proberen we zo goed mogelijk te besteden. 

De intocht van Sinterklaas was in Zwolle. Mijn neefje en nichtje kwamen ook kijken dus dat was extra feest. Zo leuk om iedereen weer even te zien. Ise genoot duidelijk van het hele Pieten gebeuren. 

Snap

Ze heeft in de avond keihard liedjes gezongen bij de openhaard. Ze heeft ook aan Piet gevraagd of ze de schoen voor haar broertje ook mocht zetten omdat hij er dit weekend niet bij was. Dat mocht uiteraard. De ene tekening na de andere werd gemaakt en in de schoentjes gestopt. Ze was er helemaal vol van. Heerlijk om dat koppie te zien genieten! 

Het hele weekend was het genieten. Ook al luistert ze soms niet en moet ik soms boos worden... Ik wil alle mama's en papa's ook trouwens, doe dit met je kind. Neem echt een keer tijd voor elkaar. 

Want ik besef me nu des te meer... Dat alle clichés waar zijn... De tijd gaat veel te snel. Hoe goed ken jij je kind? Nou inderdaad... Ik ken haar veel beter. We hebben geknuffeld, gestoeid en genoten van onze moeder dochter date.

En ook al weet ik dat we gauw weer in de dagelijkse drukte terecht komen, met alle verplichtingen die erbij horen, toch probeer ik echt meer te genieten dan me mee te laten sleuren door de hectische dagen. 

Want ik wil jou nog veel beter kennen Ise. 

Nu ben ik direct benieuwd.... Plannen jullie ook wel eens een moeder - dochter/zoon date? 

Snap
4 jaar geleden

Aaahh super lief! Ik heb dat nog nooit gedaan, maar ga dat zeker een keer doen! Zeker nu de net op school zit, mis je toch heel veel en zeker haar aanwezigheid. Ze wordt zo snel groot nu!