Snap
  • Mama

Hoe doen moeders dat... hun kleintje loslaten

Ik weet dat het moet.. een kindje naar een kinderdagverblijf enzo.. maar waarom durf ik dat niet?

Ik ben een fulltime moeder. Daarmee bedoel ik niet dat andere moeders niet fulltime moeder zijn maar daarmee wil ik zeggen dat ik ervoor koos om te stoppen met werken en voor mijn zoontje te zorgen.

Ik weet dat het de normaalste zaak ter wereld is om een kind naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal te brengen. 
Op één of andere manier kan ik dit niet goed, waarom? Geen idee.. 
Is het omdat ik toch thuis ben? Is het omdat ik hem niet los wil laten nadat we zo lang op hem hebben moeten wachten? Durf ik hem niet aan anderen toe te vertrouwen?

Ergens wil ik, gewoon voor mijn eigen sociale contacten, graag weer (parttime) willen werken. Maar het idee om mijn zoontje bij een ander achter te laten of toe te vertrouwen beangstigd mij.
Het idee hem zo lang te moeten missen (hij is immers al 22 maanden bijna constant bij mij) beangstigd mij ook enigszins.

Toch zal ik er vroeg of laat aan moeten geloven.. Wat een zware tijd zal dat worden... of juist niet en valt het mee?

Zijn er meer moeders die hiermee worstelen of ervaring mee hebben? 

9 jaar geleden

Dat heb ik ook Miranda... zelfs bij z'n papa alleen laten vind ik al moeilijk. Elke keer gaat er door mijn hoofd, denkt hij daar aan, let hij hier op, vergeet hij dit niet... Ik hoop gewoon dat als de tijd daar is en hij gaat naar een opvang/oppas dat het me mee zal vallen.

9 jaar geleden

Los laten is heel moeilijk, je hebt moeders die het heel makkelijk kunnen en moeders die het liefst altijd bij hun kleintjes willen zijn. Ik kan ook moeilijk loslaten en wil het liefst alles zelf regelen. Ik vond het al erg als ik de kindjes thuis bij papa moest laten. Ik schreef alles precies op wat er gebeuren moest. En bij de oppas (mijn zus) stopte ik netjes een briefje toe met wat wel en wat niet. De oudste ging voor het eerst met 2,5 jaar naar de peuterspeelzaal, maar wat vond ik dat moeilijk, iemand anders die op je kindje moet letten. Nu is de jongste inmiddels al heen en de oudste naar school, het word steeds makkelijker het loslaten succes met een kinderdagverblijf zoeken

9 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie Petra. Een begin is al dat ik hem (met onze verhuizing) een paar dagen, alleen overdag, bij mijn moeder heb gelaten. Ik vertrouw haar volkomen hoor, maar op dat moment is het dan eerder het missen. Ik ben aan het oriënteren qua kinderdagverblijven. Hopelijk zit er één tussen waar Tygo en ik ons allebei goed bij voelen.

9 jaar geleden

Los laten en aan andere toe vertrouwen is de moeilijkste taak van een moeder. Dit kan je dan ook niet gelijk. En zeker als je al zolang de taak opvoeden alleen doet. Stapjes...elke keer dat je hem weg brengt wordt het makkelijker. Omdat je het vertrouwen krijgt dat iemand anders er ook goed voor kan en wil zijn. En omdat jij weer merkt dat even alleen jezelf ook erg lekker is! Ga eerst oefen op het kinderdagverblijf. En wees kieskeurig. Kinderdagverblijven verschillen .ik rij er ook 2 voorbij om bij die van ons te komen. Veel succes met deze moeilijk taak...