Snap
  • Mama
  • rust
  • workmomlifebalance
  • #balanswerkprive
  • Nachtdiensten

Hoe doe je dat dan met slapen?

Soms gewoon wat minder slapen.

Vanaf het moment dat ik de opleiding ging doen heb ik altijd gezegd dat ik nachtdiensten werken leuk vond en helemaal niet erg. Dus toen ik uiteindelijk klaar was besloot ik om terug te gaan naar de PG afdeling en daar in het nachtdiensten team te gaan werken, waarom?

Nouja als wij pech hebben beginnen wij alle twee om 7u dat was niet echt meer te combineren en ik wilde Rosie straks ook zo veel mogelijk zelf naar school brengen en dat kan als je nachtdiensten werkt ook wilde ik niet alleen nog maar latediensten werken want dat houdt in dat je om 15u of om 16u moet beginnen. Aangezien de basisschool tijden tot kwart over twee zijn en mijn vriend gewoon tot 17u werkt leek mij dat ook niet echt ideaal. Dus dankbaar voor de nachtdiensten want dat is met jonge kinderen en onze thuis situatie voor nu toch het makkelijkste. En dat ik nog in een leuk team terecht ben gekomen is helemaal top. Maar hoe doe je dat dan met slapen? Nou ik werk drie nachten per week soms vier maar dat is echt bijna nooit soms zelfs twee nachten. Vaak probeer ik voor ik de nacht erin ga te slapen van 19u tot 21u soms lukt dit ook niet en haal ik door en leef ik vooral op koffie niet heel ideaal maar wel te doen tot nu toe breng ik Rosie en Noah naar de opvang en daarna ga ik slapen. In januari start Rosie op de basisschool dan breng ik Rosie naar school en Noah naar de opvang en dan ga ik slapen, ik slaap vaak wel gebroken van 8/9u tot 13/14u en dan savonds vaak nog van 19u tot 21u als dit lukt ( dit lukt niet altijd) maar tot nu toe met twee / drie nachten per week is dit prima te combineren. Voor nu probeer ik nog zo lang mogelijk te slapen overdag maar ik word toch vaak rond 13u wakker. Voor nu zijn de nachtdiensten een ideale uitkomst voor ons en ik denk dat dankzij twee kinderen ik ook wel al gewend ben aan gebroken nachten en weinig slaap haha, dat scheelt natuurlijk ook veel. En wat ik nu vooral merk is dat ik veel meer thuis ben, meer rust heb gekregen en dat als er iemand ziek is er altijd iemand thuis is en dat vind ik toch wel echt heel erg fijn.af het moment dat ik de opleiding ging doen heb ik altijd gezegd dat ik nachtdiensten werken leuk vond en helemaal niet erg. Dus toen ik uiteindelijk klaar was besloot ik om terug te gaan naar de PG afdeling en daar in het nachtdiensten team te gaan werken, waarom?

Nouja als wij pech hebben beginnen wij alle twee om 7u dat was niet echt meer te combineren en ik wilde Rosie en uiteindelijk ook Noah straks zo veel mogelijk zelf naar school brengen en dat kan als je nachtdiensten werkt ook wilde ik niet alleen nog maar latediensten werken want dat houdt in dat je om 15u of om 16u moet beginnen. Aangezien de basisschool tijden tot kwart over twee zijn en mijn vriend gewoon tot 17u werkt leek mij dat ook niet echt ideaal. Dus dankbaar voor de nachtdiensten want dat is met jonge kinderen en onze thuis situatie voor nu toch het makkelijkste en het beste te combineren. En dat ik nog in een leuk team terecht ben gekomen is helemaal top.

 Maar hoe doe je dat dan met slapen? Nou ik werk drie nachten per week soms vier maar dat is echt bijna nooit soms zelfs twee nachten. Vaak probeer ik voor ik de nacht erin ga te slapen van 19u tot 21u soms lukt dit ook niet en haal ik door en leef ik vooral op koffie niet heel ideaal maar wel te doen tot nu toe breng ik Rosie en Noah naar de opvang en daarna ga ik slapen. In januari start Rosie op de basisschool dan breng ik Rosie naar school en Noah naar de opvang en dan ga ik slapen, ik slaap vaak wel gebroken van 8/9u tot 13/14u en dan savonds vaak nog van 19u tot 21u als dit lukt ( dit lukt niet altijd) maar tot nu toe met twee / drie nachten per week is dit prima te combineren. Voor nu probeer ik nog zo lang mogelijk te slapen overdag maar ik word toch vaak rond 13u wakker. Voor nu zijn de nachtdiensten een ideale uitkomst voor ons en ik denk dat dankzij twee kinderen ik ook wel al gewend ben aan gebroken nachten en weinig slaap haha, dat scheelt natuurlijk ook veel, al slapen ze nu alle twee wel door. En wat ik nu vooral merk is dat ik veel meer thuis ben, meer rust heb gekregen en dat als er iemand ziek is er altijd iemand thuis is en dat vind ik toch wel echt heel erg fijn. 

Lees ook: Het beste is het leren loslaten.

1 jaar geleden

Wat fijn dat jullie dit zo kunnen combineren!