Snap

Hoe de kraamweek een hele andere wending krijgt

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen over mijn razendsnelle bevalling. Hier gaat het verhaal verder.

Mijn zoontje komt terug uit de peuterspeelzaal en ziet voor het eerst zijn zusje. Hij is meteen verliefd. Knuffelen en kusjes geven. Met zijn viertjes zitten we heerlijk op een roze wolk. Ik voel mij prima, geen naweeën en onze baby doet het prima.

Mijn man besluit om na het weekend weer 's ochtends te gaan werken en dan komt hij weer thuis als de kraamverzorgster naar huis gaat.

Mijn zoontje wordt maandag ochtend wakker en samen liggen we heerlijk in bed, even quality Time met zijn tweeën. Rond half 8 wordt zijn zusje wakker en opeens krijg ik pijn, ontzettende pijn onder in mijn buik. Met veel pijn lukt het mij om onze dochter uit bed te halen en haar en fles te geven. Op dat moment besef ik dat ik met deze pijn nooit naar beneden kan lopen om de deur voor de kraamverzorgster open te halen. Huilend van de pijn bel ik mijn man op dat hij nu moet komen, het gaat niet meer, zoveel pijn. Gelukkig werkt mijn man dicht bij en is hij zo thuis. Hij schrikt als hij mij ziet. De kraamverzorgster komt vrij snel daarna en die vertrouwt het niet en belt de verloskundige. De verloskundige komt en die kan niets vinden, weet ook niet wat het zou kunnen zijn maar ziet dat ik ontzettend veel pijn heb. Ze belt de gynaecoloog en ik moet naar het ziekenhuis.

Daar aan gekomen begint het lange wachten. Daar zit ik dan met veel pijn en zonder baby en daar komen de kraamtranen.

Ik word onderzocht door de gynaecoloog maar die kan niet direct iets vinden dan door om een echo te maken van mijn buik, daar lig je dan net bevallen met kool bladeren in je bh en komt er een mega knappe dokter aangelopen en daar komen bij mij de kraamtranen weer. Op dit moment heb ik gelukkig ook geen pijn meer.

Nu veel onderzoeken is de mening van de gynaecoloog dat mijn eierstok is gekanteld. Ik heb het geluk dat mijn eierstok weer vanzelf is terug gekanteld en dat ik niet geopereerd hoeft te worden. We kunnen weer naar huis genieten van ons gezinnetje.

En dan dinsdagavond rond etenstijd krijgen wij een telefoontje van de huisarts die onze wereld op de kop zetten.

6 jaar geleden

Hoop niet dat er een enatige ziekte achterweg komt!

6 jaar geleden

Woooh ik was super blij dat je eierestok zelf terug was gekanteld, bij mij is er namelijk 1 verwijderd, maar goed daar gaat het nu niet over... Je laatste zin, klinkt niet best. Spannend! En dat in de kraamweek