Snap
  • Mama
  • kinderen
  • vriendinnen
  • Momlife
  • normalmom

Hoe de Facebookpagina vriendinnen werden

Dit kan een beetje een raar verhaal zijn voor sommige mensen. Maar de mensen die mij kennen weten dat ik een vrij open persoon ben en graag van me af wil praten. Dus toen ik wist dat ik zwanger was MOEST ik dit natuurlijk kwijt! Ik heb me aangemeld op een forum waar allemaal dames die in september waren uitgerekend zaten. De groep was nog klein zo pril in de zwangerschap maar het forum was onoverzichtelijk. We kwamen met z’n drieën op het idee om maar een Facebookpagina te openen waar we elkaar konden spreken en wat wel overzichtelijk zou moeten blijven.

Onze pagina groeide en groeide met allemaal dames die in september voor het eerst mama of weer mama mochten worden.

Lief en leed werd hier gedeeld met elkaar. Helaas waren er dames uit gestapt vanwege een miskraam maar er kwamen ook elke dag weer nieuwe meiden in. Na een groep te hebben van 120 dames hebben we de pagina maar op slot gezet. Er was zoveel gedeeld in de groep, we werden zo close dat we eigenlijk geen behoefte meer hadden aan nieuwe leden. 

De behoefte om elkaar in het echt te leren kennen was wel erg groot! Dus we zijn begonnen met een landelijke meeting. Hieruit kwamen provinciale meetingen en leuke foto’s en verhalen op de pagina wat ons nog dichter bij elkaar bracht.

We hebben het meest verschrikkelijke mee gemaakt met alle dames. Als een echte vriendinnengroep hebben we een mama gesteund die dit hard nodig heeft gehad, en nog nodig heeft. Maar ook zeggen we elkaar de waarheid als een vriendinnengroep en delen we liefde, geluk, trotse momenten en leed met elkaar. Hier kunnen we dingen vragen aan elkaar en onze harten luchten zonder beoordeeld te worden.

Deze meiden weten zo ongeveer alles over mij. En ik weet veel over hun, soms nog meer als hun vrienden in het dagelijkse leven. We hebben de eerste meeting gehad met de groep toen we allemaal zwanger waren. Leuk! High tea’en met een dikke buik, niemand kende elkaar en het was ontzettend gezellig! Als of we elkaar al jaren kende!

Ook toen de kleintjes waren geboren hebben we af gesproken met elkaar. Dagjes naar Ballorig of Monkey town, een dagje zwemmen in het buitenzwembad en een app groepje voor de dames in het Noorden van Nederland waar we regelmatig mee afspreken. Deze meiden zijn oprecht mijn vriendinnen geworden en sta voor hun klaar wanneer ze mij nodig zijn! En ik weet ook dat het andersom ook zo is! 

We proberen één keer per jaar een landelijke meeting te organiseren. Vorig jaar hadden we afgesproken in Amersfoort en hebben heerlijk weer een high tea gedaan met baby’s. We hadden een opkomst van bijna 35 dames. Het was druk, maar zo ontzettend gezellig! Echter was de terug weg drama met twee huilende baby’s in de auto. Maar dat even ter zijde.

Nu na 3 jaar houd de facebookpagina nog steeds stand, we zijn nog met bijna 100 leden. Ook ons groepje van het Noorden blijft close, dagelijks appen we met elkaar en we doen nog vaak avondjes uit met de moeders en play dates met de kids.

Ps. Mijn man begint nu pas te snappen wat ik in de pagina zie... het is toch echt zo... mannen van Mars, vrouwen van Venus🤷🏻‍♀️