Blog header image

Hoe de buurvrouw mij; AUTIST sociaal maakt!

Ding dong, daar staat ze dan voor mijn deur met een brede glimlach; "Hoi! Nou ik ben nu dus bezig met opruimen en kwam...

2 kastjes tegen, die we weg gaan doen, ik dacht voordat ik ze naar de kringloop breng kan ik jullie er misschien wel blij mee maken? Oh en wat ruikt het lekker, ben je al aan het koken?" (Het was 10 uur s'ochtends) Heel bescheiden staat ze voor mijn deur! Ik voel me overvallen maar ik weet; dit is lief bedoeld, ik bedoel; dit is lief! Dus ik trek mijn schoenen aan en loop met haar mee. 

Gelukkig is mijn moeder op bezoek en kan ze even op Le baby letten.

Oke, ja leuk (terwijl ik naar de kastjes kijk) die vind ik echt niks; dat mag ik toch wel eerlijk zeggen toch? Maar die andere vind ik wel leuk, ja maar of mijn vriend het leuk vind? Ik moet het zeker nu beslissen? Ja zegt de buurvrouw, eigenlijk wel, want ik wil ze anders straks al weg brengen, maar als je vriend het niets vind, dan rijden we nog wel een keer om het kastje alsnog weg te brengen?! 

Weer lief, ze denkt met ons mee, want we hebben geen auto. 

Oke tillen maar, en we tillen het kastje naar mijn huis, ze komt niet verder als de gang, want we dragen geen schoenen in huis, dit voelt niet echt aardig, ze heeft me net iets gegeven...zucht.

Dan app ik mijn vriend met het nieuws en een foto van het kastje, hij is er super blij mee, en pas nu kan ik er ook blij mee zijn. Het spookte heel de tijd door mijn hoofd dat hij het misschien niets vind en ik iets "fout" heb gedaan, de verkeerde keuze heb gemaakt. Oke dat kan ik dus loslaten. Toch maar even vragen of hij het andere kastje ook wilt. just in case. En ja hoor,die wil hij ook graag, kan mooi als gereedschapskast/opslag kast dienen in de schuur. Dus ik weer terug naar de buurvrouw, dit keer met Le baby en ondertussen ligt die kast al in haar auto! Ik voel me bezwaard maar ze vind het geen probleem en benadrukt nogmaals hoe fijn ze het vind dat ze er iemand anders blij mee kan maken. 

Mijn soep is bijna klaar en ik bedenk me dat ze het lekker vond ruiken, ook vertelde ze me lang geleden dat een andere buurvrouw die sinds kort verhuisd is weleens heerlijke Indiase gerechten kwam brengen wat zij en haar man zo heerlijk vonden. Zou ik haar een kopje soep brengen?

1 kopje? In een mok van mij? Of toch een plastic bakje? Of toch maar niet? Straks lust ze het niet? En dan bedenk ik me dat ik een prachtige glazen pot heb waar heel wat soep in past en zonder er verder nog over na te denken vul ik die helemaal met wat verse koriander blaadjes on top! Zo

En dan naar mijn buurvrouw, jas aan bij Le baby en daar gaan we......ik vind dit wel spannend, wat zou ze er van vinden? Mijn sociale buurvrouw staat met een andere buurvrouw te praten en ziet ons aankomen: " ah wat lief, kom je me gewoon soep brengen?" 

En there u have it, een sociale selfless daad van mij, de autist.

Wie zegt dat autisten niet sociaal kunnen zijn?!!

Doe jij ook weleens zomaar iets voor een ander? En wat dan?

anoniem2017
6 jaar geleden

Ja hoor. Ook ik doe zoiets wel eens. Maak ik te veel soep, stuur ik een paar fb berichtjes en drop ik wat bij mensen in de buurt. Aan de andere kant doen die ook weer wat voor mij. Met 1 buurtgenoot heb ik een deal gesloten, die blauwe maandag dat ik mijn ramen boven zeem, dan pak ik die van haar mee, in ieder geval de voorkant, achter is op slot als ze niet thuis is. En als de kinderen iets hebben wat gemaakt moet wordn van kleding, dan doet ze dat voor mij. Als ik denk dat ik iemand ergens gelukkig mee kan maken, dan probeer ik dat ook voor elkaar te krijgen, en dan hoef ik diegene niet eens te kennen. Maar goed dat je het toch gedaan hebt. Is toch weer een stap di genomen is en misschien wel het in de toekomst makkelijker voor je maakt.

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Wendy,Wat leuk dat je dat doet! Ja ik moet zeggen nu ik het gedaan heb voelt het heel goed. Mijn vriend was helemaal verbaasd. Ik nog steeds een beetje!

Lindsy83
6 jaar geleden

Heel goed van je! Ik kan me voorstellen dat dit een enorme stap voor je moet zijn geweest! Hier hebben we best goed contact met de buren, dus regelmatig lopen wij en anderen hier met een bord eten de straat over. Moet zeggen dat hier ook wel veel buitenlandse mensen wonen waar dat ook echt een normaal gebruik bij schijnt te zijn, maar ach wij doen er graag aan mee :)

CCX
6 jaar geleden

Wat goed van je! Weer een stap gezet !

Naomi85
6 jaar geleden

hahahaha, wat grappig om te lezen! ja voor mij is dit grappig, voor jou wat minder.. hoop dat je er nu ook om kan lachen, want ja ook jij kan sociaal zijn en kijk wat het resultaat is!! trots op je! echt goed gedaan! jij en manlief blij met de kastjes en buurvrouw blij dat ze de kastjes een nieuw thuis hebben kunnen geven en lekkere soep! en belangrijker nog, fijne buren!! iedereen happy! je weet wat ze zeggen; beter een goede buur dan een verre vriend! geniet van je gezin en je gezellig buurt! much love en ik lees met heel veel plezier al je blogs! keep it up! xXx <3

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Lindsy, Ja dat was het zeker. Dankjewel voor je compliment! Dat is leuk/lief dat jullie dat doen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor je complimenten hoor! Ja dat is ook. Win-win! Ja ik kan er nu wel om lachen hoor. Ja fijn dat we in zo'n fijne buurt mogen wonen hoor! Xxx