Snap

Hoe boos en machteloos kan je zijn...

als de ergste nachtmerrie van elke moeder waar wordt...

" Geef mama eens een knuffel!!!" Max loopt naar me toe. Max is net thuisbegebracht met de bus die hem dagelijks naar zijn school brengt en haalt. Hij zit op speciaal onderwijs wegens een algehele ontwikkelingsachterstand.

Max is 6 jaar kan niet goed praten maar begrijpt redelijk veel. Hij heeft maar een klein interessewereldje, maar als hij iets wil vertellen over datgene wat hij heel interresant vind, dan brabbelt hij er vrolijk en enthousiast op los.

Afgelopen maanden gaat het dagelijks over de witte windmolens die langs de snelweg staan, pannekoeken ( die hij niet eens lust) en de buurvrouw ( zijn eerste liefde ). Sind de zomervakantie afgelopen is zit Max in een nieuw busje van een nieuw vervoersbedrijf. Hij vind het leuk om gehaald en gebracht te worden, en hij spreekt ook elke dag over Teun die ook in het busje zit.

Teun is zijn grote vriend, of zijn voorbeeld, of Max vind Teun gewoon heel stoer. In ieder geval, Max klikt goed met Teun.

"Geef eens lekkere knuffel dan" vraag ik opnieuw, en op het moment dat Max me een knuffel geeft, zakt zijn broek naar beneden. "Oh Max alweer?!" Die rotbroeken, die is nu al de vierde keer in 2 weken. "Wie doet nu telkens je broek open?! " grap ik nog een beetje. Max kijkt me aan, hij lijkt goed te begrijpen wat ik vraag. "Teun" zegt Max....

Als ik dit voorval s'avonds met mijn partner bespreek, besluiten we een rollenspel te spelen.

We zitten op de bank, Max links, mijn partner in het midden, en mijn andere zoontje rechts. " Vroem vroem" we zitten in de bus, heel leuk, Max snapt goed wat de bedoeling is en vind het een leuk spel. Mijn partner vraagt na een paar minuten. "Max, wie doet dit?!" en maakt vervolgens Max zijn knoopje los. Max lacht van plezier, en zegt "Teun, Teun" en stopt daarna zijn rechterhandje in zijn luier.

Ik keek naar mijn partner, hij keek naar mij... We wisten genoeg!

De dagen die erop volgden lijken als een roes te zijn voorbijgegaan.

Gesprekken op school gehad, een melding bij de politie en tientallen telefoontjes en mailtjes..

Ik ga niet teveel in details treden. Het was een nare periode

Vanmorgen kreeg ik een telefoontje van de gemeente, deze is verantwoordelijk voor het vervoer.

Het vervoersbedrijf kan Max niet in een ander busje plaatsen, kinderen moeten dan wisselen, andere tijden, boze ouders blabla..

Maar denkt dat de oplossing is.. Max van plaats verwisselen. Van de achterbank, naar het plekje naast de chauffeur.

Dus dit zou betekenen, dat het jongetje dat nu naast de chauffeur zit en bij Max in de klas, dus bij Teun komt te zitten..

Ik ben zo boos!!! Natuurlijk snap ik dat een beschuldiging dat komt van een gehandicapt kind dat niet goed kan praten, niet echt de betrouwbaarste is.

Maar ik weet dat MIJN zoontje die niet zelf zijn broek kan losmaken niet zelf op het idee is gekomen om met zijn handje in zijn broek te gaan geen fantast is.

En dat het vervolgens met een "ach joh, plekje wisselen, problem solved" oplossing komen!!!

Ik eis dat Teun nooit meer in de buurt van Max kan komen!!!!

En ik vind als moeder dat ik dat volste recht heb, en zal mijn kindje tot het uiterste beschermen!

Ps. de namen die ik gebruikt heb in mijn blog zijn fictieve namen

9 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, het is fijn dat ik even mijn verhaal kwijt kon. Met Max gaat alles goed, hij heeft gelukkig niets door van de hele situatie en wat en gebeurd is. Ik breng hem nu (tijdelijk) elke dag naar school en haal hem weer ook weer op. Er is weer veel gebeld en gemaild, en binnenkort gaan wij ( de ouders) aan tafel met de gemeente, het vervoersbedrijf en de school. Ik houd jullie op de hoogte!

9 jaar geleden

Sterkte! Ik hoop dat er gauw meer begrip komt voor jullie verhaal en er iets aan gedaan wordt!!

9 jaar geleden

Jeej! En dat de politie en het vervoersbedrijf niets doet! Die chauffeur moet gewoon ontslagen worden! Laat het er niet bij zitten zou ik zeggen! Sterkte!

9 jaar geleden

Wat een nachtmerrie. Je moet dit niet accepteren. Ik zou m'n kind thuishouden onder geen beding gaat hij in t zelfde busje. Als niemand anders je kind beschermt onderweg moet jij dit doen. En stappen ondernemen tov Teun. Dit kan niet, hij beschadigt kindjes op deze manier. Ik bedoel niet dat ik vind dat je het verkeerd doet. Ik denk alleen dat er meer gedaan moet worden. Ik wil je heel veel stekte wensen!!!