Snap
  • Mama
  • Bekkeninstabiliteit
  • HardeRealiteit
  • HoeJeLevenKanVeranderen

Hoe bekken instabiliteit je leven op zijn kop zet

Graag vraag ik aandacht voor het onderdeel “bekkeninstabiliteit” wat een vaak niet begrepen zwangerschapsklacht is

Mei 2020, daar is ie dan DE positieve zwangerschaps test waar je zo naar uitkijkt! Mijn kinderwens is al jaren mega groot, en eindelijk was ik dan zwanger!

Mijn leven was stabiel, mooie relatie, goed huis en een leuke baan! Eigenlijk was alles compleet op die kleine spruit na

De eerste weken zwangerschap gingen super, wel wat last van misselijkheid maar verder op een roze wolk!😍Na een aantal weken kreeg ik pijn aan mijn benen, hoe harde werker ik ook ben heb ik eerst de pijn genegeerd. Echter werd dit al erger en erger. 

Hups naar de fysio en arts, hier bleek ik ernstige bekkeninstabiliteit te hebben, ondanks de behandelingen ging ik snel achteruit. Corona kwam om de hoek, zwemmen yoga alles wat goed is voor je lijf werd geschrapt en toen kwam de lockdown! Daar zit je dan, 

Moeizaam ben ik de zwangerschap doorgekomen. De laatste weken op krukken, en waar iedereen zij “het komt allemaal wel weer goed” ben ik nog steeds thuis en in de ziektewet,  na een bewogen periode kan ik nu het positieve weer in zien.

Komt dit nog goed? Dat moet de tijd uitwijzen, Voor nu zijn de dagen rustig en beperkt in wat ik doe. Hard werk ik aan mij herstel en ondertussen probeer ik te genieten van het moois wat mij toekomt en geniet ik van mijn dochter.

Alsjeblieft lieve mamma’s en mensen eromheen, Neem bekkeninstabiliteit serieus het is een klacht niet te zien vanaf de buitenkant maar kan een heel leven beïnvloeden! Oordeel dus niet te snel!!! 

Ik schrijf mijn verhaal om mensen meer bewust te maken van bekken instabiliteit, en dat er vooral niet te hard over geoordeeld mag worden 

Liefs, jacintha

2 jaar geleden

Hier ben ik inmiddels vier jaar na de bevalling. De eerste drie jaar na de zwangerschap , gingen met ups en downs en had ik periodes dat ik niet kon lopen Ondanks dat ik tijdens de zwangerschap al snel gestopt was met werken en privé voor balans zorgde , weerhield dit mijn bi niet Ik kon bij 20 weken mijn krukken al niet meer in de kast laten. Zwemmen was hier trouwens een no go. Dat ging juist niet goed. Dus wees bewust dat zwemmen niet altijd goed is bij bi. Ook na de bevalling ging dit niet Ik zat bij de 1e , 6 jaar geleden vanaf 32 weken op bed en bank. Ik kon niks meer en na de 2 e is het dus nooit meer weg gegaan Voor nu is er mee te leven omdat ik het nu onder controle heb door sporten en de pil doorslikken en door baanwijziging Maar tijdens de ongesteldheid is het nog echt oppassen geblazen

2 jaar geleden

Ik wens je heel veel succes met jouw herstel💪. Hier werk ik er ook nog steeds iedere dag aam, ene dag gaat beter dan de ander. Dochtertje is inmiddels 8 maanden, en moet nog steeds iedere dag aankijken wat wel gaat en wat ik een andere dag moet gaan doen. Dus ook nog steeds thuis helaas, het hele corona gedoe heeft niet veel goed gedaan tijdens de zwangerschap en erna.