Snap

Hoe begin je een blog?

Hoe begin je een blog? Waar ga je het over hebben? Lastige dingen als je voor het eerst een blog wil maken. Ik ben gewoon begonnen.

En dan is daar mijn eerste blog, best spannend want hoe begin je een blog?

Heb er een tijdje over nagedacht en kwam tot de conclusie, gewoon beginnen. Maar waar ga ik over beginnen? Een voorstel rondje? Het wel en wee over het solliciteren? Familie gezeur? Want ik lieg niet als ik zeg dat mijn familie best kan zeuren over alles en iedereen.

Mijn verleden met ex-en? Of je daar op zit te wachten?  Er zal vast wel een ex kunnen voorkomen in 1 van mijn blogs.

Mijn negatieve periode, toen er bij mij een mega burn-out werd vastgesteld en ik niet meer wist of ik nu van voren of van achter leefde? Ik alles negatief zag, dag in dag uit teleurgesteld was, maar ik wel met mijn laatste positiviteit zo min mogelijk mijn negativiteit op de jongste kinderen projecteerde? Dat ik wel de hele dag kon slapen en mezelf een kick onder the ass moest geven om mijn huishoudelijke taken te voldoen?

Het wel en wee of beter gezegd, de strijd met het omgaan van mijn ADHD puber die alles beter weet?

Kortom, erg lastig, hoe begin je een blog?

Nou zo dus, gewoon beginnen en zien waar je eindigt. 

Vervolgens schiet er gelijk door mij heen, wat is het thema? Slecht verwoord eigenlijk, wat is het issue is een betere benaming, waar ik over wil bloggen. Maar ook gebruik ik wel de correcte Nederlandse woorden? Niet over nadenken Antonia, je bent geen schrijfster. Maar waar wil je dan wel over bloggen? De ellende die zich in de wereld bevind? Niet echt positief allemaal, maar dat is eigenlijk wel mijn doel, positieve blogs maken, ik lees hier blogs die best schrijnend zijn en waar ik een traan om kan laten, maar ook blogs die mij een lach op mijn gezicht brengen.

Maar oke, ik heb besloten mezelf te zijn in mijn blogs en dat lijkt mij toch het belangrijkste in je eigen blog, ik ga ze niet mooier maken dan dat het is. Dus mocht mijn blog lekker negatief zijn? Ik probeer mijn blog af te sluiten met een vleugje van mijn positieve humor.

Tot de volgende blog, ik heb mijn eerste stap tot bloggen gezet!