Snap
  • onderzoek
  • gezondheidmoeder
  • indeslaapkamer

Hierom moet je vaker masturberen

Een beetje zelfliefde kan geen kwaad ❤️


“An orgasm a day keeps the doctor away.” Hoe open veel vrouwen zijn over hun seksleven, zo zelden zijn we dat over masturberen. Dus hierbij doorbreken we het taboe en kun je even ongegeneerd lezen over masturbatie.

Uit onderzoek blijkt dat één op de tien vrouwen wekelijks masturbeert, de rest doet het minder. En dit is eigenlijk heel erg zonde. Want naast dat het heel erg lekker is, is het ook nog eens hartstikke goed voor je relatie en gezondheid. Zowel lichamelijk als mentaal.


Voordelen van masturberen

Masturbatie maakt seks beter

Sekstherapeuten raden vrouwen aan om dit te doen als je tijdens een vrijpartij moeilijk een orgasme krijgt. Wanneer je masturbeert, kom je te weten wat je leuk vindt. En jouw partner ook.


Masturbatie helpt je in slaap te vallen

De bloeddruk daalt en endorfine wordt aangemaakt, een stof met kalmerende eigenschappen.


Masturbatie is goed voor je humeur

Masturberen is de oplossing bij uitstek als je een slechte dag hebt. Denk aan jezelf en doe wat jou gelukkig maakt. Én het is goedkoper dan gaan shoppen!


Masturbatie helpt tegen menstruatiepijn

Masturberen tijdens je ongesteldheid? Doen, bijvoorbeeld met een tampon in. Trek je terug in de slaapkamer. Meer bloed stroomt naar het bekkenbodem en de pijn wordt verzacht tijdens een solopartij. Gemakkelijker dan een warme kruik!


Masturbatie zorgt voor een bevredigend seksleven

Ook binnen een relatie is masturbatie heel gewoon. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de vrouwen die het vaakst masturberen vrouwen zijn die het meest bevredigend seksueel leven hebben met een partner.


Voorkomen van infecties

Masturbatie voorkomt urineweg- en cervicale infecties. Dit wordt het zogeheten ‘tenting-effect’ genoemd. Dit treedt op bij seksuele opwinding. De baarmoederhals trekt samen en de vagina zet uit. Vervolgens scheidt de vaginawand meer vocht uit en dit verhoogt de zuurtegraad in de vagina. Op deze manier worden schadelijke bacteriën afgevoerd uit het lichaam.


Klaarkomen

Last, but not least! Masturberen is gewoon heel erg lekker en bevredigend. Uit Belgisch onderzoek blijkt namelijk dat 70% van de vrouwen altijd klaarkomt tijdens het masturberen. Tijdens het vrijen met een partner ligt dit percentage op een schamele 40%.. Have fun!


Trending op Mamaplaats: Feit: het hebben van een broer of zus is gezond!


Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.