Terug
Blog header image

Hier ga ik nachtmerries van krijgen...

De schrik van mijn leven. De boxspiraal heeft geprobeerd om ons zoontje te wurgen...
Anouk H
6 jaar geleden

Jeetje, wat schrikken!!! Wat er dan allemaal door je hoofd gaat, ik snap het helemaal. Maar je bent zeker geen slechte moeder,integendeel. Jij hebt hem geholpen! Ik hoop dat je het een plekje kan geven en daardoor ook kan 'vergeten'. Liefs en een dikke knuffel

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie! Lief! Ik heb het er nog wel een beetje moeilijk mee. Ik zit nu continu te checken of hij in mijn ogen geen gevaar loopt, maar dit zal naar verloop van tijd vast wel weer beter worden.

rebo1982
6 jaar geleden

wat een schrik! Ik hoop dat je nog een beetje bekomen bent van de schrik!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Oooooopsss!!! VIND IK NIET LEUK!! Mega rot voor je zeg, jemig! :( heb je een beetje kunnen slapen? Geen nachtmerries gehad hoop ik! Ik heb ook zo'n ding van woezel en pip en die zit al jaren heel strak om de box, ik zou ook.echt niet kunnen voorstellen hoe kids die om hun nek zouden kunnen krijgen, uberhaupt los van de bix krijgen. Maar ik denk dat ie na het lezen hievan toch weggaat.. Knuffelze vandaag!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie. We hebben in ieder geval niet goed geslapen... :( Vandaag maar lekker rusitg aan doen en proberen met zijn tweeen nog wat dutjes te pakken :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je. Ik heb al met al nu 3 uurtjes slaap erop zitten, dus veel tijd voor de nachtmerries had ik gelukkig nog niet ;) Ik had er ook nog nooit van gehoord.Het was ook altijd een van zijn favoriete speeltjes (toevallig ookdie van woezel en pip ). Ik ben er ook nog steeds niet over uit hoe hij dit gedaan heeft, maar bij mij komt dit ding er niet meer in... Ik denk zelfs dat ik een eventuele volgende baby geen kennis meer durf te laten maken met dit ding...

Chiara
6 jaar geleden

Ohhh nee! Dat is schrikken! Ik vind die dingen ook altijd doodeng hoor, gewoon dat idee "wat als".. Alleen eraan denken breekt je hart al van... Hopelijk ben je weer een beetje bijgekomen! Hier lag m'n zoon eens in bed en op de één of andere manier had ik een voorgevoel ofzoiets, en toen ik zijn kamertje inkwam lag hij naar lucht te happen.. Ik heb hem opgepakt met buik naar beneden op mijn onderarm gelegd en toen kwam er een hoop slijm/melk uit.. Dus ik kan dat schrik-moment me helemaal voorstellen, stond ook te trillen op m'n pootjes...Brrr sterkte en knuffel

Ilona0903
6 jaar geleden

Dan schrik je je echt rot! En ik zou er ook nachtmerries van krijgen! Ik wens jou een hele fijn knuffel/speeldag samen met jou kleine boefje :-)

Lindsy83
6 jaar geleden

Wow dat was ook schrikken! Hoe uit was hij toen? Mijn zoontje is nu weer even aan het spelen, maar ik heb echt alles wat ergens omheen gewikkeld kan worden ofwat ietwat scherpe hoekjes heeft nu bij hem weggehaald... Dank je!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je! Ik had ook de illusie dat met 1 jaar het grootste gevaar rond verstikking enzo voorbij zou zijn, maar blijkbaar ligt ermeer op de loer dan ik verwacht had... Maar komt goed, voortaan check, check, dubbel check en ook goed in de gaten houden als hij in zijn eentje aan het spelen is.

Miriam68
6 jaar geleden

Jeetje wat heftig zeg! Kan mij zo goed voorstellen dat je nog steeds staat te trillen op je benen en dat je extra alert bent geworden. Met het laatste is natuurlijk niets mis. Je moet overal ogen (en oren) hebben! Doodvermoeiend. Ik heb zelf 3 kinderen en 3 kinderen in de opvang. Net raapte ik bijvoorbeeld een plastic muntje op die nota bene uit de tas van één van de gastkinderen komt. Levensgevaarlijk! Maar ook mijn pubers denken wel eens niet na en laten een glas koffie op tafel staan terwijl ze nog even naar de keuken lopen ofzo... Het gevaar ligt overal op de loer. Moet je eens op de ehbo cursus horen...Pfff... Een collega en ik zeiden nog tegen elkaar: gewoon nooit meer naar buiten gaan, dat scheelt al heel veel onrust en eventuele ongelukken en verder ook zo min mogelijk ondernemen ;-) Nee joh, gekkigheid natuurlijk maar kinderen kan je eigenlijk niet lang uit het zicht verliezen! Hopelijk slaap je vanavond een stuk fijner (al is het maar uit vermoeidheid) en kan je dit wel goed verwerken zonder een trauma eraan over te houden en spastisch te gaan worden!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Haha, gelukkig valt het inmiddels weer een beetje mee :) Ik let wel extra goed op en ik knuffel hem nog meer dan ik al deed, maar ik ben nu vooral blij dat het goed gegaan is en zie dit als een harde waarschuwing en ik ben zeker even met mijn neus op de feiten gedruk! Ik ben inderdaad behoorlijk moe nu dus met de slaap vanavond zal het vast ook wel goed komen :)

Annemiek2
6 jaar geleden

Joh wat erg voor je en wat heftig. Hoe gaat het nu met je? Ik moet je eerlijk zeggen dat ik altijd bang ben voor verwurging om het zo te zeggen. Ik heb daarom het trekkoord van een telefoon afgeknipt tot een veilige lengt en mag zoonlief geen kettingen dragen. Ik let op al dit soort situaties. Een box spiraal komt in mijn lijst van gevaarlijke onderdelen niet voor hoewel hij wel van alles om zijn nek wil doen. Je kunt er niks aan doen, echt niet dit hoort niet gevaarlijk te zijn en geloof me dit is wel heel erg bizar. Je hoorde hat er iets niet klopte, je handelde hier heel goed op en dat maakt dat je op het moment van schrijven zo kon zitten te trillen.

nijn81
6 jaar geleden

Dat is schrikken zeg! Ik kan me voorstellen dat dit nog wel even op je netvlies geprent staat....! Ik heb het nog nooit gezien gelukkig, maar ik kan me ergens wel bedenken hoe scary het eruit moet hebben gezien...! Je denkt dat je kleintje toch veilig is met al dat door strenge eisen gekeurde speelgoed van tegenwoordig....! Je kunt het jezelf echt niet kwalijk nemen. Ik denk dat je zoontje toch echt wel heeft gerealiseerd dat ie in gevaar was, zo te lezen aan het geluid dat ie maakte! Jullie hebben beiden heel goed gehandeld. Hij door je te waarschuwen met paniekerige geluiden en jij door hem meteen te bevrijden. Ik hoop dat je gerustheid snel wederkeert, zodat je weer lekker slaapt.

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie. Ik ben inmiddels al weer wat gekalmeerd :) Ons zoontje heeft inderdaad ook nog trekspeelgoed om mee te wandelen. Maar dit krijgt hij dus niet in handen als wij er niet bij zijn. Normaal gesproken is zo'n spiraal denk ik ook best veilig. Alleen mijn zootnje heeft vanaf dat hij ongeveer half jaar oud was er een sport van gemaakt om dingen uit elkaar te halen... Hij krijgt werkelijkwaar alles los... Ik wist eignelijk dus ook wel dat hij dit kon, maar nog zag ik er geen gevaar in. Nu gelukkig dus wel, waardoor dit zeker niet meer gebeuren kan als ik wel even iets anders aan het doen ben. Ik ben goed wakker geschud ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie! HEt speelgoed zal over het algemeen ook wel veilig zijn, mits het op de juiste wijze gebruikt word ;) En ja ons zoontje leest nog geen handleidingen en doet dingen blijkbaar graag anders dan de meeste babys... ;) Ik kan het nu wel alweer iets beter relativeren allemaal. Dus ik ben nu vooral blij dat het goed is afgelopen en laat voortaan nog beter op :)

Annemiek2
6 jaar geleden

Ach weet je terwijl ik het vorige bericht zat te typen maakte meneertje hier een scheetkussen stuk. Ik vermoed dat hij het kapot gebeten heeft en daarna verder stuk gescheurd heeft. Ik dacht ook van dat is wel veilig, nee dus.

Lindsy83
6 jaar geleden

tsja in principe zit overal wel gevaar in. Gelukkig zijn wij als ouders er dan weer om het gevaar weer weg te nemen ;)

Annemiek2
6 jaar geleden

klopt en daarom ben je zo alert, hoor je de verschillen hoor je heel veel geluiden wordt je wakker van van alles en heb je slapeloze nachten ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

En we doen het nog met alle leifde ook! :)

missdoom
6 jaar geleden

Wow dan schrikt je inderdaad!

Lindsy83
6 jaar geleden

Zeker weten! Ik had zoiets ook nooit verwacht!

TessK
6 jaar geleden

Daar zou ik idd ook van schrikken. En het onding direct weggooien ook nog! Ik hoop dat je toch een beetje kan slapen vannacht...

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je voor je reactie. HEt onding komt niet meer bij hem in de buurt in ieder geval! De komende nacht denk ik dat ik wel beter zal slapen. Afgelopen nacht heb ik maar 3 uurtjes geslapen dus ik ben zeker moe genoeg ;)

MamavanJongens
6 jaar geleden

Zo! Wat een angst moment zeg! Maar, je hebt goed gehandeld. Je was alert en je bent meteen heen gegaan om te kijken wat er aan de hand was en zo is alles goed gekomen. Maar dat hè geschrokken was, heel logisch. Mijn zoontje stikte eens zowat in een stukje appel. Ik kreeg hem zo gauw niet uit zijn stoeltje destijds dus hield ik hem met stoel en al zowat op de kop en zo vloog ineens het stukje appel door de woonkamer. Het heeft heel lang geduurt voordat ik hem weer appel gaf. Brrr. .

Lindsy83
6 jaar geleden

Wow met stoel en al! Had ik waarschijnlijk ook gedaan dan. Als ik die spiraal niet gewoon los had kunnen krijgen zou ik kijken of ik hem door kon knippen denk ik. Gelukkig lukte het wel zo, met een schaar had me toch ook niet echt veilig geleken. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurt als ik net op dat moment naar de wc was geweest ofzo... Gelukkig was ik er nu snel bij, maar het heeft me zeker weer met andere ogen naar zijn speelgoed doen kijken...

MummySuze
6 jaar geleden

Wat eng! Huh? Maar hoe heeft dit dan kunnen gebeuren? Kwam het uit zijn matras? Brrr... Nee je bent geen slechte moeder, maar ik zou mij inderdaad precies hetzelfde hebben gevoeld! Zijn de beelden nu vervaagd? Waaaaah wat naar!!

MummySuze
6 jaar geleden

Heb na het lezen van jouw blog nog een keer gechecked of Baby wel veilig ligt te slapen. Gelukkig wel. Geen spiraal door matras omhoog gesprongen. Phew.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ja hoe blijft een goede vraag. Hij hing naar mijn idee goed vast, maar meneer is een peuteraar. Hij heeft dus een kant los weten te halen is daar waarschijnlijk mee gaan spelen en toen gebeurde het... Ik ben er nu rustig onder maar dat ding krijgt hij niet weer!

Lindsy83
6 jaar geleden

Haha volgens mij ben ik ook de eerste die zoiets heeft meegemkaat. Maar ik weet nu inderdaad wel dat het nooit kwaad kan om een keertje extrate checken. soms komt het gevaar toch uit een hoek waar je het niet uit verwacht

Blog header image

1 december.. nu 2 jaar later

1 december 2020 de dag dat onze rollercoaster begon.. en nu 2 jaar later..

Morgen 1 december.. een datum die voor altijd in m'n geheugen gegrift staat. Een dag die ik al minstens 100 x herbeleef en minstens 50 x besproken heb. Herinneringen die nog zo vers zijn als herinneringen van gister. 


1 december 2020 was de dag dat ik voor de ligging echo ging met 34 weken zwangerschap en nog 1 x die verrekte niertjes checken. Waar ineens de wereld op z'n kop stond. Gespiegelde organen en dan een hartafwijking. Waar ik kompleet gebroken de praktijk verliet. Savonds we samen wat positiever werden want de medische wereld kon toch al zoveel. Om vervolgens een dag later ons ineens in een rollercoaster stapte en waar we de volgende 5 weken leefde tussen hoop en vrees. Een diagnose onduidelijk. Een antwoord moesten afwachten. En de nachtmerrie. Komt onze kleine man überhaupt wel thuis. De geboorte de diagnose en de opluchting. Ik heb het allemaal wel geschreven. Maar het blijft onwerkelijk. 


Kleine superster. Hoe ongelofelijk trots ben ik op je. Je leeft speelt eet slaapt bijna alsof je gezond bent. Ik zeg bijna want er zijn echt wel dingetjes. Bijna 23 maanden oud. Je tweede verjaardag staat bijna voor de deur. De leeftijd waarop de artsen aangaven de minimum leeftijd te verwachten van jouw operatie.. ergens tussen 2 en 3 jaar hebben ze ons verteld het kon ook eerder het kon ook later...  ik hoop dat het nog maanden kan volhouden. En ik dit gevoel van angst en onzekerheid nog even langer vooruit kan schuiven, maar laten we vooral nog even genieten van het hier en het nu ❤️

TODO: Add alt to media