Snap
  • hormonen
  • leven met hormonen
  • balans
  • #hormonenbalans
  • gezondeleefstijl

Het zijn de hormonen!

Gezond leven en toch uit balans, wat nu?

Heel mijn leven heb ik fanatiek gesport. Van wedstrijdzwemmen, naar hardlopen en Crossfit. Het is mijn manier om met stress om te gaan en zelfvertrouwen op te doen.

 

Ik geef altijd alles en wil iedere training presteren. Jaren geleden ontdekte ik al dat mijn voeding veel invloed heeft op mijn energie en prestaties. Uiteindelijk koos ik voor intermittent fasting en zoveel mogelijk gezonde voeding.

Mama zijn is stressvol

Een druk gezin, een baan en een bedrijf, het ging me goed af. Tot afgelopen zomer, ik merkte steeds vaker dat mijn energie en humeur wisselend waren. De ene week kon ik alles aan, een week later was ieder extra stap er eentje te veel. Dit was niet wie ik wil zijn!


Ik wil energiek zijn, positieve aandacht hebben voor mijn kinderen en voldoening halen uit mijn werk. Er moest iets gebeuren om dit weer terug te krijgen.

Op zoek naar antwoorden

Het verleden had mij al geleerd, dat ik hiervoor niet bij de reguliere zorg hoefde aan te kloppen. Ik ging zelf op onderzoek uit. Ik leerde dat vrouwen anders zijn dan mannen, met name hormonaal. Algemene adviezen werken hierdoor bij veel vrouwen niet. Ik leerde hoe ik mijn voeding, training, slaap en ontspanning aan kon passen op mijn maandelijkse cyclus.

Weer in balans

Het heeft me een aantal maanden gekost om mijn weg hierin te vinden. Nu heb ik mijn energie weer terug. Het belangrijkste wat ik heb geleerd: ik weet wanneer ik kan knallen en tot het gaatje gaan en ik weet wanneer ik beter een stapje terug kan doen. Zo blijven mijn hormonen veel beter in balans, heb ik meer energie en zit ik lekker in mijn vel.


Leestip: deel 5: "Waar is onze dochter met een beperking op haar plek?"