Terug
Blog header image

Het verhaal van mijn ex.. de oudste part 4

In deze blogs het verhaal van mijn ex vanaf het moment dat ik zwanger geraakt ben tot nu

lees hier part 3 
In het bevallings verhaal van mijn oudste kan je ongeveer lezen wat er gebeurt is. Ik zal het stuk van mijn bevalling nog even een stuk over kopieren.

Het is 8juli ik ben intussen mijn slijmprop verloren.
Ik ga in het ziekenhuis bevallen en ik ben vastbesloten om borstvoeding te geven.
Ik ben ongeveer naar elke informatie avond geweest en ben ook vast besloten om te gaan dragen.
Ik loop de hele dag met een ondraaglijke pijnen in mijn buik rond.
Ik heb geen idee, maar hoewel ik het gevoel heb dat het gaat gebeuren.
Blijven mijn verloskundigen erbij dat het allemaal wel mee zal vallen.
Ik maak met mijn toenmalige vriendje de afspraak dat ik dat weekend voor de laatste keer bij mijn beste vriend blijf logeren.
Gewoon tot zondag zodat ik even tot rust kan komen. Volgens de verloskundige kan dit nog prima
Mijn vader brengt me ernaar toe.
Ik kom aan en plof op het bed van de beste vriend.
De pijn wordt steeds erger.
Om 18.30 is de pijn zo erg dat we de huisartsenpost gaan bellen
Ik bel intussen mijn partner en mijn vader op. Die krijg ik niet te pakken.
De huisartenpost stuurd een ambulance omdat ze zeker zijn dat ik ga bevallen.
Wanneer de ambulance er is en ik er in lig. Sms ik mijn ex dat ik ga bevallen, en dat ik weer van me laat horen als ze er is.
Ook sms ik het adres van het ziekenhuis.
Een maal in het ziekenhuis blijf ik mijn vader en partner bellen.
Nadat ik ze allebei gesproken heb en ze gezegd hebben dat ze eraan komen ontspan ik.
Ik krijg een berichtje van ex hoe het gaat.
Nog geen nieuws laat ik weten.
Terwijl ze binnekomen wordt de pijn heftiger.
Rond 01.45 word ik naar de verloskamer overgebracht.
De pijn is bijna ondraaglijk en ik hoor dat ze een ruggenprik willen geven.
Na 20minuten in de operatiekamer, komik naar buite
De ruggenprik was vanwege mijn scoliose niet te zetten.
Om iets over 02.00 op 9juli word er gemeld dat ze een arts gaan bellen om haar vacuum geboren te laten worden.
De arts laat even op zich wachten.
Om 02:20 geef ik een laatste kreet en word om precies 02:30 mijn dochter geboren.
Ik leg haar tegen mijn borst en als vanzelf pakt ze mijn borst.
Niet veel later stopt ze met ademen omdat ze bij het knuffelen geen adem kreeg.
Na een paar pufjes komt ze helemaal bij.
Voor de zekerheid wordt ze in de couveuse afdeling gelegd helemaal onder de toeters en bellen.
Zo gauw ik op de kraamafdeling kom bel ik mijn ex. Dat zijn dochter is geboren en dat ze de naam heeft gekregen die hij koos.
Een paar dagen later val ik kei en keihard in een hele zware psychose
(verhaal psychose wordt na het verhaal van mijn ex geplaatst)
Na bijna 3 weken kom ik uit de psychose, in de periode dat ik eruit kom,
merk ik dat het contact tussen mij en mijn ex redelijk loopt.
Zolang het maar over onze dochter gaat. Ik stuur regelmatig foto's en filmpjes.
Praten over wat er gebeurt is kan ik nog steeds niet,
ik hoor namelijk nog steeds vaak zijn familie op de achtergrond.
Nu ons kindje geboren is, ben ik nog veel en veel banger geworden.
Nu kunnen ze haar namelijk fysiek echt wat aan doen.
Na een tijdje besluit ik terug naar Groningen te gaan,
waarom vraag het me niet. Na een week ga ik terug naar huis.
Ik mis mijn dochter, Ex komt ook een aantal keer naar brabant toen.
De weinige foto's die we hebben dateren uit die tijd.
Van de ene op de andere dag slaat alles om.
Ik heb het gevoel dat zijn familie hem allemaal onzin in zijn kop aan het proppen is.
Mijn ex wordt korter af als ik met hem spreek.
En na een tijdje valt het stil tussen hem en mij.  Maar de smsjes en mailtjes die behoorlijk dreigend zijn, zijn weer terug. In de berichtjes staat dat ze me weten te vinden en dat ze me zullen vermoorden.
Iets in me zegt dat mijn ex wegloopt om me te beschermen. Ik besluit op dat moment niets te doen.
Ik voel dat het beste is om ons alle drie te beschermen. Want ik weet echt niet wat zijn familie van plan is.
Ik stuur met zijn verjaardag, met Vaderdag, met haar verjaardag en met kerst foto's en filmpjes naar hem.
Van allemaal krijg ik een ontvangstbevestiging. Dus ik weet niet precies wie het leest, maar wel dat het gelezen wordt. Ik krijg alleen nooit een reactie..
De angst regeert nog steeds in mijn hart, want ik ben bang en boos.
Zijn familie heeft ons de kans ontnomen om samen een gezin te kunnen vormen.
En dat doet afschuwelijk veel pijn.
Ongeveer anderhalf jaar na de geboorte van onze dochter krijgen we weer contact,
Ik zou graag willen zeggen dat alles toen anders was.
Helaas was dat niet zo..
Wat er gebeurde? Lees dat in Part 5

*ik zal mijn toenmalige vriendje verder niet meer benoemen in de blogs omdat dat verhaal weer een heel ander soort verhaal is!

Leyla Ummels
6 jaar geleden

Pff heftig zeg!

anne3015
4 jaar geleden

Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn hulp bij het herstellen van mijn huwelijk ... Het begon allemaal toen ik mijn man, een kind dat tien jaar kinderloos getrouwd was, niet kon verdragen. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Lord Bubuza voorstelde omdat Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw. Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me heeft verteld. Het was een grote schok voor me toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef hem wat ik gedaan heb. In minder dan twee maanden heb ik een babyjongen verwekt en gebaard ... Vandaag ben ik weer gelukkig omdat mijn vreugdevolle huwelijk werd hersteld door Lord Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Hij is 1,5 en zegt nee!

En hard ook!!

Een hele tijd stil geweest hier. Geen tijd en vooral rust om iets te schrijven, maar ook niet echt de behoefte.

Vooral erg druk geweest met onze dreumes van ruim 1,5 inmiddels. Morris is een heerlijk ventje, maar ook zeker pittig op zijn tijd. Ik vind de fase waar we nu inzitten fantastisch. Hij is echt veel aan het ontdekken en leert iedere dag bij, maar hij komt er ook achter dat hij dingen nog niet kan en vooral ook dat hij dingen niet mag van ons.

Vooral in het laatste geval krijgt hij een soort tantrum waar je u tegen zegt. Niks helpt, je kan hem niet troosten, hij wil zijn aap (knuffel) niet en zijn speen niet. Hij rent naar de dichtstbijzijnde muur/deur of kast en werpt zichzelf er dramatisch tegenaan, om vervolgens weer terug te komen bij het gene wat hij eigenlijk wil, maar als je hem wil helpen begint hij weer met rennen naar iets waar hij tegenaan kan botsen.

Als je gaat vragen wat er is of dingen aanbied zoals eten, drinken of iets te spelen of zelfs zijn all time favorite filmpje (Bing) roept hij al huilend alleen maar nee, nee, nee, nee.

Ook vanmorgen was er weer zo’n uitbraak. Hij werd vrolijk wakker, maar helaas had zijn luier het niet volgehouden en was hij dus behoorlijk nat. Ik wilde hem meteen verschonen en vanaf dat moment begon het eigenlijk al. Drama op het verschoonkussen, daarna drama omdat hij niet met mijn telefoonkabel mocht spelen. Drama omdat hij wilde tandenpoetsen, toen ik zijn tandenborstel voor zijn mond hield, drama omdat dat schijnbaar de bedoeling niet was.

Meneer mee naar beneden genomen en toen ging het heel even goed. Hij doet zelf de lampen aan en helpt vaak met de gordijnen open doen. Toen vroeg ik hem of hij een broodje wilde en zei hij nee. Daarna vroeg ik wat hij dan op zijn broodje wilde, want meestal komt hij dan heel blij naar de la rennen om de pindakaas aan te wijzen. op dat moment begon het gehuil en geroep weer en begon hij weer driftig heen en weer te rennen. Eerst naar mij, naar de la en toen ik de pindakaas liet zien weer hoofdschuddend weg van mij. Toen ik de pindakaas voor de appelstroop wilde wisselen, was ook dat niet goed. Kortom, er was niks goed. Ik heb zijn brood gesmeerd (met pindakaas) wat fruit erbij gesneden en een beker melk neergezet. meneer kwam nog steeds in dezelfde mood naar zijn stoel, en ging uit zijn plaat toen ik hem in zijn stoel wilde helpen. Uiteindelijk in zijn stoel gezet en compleet genegeerd (al het andere maakt het alleen maar erger) en na 10 minuten begon meneer toch maar te eten.

Dat Morris een eigen willetje heeft was al wel duidelijk, maar ik kan niet wachten op het moment dat hij ook echt duidelijk kan maken wat hij dan precies bedoeld. Hij heeft duidelijk erg veel last van frustratie en zichzelf niet kunnen uiten op een manier die wij begrijpen.

Gelukkig is meneer het overgrote deel van de dagen nog steeds een heel vrolijk en makkelijk mannetje, maar op dat soort momenten denk ik…. hij is nog niet eens 2! en zegt nu al zo vaak nee hahaha. Dat wordt nog wat!