Snap

het schuurtje

het heiligdom van mijn vader was zijn schuur maar wat zit daar veel in gestopt en ook dat moet een keer worden uitgezocht.

3 Maanden alweer sinds pa is overleden... ach wat ook,ik zou moeten stoppen met tellen maar op een of andere manier doe je dat vanzelf. Afgelopen maandag,23 september zou hij jarig zijn geweest,80 jaar. Dat was echt zijn doel: 80 worden en dan mogen ze het licht uitdraaien zei hij dan. Ik heb daar ook wel eens aan gedacht,op je verjaardag het einde vinden of de dag na je verjaardag. Dan had hij wel zijn streven in zijn strijd behaald. De dokter zei dan tegen pa:is een mooie positieve gedachten waar u naar streeft. Maar goed .. zo is het niet gegaan. Het verliep anders. De afgelopen weken is het veel regelen en uitzoekwerk geweest. Echter een plek heb ik vermijdt om te komen met opruimen: de schuur! Het heiligdom van me pa en mijn god(!),als ik daar rond kijken dan weet ik echt niet waar ik moet beginnen. Zo veel spullen,dingen dat je je afvraagt: waarom heb je dan nou weer bewaard? Gelukkig is er me ex vriend(we zijn altijd goede vrienden gebleven) die ongeveer weet heeft van wat pa in zijn schuur had en wat dus eventueel moet/kan blijven. Maar ik denk meer voor de stapel weg als de stapel kan blijven. En er zullen nog wel dingen tussen staan die ik misschien kan proberen te verkopen. Pa had zo veel,de ene kast staat vol met doosjes spijkers,schroeven en weet ik veel wat nog meer,in diverse maten. wat moet ik er allemaal? Kijk een beetje op de achter hand is niet zo erg maar niet overal 3 dozen van! Dan er is nog het nodige aan gereedschap,hamers,schroevendraaiers in diverse maten en wat er nog meer hangt. een verzameling van hem zelf en me opa's. Daar kan vast ook een deel van weg. Eigenlijk kan ik wel een eigen winkel beginnen in al die spullen,zit ik me net te bedenken,er zit zo veel in die schuur en allemaal in kastje,bakjes,doosje en kisten gestopt en nog een deel wat zo aan de muur hangt. Zo als ik al zei: pa's heiligdom. ik ga het ontmantelen,sloppen,en weg doen wat ik niet kan gebruiken. En dan nog het nodige wat we uit elkaar moeten slopen voor de vuilnisbelt,wat we echt niet in een keer daar naar toe gaan krijgen. Ach om de boel uit elkaar te halen is niet zo moeilijk,gereedschap genoeg bij de hand,maar om er aan te beginnen,daar zie ik tegen op en ben dan ook blij een helpen de hand te hebben die me wil helpen met de sloop van pa's heiligdom. v We hebben er twee dagen er voor gepland,vrijdag en zaterdag,of we dat ook dan klaar hebben? ... ben bang van niet maar we zijn dan op weg naar een minder volle schuur en dat is toch al een heel begin,voor mij dan. Aan de ene kant vind ik het ook wel rot om het heiligdom te gaan slopen maar eerlijk is eerlijk,ik kan het niet allemaal bewaren,te veel en genoeg wat ik echt niet kan bewaren dus de bezem er door en ruimte maken.

10 jaar geleden

Oef, dat zal niet meevallen! Misschien samen met een paar vrienden doen, omdat zij geen emotionele lading voelen bij alle spulletjes. Ik wens je heel veel sterkte!

10 jaar geleden

je kan proberen zoveel mogelijk een nieuw leven bij een ander te geven, je verbaasd je wat sommige mensen zoeken en willen wat wij zouden weggooien. Weggooien kan altijd nog. Je zal vast wel emotionele dingen tegen komen waar je dan herinnering aan hem of vroeger hebt. fijn dat je vriend (oke ex vriend en geen partner meer maar nog steeds een vriend :P ) je kan helpen. succes