Snap
  • Mama
  • leven
  • Momlife
  • Gevoelens
  • Vriendschappen

Het roer moest om!

Voor wie mij al iets langer kent, of volgt weer dat ik een gevoelsmens ben. Maar echt wel in het extreme zeg maar. Wat niet altijd leuk is voor jezelf, maar ook niet voor andere denk ik zomaar. Wanneer ik iemand in mijn hart sluit, zit die daar voor altijd. Geef ik me helemaal, in de goede zin uiteraard. Ben graag bij de mensen waar ik om geef, van wie ik hou. En dat is natuurlijk mooi! Maar het heeft ook een andere kant... 

Ik wil iedereen zo graag soms om me heen hebben, dat ik dubbele afspraken soms had staan. Ik in 300 sloten tegelijk was om het iedereen naar zijn zin te maken. Had ik een dag vrij, stond die al redelijk snel volgepland met een koffie date hier en daar. En begrijp me niet verkeerd, ik vind het meer dan gezellig. Maar het breekt je ook op! Je kunt het NOOIT iedereen naar hun zin maken. Dat moet je ook niet willen, want dat maakt je gek en het put je uit. Mama van twee meisjes, die mijn aandacht willen, een huishouden dat ook gewoon doorgaat ondanks dat ik een man heb die veel (heel veel) in het huishouden doet. 

Ik wil het altijd iedereen naar hun zin maken, en dat gaat soms ten koste van jezelf. Dus besloot ik om eens goed te kijken waar ik nou wel niet mee bezig was soms. En het roer eens flink om te gooien. Om te beginnen met ‘nee’ zeggen. Want nee zeggen tegen een ander, is ja tegen jezelf. Wat ik nog steeds niet helemaal voelt als mezelf. Ook heb ik met mezelf de afspraak gemaakt niet iedereen achter zijn kont aan te lopen. En daarmee bedoel ik meer dat ik niet altijd de eerste moet en wil zijn die belt of een berichtje via Whatsapp stuurt. Het is namelijk ook leuk wanneer dat eens andersom wordt gedaan. En dat doet ook zeer, omdat je nu pas merkt wie oprecht is en wie niet. Iedereen heeft het druk met zijn of haar leven, dat snap ik. Maar als je echt wil, dan moet het soms wel lukken toch?  Het geeft me een heel stuk rust, maar soms maakt het me ook boos en verdrietig. Ik heb het gevoel dat ik voor sommige dus niet de moeite waard ben, zoals diegene altijd wel was voor mij. In het leven veranderen er steeds een hoop dingen. Je kijk op dingen, je vriendschappen, je smaak voor kleding en interieur etc. Daar heb ik best moeite mee, en daarom moest het roer voor mij om. ‘Stay close to people who feel like sunshine.’ 

Voor wie is dit herkenbaar?

3 jaar geleden

Heel herkenbaar, vooral dat van 1 kant komen. Ik heb het niet alleen met vrienden want die heb ik door mijn emigratie niet heel veel meer. Maar zelfs ook met familie, als ik geen berichtje stuur kan ik zomaar weken achter elkaar niks van mijn moeder en zussen horen. Dat vind ik best lastig. Alleen dat nee zeggen en ook duidelijk laten weten dat ik dat niet fijn vind dat is nog een tweede. Dus goed bezig jij 👌🏼

3 jaar geleden

Ik kan , nu nog altijd, heel moeilijk neen zeggen tegen iemand of regen mezelf!!! In mijn ogen ben jij echt wel een toplaag die helemaal voor de gezelligheid van 'thuis gaat!!!! Knap!!!!

3 jaar geleden

Zeker, meer dan lastig! Ja ook dat gevoel ken ik. Alhoewel ik dat nu een stuk minder heb door mijn gezinnetje. Lief van je!!! Liefs x

3 jaar geleden

Herkenbaar, ik hoor mensen soms zeggen; ik heb wel 20 vrienden: Mijn antwoord is altijd, wacht maar tot dat je ze echt nodig hebt, dan heb je maar een paar echte vrienden.