Snap
  • Mama
  • #momlife
  • #kinderen
  • Vrienden
  • vreemden
  • echteleven

Het onderhouden van vrienden en het hebben van een kind.

Gaat dat samen ?

Ja je leest het goed.. het ' onderhouden ' van je vrienden. Maar hoe ? Hoe doe je dit ? 

Ik was een meisje die nooit alleen was. Ik has altijd vrienden om mij heen of die mij appte wat te doen. We waren altijd van huis. Alles was leuk en gezellig maar vooral heel normaal. 

Toen ik zwanger werd van Eray had ik niet door dat dat de laatste maanden met mijn vrienden waren. Gek eigelijk.. toen we het vertelden was iedereen in de wolken en iedereen was super blij en vond het geweldig.  We plaatste het op facebook daar kreeg ik zelfs berichten van mensen die ik al jaren niet had geproken. Die wouden nu ineens weer contact. Maar dat ging helaas niet om mij maar om de baby. 

Eray werd geboren iedereen wou direct langs komen. Alhoewel zijn er mensen die na bijna 2 jaar nog steeds niet zijn geweest. Ik merkte dat elke week/ maand wel iemand weg viel en minder liet horen. Mensen kwamen telkens minder langs en lieten telkens minder van hun horen. Hoe kan het toch dat als je een kind hebt je eerst tijdens het baby zijn vinden ze jou geweldig en zodra het baby er van af is hoor je er niet meer bij. 

Geloof het of niet maar ik heb serieus nog maar 3 vrienden over die mij wel appen. De rest appt mij nooit het moet altijd van mijn kant komen. Ze doen met zijn allen leuke dingen en vergeten mij. ( ja ze vergeten mij echt en dan word je op het aller laatste moment nog uitgenodigd en dan kan je al niks meer regelen ) het is jammer om dit mee te maken. Maar ook lees ik op heel veel facebook groepen dat eigenlijk iedereen dit over komt. Ik vind dit erg en het raakt mij dan ook echt. Ik krijg er soms een beetje van die haat gevoelens van. Heb jij dit ook mee gemaakt ? Hoe ga jij er mee om ?