Snap
  • Mama
  • mamaplaats
  • #blog
  • #newborn
  • #newmom
  • #werkendemama
  • #babyevan
  • #mamablof
  • #worklife

Het leven van een werkende mama

de rust terugvinden als ik vrij ben vind ik lastig!

Een maand, alweer een maand ben ik terug aan het werkZoals bij alles momenteel vliegt het voorbijde uren dagen weken en dat werd alweer een maand.

Ik zag er enorm tegenop weer aan het werk te moeten,mijn kleine baby achterlaten bij het kdv 2 dagen ,degene waar je nooit meer zonder bent geweest nadat hij geboren werdwaarbij je eindelijk je 'draai' vondt, maar deze toen alweer moest omgooien.

En ja hoe bevalt mij dit dan nu?..mijn antwoord ; fijn, drukker en wisselend.

De eerste week was wennen,

dag 1 dat we Evan weg gingen brengen , tranen met tuiten!!

gelukkig stuurt onze opvang soms een berichtje of fotot'je & lucky us

Evan deed/doet het vanaf dag 1 super daar!Zo bracht ik hem dag 2 al veel gemakkelijker weg en dacht ik het is goed daar!Nogmaals voor nu is hij nog de enige baby dus hij krijgt echt alllle aandacht.

Maar nu 4 weken later is het alsof ik niet weg ben geweest,De afwisseling van hele dagen mama zijn en werken vind ik super fijnHet even niet mama zijn, doen wat je leuk vind en goed in bent (denk ik ;p) en even kletsen met collega's en niet na te hoeven denken over fles , luier of slaaptijd vind ik dan echt wel fijn.Ik werk zelf met kinderen ( doktersassistente kindergeneeskunde) dus ik moet wel zeggen wanneer ik de kindjes zie of hoor huilen/brabbelen mis ik hem stiekem wel .Maar hoe fijn is het als ik hem einde van de dag weer kan ophalen, ik ging nog nooit zo graag weer naar huis.

Echter vind ik de dagen dat ik werk (voor nu 3) zodra ik thuis kom wel echt nog wennen,ik doe zoveel mogelijk voorbereidend werk voor de volgende dag zodat als ik thuis kom ik niet nog heel veel aan het eten hoef te doen. (enkelt koken of alles bij elkaar gooien)nadeel.. manlief is vrijwel altijd laat waardoor alles rond half 8 er pas een x in zit en meneer weer ( of al krijst om zn fles) een fles moet.. en laat staan nog in bad of doucheconclusie om half 9 op de bank ik teken ervoor.En dan is het nog weer lucky us dat meneer eigenlijk altijd prima naar bed gaat en doorslaapt (afkloppen)

Het weekend staat in teken van rust, leuke dingen doen maar ook het huishouden boodschappen etc.

Ik vind het lastig op de dagen dat ik vrij ben de rust te vinden van ''vrij zijn'' , het vrij zijn is nu anders met een baby logisch en als perfectionist is dit toch best een uitdaging.

Ik hou niet van troep, vies huis of veel was haha en voorheen maakte ik me een dag neidig en deed ik even alles, met een baby is dat wel anders. Dus hier moet ik me soms even bij neerleggen en zeggen dat dit niet altijd allemaal hoeft.

Dan nog niet te spreken over die boodschappen > maar he daar is de appie thuisbezorgd en daar maken wij veeel gebruik van.

Per januari ga ik een deel ouderschapsverlof opnemen wat betekent dat ik maar 2 dagjes ga werken en stiekem ben ik in december al heel veel vrij dus in die zin niks te klagen!Kijk er enorm naar uit nog meer tijd te hebben met Evan en ook weer iets meer tijd voor dingen zoals dit.Social media is niet het belangrijkst maar toch wel een soort hobby herkenbaar?

Nu ga ik even wat plaatjes schieten als voorraadje voor instagram :)Tot nu toe ben ik super trots op hoe wij het zo doen en zetten we die lekker door

en vergeet niet, you can do it (werkende)mommy's !

Hebben jullie ouderschapsverlof opgenomen?

4 jaar geleden

Nee, ik heb geen ouderschapsverlof opgenomen. Vind het zelf ook heerlijk om er even 2 dagen uit te zijn, inderdaad te doen waar je goed in bent. Maar thuis komen is nu het fijnste wat bestaat! Ik heb ook lekker 2 weken vakantie in december, kijk er nu al naar uit. Liefs