Snap
  • Mama

Het leed dat: Vaginale schimmelinfectie heet

Dit is een informatieve blog over jawel!! Een Vaginale schimmelinfectie hoe het je leven kan beïnvloeden, en wat je er aan kan doen.

Helaas heb ik al vanaf jongs af aan een erg slechte weerstand genoten, dit is iets waar bijna elke meisje/vrouw zich voor schaamt, iets wat je niet aan de hogenboom hangt of even zo serieus ga vertellen tijdens een praatje, ja ik heb het over een vaginale schimmelinfectie!

Wat is een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie is een infectie van je vagina veroorzaakt door een schimmel.

Wat is oorzaak van een Vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale infectie wordt veroorzaakt door de gist Candida albicans. Ondanks dat het dus eigenlijk een gist is, wordt de infectie wel een schimmelinfectie genoemd. Candida leeft van nature al in je vagina, maar daar merk je niks van omdat het in balans gehouden wordt met verschillende bacteriën die daar ook leven. Wanneer er een verstoring komt van dit evenwicht kan de candida zich gaan vermenigvuldigen en gaan overheersen. Dan pas ontstaan de klachten. De balans in de vagina kan op verschillende manieren verstoord raken

Dit begon bij mij voor het eerst te spelen toen ik zestien jaar was, en voor het eerst seksueel contact heb gehad, ik weet nog goed dat ik met mijn moeder bij de dokter zat die allerlei soa testjes afnam,

Er kwam niks uit deze soa testjes, na verder onderzoek bleek ik een vaginale schimmelinfectie te hebben, Vaginale watte dacht ik bij mezelf??? Zelfs ik had er nog nooit van gehoort,

Ik kreeg een kuurtje mee en daarmee hoorde het snel klaar te zijn, maar nee hoor...

Het ging weg en het kwam weer terug, telkens weer, dan kreeg ik weer een ander kuurtje en daar ging ik weer de deur uit bij de dokter.

Ik vondt het echt verschrikkelijk, ik overdrijf niet als ik jullie vertel dat ik het waarschijnlijk al meer dan dertig keer gehad heb in mijn leven.

Dan krijg je het volgende advies mee:

- was je zelf vaginaal niet met zeep,

- draag geen strakke onderbroeken.

- scheer jezelf niet bij je vagina in de buurt

- gebruik geen deo of parfum op je vagina....

- zorg dat het onder niet gaat broeien

- wees niet te schoon op jezelf was maar een keer per dag

- beperk suikers tijdens het eten.

Ik heb alles altijd perfect opgevolgd, toch hielp dit niet, het kwam net zo hard terug, natuurlijk is het fijn dat ik het nu gewoon bij de kruidvat kan kopen, maar ik voorkom het liever, dus ben ik zelf gaan experimenteren.

Ik weet nog wel dat ik huilend in bed lag omdat het zo zeer deed, ik had het zo frequent dat ik beneden geen tijd kreeg om te herstellen, ja daar lig je dan met een koud washandje op je onderkantje om de pijn te verzachten.

De kuur zelf werkt wel, maar omdat het al uit evenwicht is kan je door andere medicijnen kan je het zo weer krijgen omdat je tenslotte al uit balans ben.

Ik weet nog wel dat ik dan een soort van bijna intiem werd met mijn ex, en dat je dan moet vertellen: sorry lieverd het kan nu echt niet ik heb weer een schimmelinfectie, ja zij mijn ex dan is het weer zover? Om het al is het niet fijn om het aan te kaarten.

Vervolgens kreeg mijn partner dan ook een kuur, want het kon ook zijn dat het bij de man achterbleef en ik het weer terug zou krijgen, en ook al kreeg hij een kuur toch kwam ik er niet vanaf.

Het heeft jaren geduurd voor dat ik er een beetje vanaf ben gekomen, tijdens mijn eerste zwangerschap kwam het met een hevige klap terug helaas,

Maar het volgende heeft me echt geholpen!!

- alleen katoenen ondergoed of hipsters dragen

- gestopt met het gebruiken van lactasyd (vaginale shampoo)

- gestopt met het gebruiken van was verzachter in mijn ondergoed

- slapen met een bloot onderlichaam op een handdoek

- het gebruiken van biologische katoenen maandverband Yoni, (hier zitten geen schadelijke stoffen in)

- regelmatig een goede vitamine tablet slikken

Na dat ik dit alles heb gehandhaafd, moet ik zeggen dat ik er nog maar weinig last van heb, twee keer per jaar zal nu al veel zijn,

Soms zit ik op de bank met Wouter en dan kijken wij tv, en dan komt er een Canesten reclame voorbij, daar zie je de vrouwen vrolijker dan ooit, die heel breed uit lachen, en vertellen dat ze zo blij zijn dat er nu canesten in de winkel ligt voor hun schimmel,

Ik moet bekenen dat als je er last van hebt

- jeukend en branderig gevoel

- rode opgezwolle plekjes (vagina)

- witte brokkelige afscheiding

- zitten doet regelmatig zeer.

- er aan zitten doet al pijn

- er naar wijzen doet al pijn

Dat ik zelf niet snap waarom die vrouwen in de reclame zo vrolijk zijn want als ik er last van heb is het echt niet van ow.. een vaginale schimminfectie, we proppen er even een pilletje in of een cremé en klaar!!

Nee dit betekent dat ik door iets uit balans ben geraakt en ik het waarschijnlijk nog minstens drie keer krijg voor dat alles weer goed is...

En dat bij mij maar de helft van de tijd deze canesten producten werken, de andere helft van de tijd is het te hevig en moet ik naar de dokter voor een sterkere kuur.

Dus heb ik zelf niet veel aan deze producten, bijna iedereen die ik ken heeft er nooit last van gehad, ergens denk je dan bij jezelf waarom ik dan wel?

Nog iets waar ik achter ben gekomen, mijn schimmel begon door mijn eerste seksuele contact, uit eindelijk werd dit minder, toen deze relatie eindigden en ik kreeg een andere vriend, toen begon het weer in al zijn hevigheid,

Volgens de dokter kan dit komen door meerdere dingen, elke man is anders, en ook je vagina moet wennen aan nieuw seksueel contact, de grote, structuur, de hoeveelheid seksueel contact, schijnbaar moet je vagina ook wennen aan een andere partner.

Ik vertel dit zodat ik hopelijk meer vrouwen aanspreek, je hoeft je er niet voor te schamen, elke vrouw is anders, en ik hoop na de jaren onderzoek die ik heb gedaan over vaginale schimmelinfectie, en waar ik achter ben gekomen.

Ik meer vrouwen kan helpen met de informatie die voor mij wel werkt. Ik hoop dat deze taboe ooit verbroken wordt!!

7 jaar geleden

Voor mij was DE oplossing inderdaad om over te stappen op een menstruatie cup. de 'normale' merken tampons en maandverband gebruiken allemaal bleekmiddel en andere chemicalien. Dat droogt 'de boel' daarbeneden alleen maar onnodig uit is mijn ervaring. Ik zeg niet dat het nooit meer gebeurt maar echt stukken minder! strekte aan alle dames hier die er mee te maken hebben!

7 jaar geleden

Ik heb er ook jaren last van gehad, gelukkig niet zo erg als jij. Wat fijn dat je er nu vanaf bent en goed dat je het bespreekbaar maakt. Ik ben er zelf ook wel open over en wat blijkt... Veel vrouwen/meisjes hebben er last van. Ik had regelmatig een schimmel- of bacteriële infectie. Uiteindelijk bij de gynaecoloog terecht gekomen. Dan krijg je te horen wat je allemaal al kent...; katoenen ondergoed, wasmiddelen/wasverzachter kan boosdoener zijn, lactacyt wordt afgeraden, van voor naar achter afvegen, frequent scheren is slecht,etc etc etc... Niks nieuws! Totdat ze zei dat sperma het afweersysteem van de vagina kan verstoren... Ze heeft mij iets voorgeschreven.... Geweldig!!!! SYMBIOVAG heet het. Dit is een kuurtje van 10 vaginale zetpillen, voor het slapen gaan inbrengen, brengt het vaginale milieu weer in balans. Sindsdien heb ik helemaal geen last meer!!!! Je kunt het bij de apotheek bestellen of via internet. Als je SYMBIOVAG intypt op Google kun je er info over lezen. Het kost +/- €12/€16. Ik kan het iedereen aanraden die vaginale klachten heeft!!!

7 jaar geleden

Ik heb vanaf mijn puberteit ook regelmatig last gehad, ook hielp niets bij mij. Op een gegeven moment heb ik via de gynaecoloog een pil voorgeschreven gekregen die ik 1x moest slikken en mijn vriend ook. Daarna nooit meer last van gehad tot na de zwangerschap van de 1e. Meteen via de huisarts, wel moeten praten als brugman, een pil gevraagd en het verdween weer als sneeuw voor de zon.Huisartsen kunnen dit ook voorschrijven, maar zijn hier niet happig op ivm de bijwerkingen. Maar ik zweer erbij!

7 jaar geleden

Hier heb ik er 2x last van gehad: na de zwangerschap van onze oudste & tijdens de zwangerschap van onze jongste. Ik werd gek van de jeuk & bij de jongste was het echt pijnlijk. Ik kan me niet voorstellen alsje hier vaker mee te kampen hebt.. Fijn dat je een manier hebt gevonden om ermee om te gaan. Sterkte!