Snap

het leed dat social media heet

Je profielfoto wijzigen op facebook, waarom nu wel en bij andere gebeurtenissen niet?

.ik scroll over mijn nieuwsoverzicht op facebook en zie alleen maar gewijzigde, in de franse vlag gekleurde profielfoto's.

Ik irriteer me eraan maar ga bewust geen discussie aan omdat ik daar geen behoefte aan heb en weet dat ik op onbegrip ga stuiten. Tot gister een vriendin zei 'hey waarom heb jij je profielfoto niet veranderd'? Ik vertelde waarom niet. 

Waarom zou ik mijn profielfoto moeten wijzigen om te laten zien dat ik met de slachtoffers en nabestaande mee leef? Iedereen leeft met hun mee lijkt mij, daarvoor hoef ik mijn profielfoto niet te wijzigen, meeleven zit in mijn hart niet in social media. Mensen die denken dat ik niet mee leef puur omdat ik mijn foto niet wijzig vind ik nogal kortzichtig, dan doe je het toch meer zodat iedereen kan zien dat je mee leefd. Ik vind dat onnodig en doe er niet aan mee.

Mijn voornaamste reden is omdat het mij boos maakt, dit is de 2de keer (le suis charlie, gekleurde profielfoto) dat heel facebook vol staat door aanslagen in frankrijk. Waar waren alle gewijzigde profielfoto's bij bv de eerste aanslagen in syrie jaren geleden? Zijn die mensen minder waard omdat het geen europeanen zijn? Verdienen hun geen steun? Nee hun worden in deze tijd uitgekotst (in mijn volgende blog ga ik er dieper op in over mijn oordeel over de vluchtrlingen).

Dagelijks worden mensen toegetakeld, vermoord op de meest gruwelijke manieren en ja ook met name daar IS maar hier word geen word over gerept. Dit komt met name door de media die vol staat zodra er wat in europa gebeurd maar zo goed als radiostilte houd zodra het andere landen betreft. 

Ik en meerdere met mij zijn er al achter hoe kortzichtig en doordacht de media bezig is en ik hoop dat langzaam aan iedereen dit in gaat zien want het maakt de wereld kapot op een sluwe manier, haatzaaierij!! 

8 jaar geleden

Ik doe er ook niet aan mee, word ook niet gevraagd waarom niet trouwens. Ben niet zo van het meedoen, vergelijk die dingen altijd met een kudde schapen. Als iemand begint volgt de hele meute. Maar daar heb ik een hekel aan. Ik verander mijn profielfoto, zo medeleven aangevinkt hoeveel krijg ik leuks zal ik krijgen, en dan nu naar de optocht in het dorp. Ik vind het heel erg, maar ik maak mij hier nog niet druk om. Snap ook de zin grenzen dicht niet echt, aangezien ze waarschijnlijk nu toch al overal zijn waar ze willen zijn. En dat is echt niet iedere vluchteling. Ben wel een van de weinige in mijn mening, maar daar kan ik ook niet echt mee zitten. Ik kan en wil niet veroordelend worden.

8 jaar geleden

Het raakt ook meer bij vele omdat er in de media veel meer over gesproken word en er toch haat komt naar moslims (de media heeft hier een heel groot aandeel in) Het is ook met de kudde mee lopen en vele zullen het als 'moeten' zien omdat iedereen het doet. Ik vind het onnodog om zo mijn steun te laten zien

8 jaar geleden

Ik had dat ook, een soort geërgerd gevoel toen er steeds meer Franse vlaggen - profielfoto's opdoken op Facebook. Ik dacht: okay, word ik nou ook geacht om daaraan mee te doen? Ik voel me daar niet prettig bij! En toen er in een heftige discussie over vluchtelingen en grenzen dichtgooien alléén maar Franse vlag - profielfoto's zéér haatzaaiend en agressief reageerden, was dat voor mij DE bevestiging dat ik niet mee wilde doen met het kuddegedrag op Facebook. Dus..... Maar ik ben zéker wel meelevend en steunbetuigend aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in Parijs...! Maar dan op mijn manier en niet publiekelijk op social media.

8 jaar geleden

echt super onhandig dat er geen enters gebruikt worden in de reacties. Excuses als het onleesbaar is!