Het leed dat avond eten heet
Avond eten. Hier altijd weer een uitdaging om niet altijd mar hetzelfde te maken maar toch iets wat we beiden lusten.
mijm dochtertje van 20 mnd eet Savonds vrij slecht. Ze eet niet veel en het maakt niet uit wat je erneer zet, tenzij ik de warme maaltijd zou vervangen voor een boterham want die gaan erin als koek. Maar goed dat gaat deze mama niet doen!
Dus vanavond een nieuw recept uitgeprobeerd en deze beviel goed! Dit recept heb ik vanuit de jumbo app. Het was makkelijk en snel te maken, wij vonden het heerlijk en zelfs dochterlief begon te eten!
Dus bij deze:
Chinese roerbakrijst met sugarsnaps en knoflook
Voor 4 personen
Nodig:
- 400 gram witte rijst
- 400 gram hamlapjes
- 75 gram gerookte spekreepjes
- 3 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 600gram sugarsnaps
- Peper
- Zout
- 6 lente-uitjes
- 6 eetlepels oestersaus
- kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat daarna goed uitlekken
- Snijd de hamlappen in blokjes, de knoflook in plankjes en de lente ui in ringetjes.
- Doe 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en bak daarin de hamlapblokjes, spekjes, de helft van de knoflook en flink wat peper ongeveer 8 minuten
- Voeg de lente-ui toe en bak nog ongeveer 2 minuten
- Voeg de oestersaus toe en breng aan de kook.
- Kook de sugarsnaps in ongeveer 3 min beet gaar en giet ze daarna af
- Voeg de sugarsnaps toe bij het vlees
- Bak in een koekenpan de rest van de knoflook samen met de rijst ongeveer 5 minuten