Snap
  • PCOS
  • hormonen
  • Pcosbehandeling
  • wensmama
  • tweedekindje

Het laatste pcos programma

Lifestyle & hormones

Na mijn avontuur bij het leefstijl programma ben ik even stuurloos geweest. Ik zat wel veel op Instagram en zocht daar ook veel over pcos. 

Er zijn zo ontzettend veel accounts tegenwoordig en veel zeggen allemaal wat anders. Hetzelfde geldt voor het leefstijl programma. Die hielden de schijf van 5 aan. Daarin wordt gestimuleerd 2 stuks fruit, 250 gram groente, Max aantal liter zuivel. En volkoren producten. Er waren natuurlijk nog wel wat meer dingen uit de schijf van 5 maar dat weet ik even niet meer zo goed. 

Zoals ik eerder vertelde ben ik als moeilijke eter niet snel oke met een schijf van 5 optie. Het is nogal een gepuzzel om een menu bij elkaar te vinden met dingen wat ik ook echt lekker vindt. En als je weleens eerder een dieet hebt gevolgd of een leefstijl verandering hebt geprobeerd dan is het algemeen bekend dat je het niet vol gaat houden als je je eten niet lekker vindt. 

Toen ik startte bij lifestyle en hormones was ik dan ook erg blij dat het heel anders ging. Ik vulde een lijst in toen ik me inschreef voor een gratis intake gesprek en daarop werd ik gekoppeld aan een diëtist die goed bij mijn pcos beeld paste. 

Het fijne hieraan vond ik dat ik tips kreeg van iemand die tegen mijn dingen aan heeft gelopen maar ook naar mijn bloedwaardes keek en uit mijn verhaal ook goed aan mijn bloed kon zien waarom ik me zo zou kunnen voelen. 

Ik voelde me zoveel meer begrepen dan bij het leefstijl programma. En dat is echt persoonlijk. Want andere hadden daar wel heel veel aan maar ik mistte het stukje persoonlijk contact. 

Met mijn diëtist hebben we gekeken naar mijn doel en wat ik lustte. Het doel was niet afvallen maar lekkerder in mijn vel zitten. We hebben samen een heel menu gemaakt met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Geweldig. Wat was ik hier blij mee. 


Het is nu meer dan een jaar geleden dat ik daarmee ben gestart. Begin wat dit jaar kwamen er op persoonlijk vlak wat pittige heftige dingen binnen en heb ik de afgelopen paar maanden het menu laten vallen. Ik voel het aan alles. Toen ik me goed aan het menu hield bij lifestyle & hormones voelde ik me beter. Nu is dat veel minder. Maar ik ben de draad weer aan het oppakken. Ik wil me weer lekkerder in mijn vel voelen. Maar het belangrijkste… ik wil een tweede kind. 

Femke's avatar
1 jaar geleden

Heyhey, ik hoorde van de week over een app genaamd Supercook. Je voert hierbij een aantal dingen in die je in huis hebt en de app maakt er dan een recept van. Eigenlijk bedoeld om van 'restjes' een gerecht te maken, maar misschien kun jij er juist dingen in zetten die je wel eet en dat je zo inspiratie krijgt voor menus..?

Deesss's avatar
1 jaar geleden

Soms zijn er dingen waardoor je de focus op een gezonde leefstijl even wat meer op de achtergrond hebt maar je er bewust van zijn is al heel wat. Knap dat je de draad weer op pakt en fijn dat je je bij de dietiste gehoord en gezien voelt! Dat is zo belangrijk! Succes de dietiste

Deesss's avatar
1 jaar geleden

De laatste zin klopt niet haha ik bedoelde succes de komende tijd

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Amy Kruit?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.