Snap
  • Mama
  • boek
  • conflict
  • wens
  • gewoontes
  • tweelingmoeder

Het is tijd om mijn moedergewoontes te veranderen

Waarom ik het anders ga aanpakken!

Toeval of niet? Mijn uitstel gedrag heeft voor een grap met het universum gezorgd! Robin Jonk van Chumble vroeg mij om zijn 10 weekse Happy Habits Program te volgen. Je leest in mijn blog wat dat inhoudt.

Ben jij een snooze of meteen opstaan type?

Een gewoonte is volgens Wikipedia: “Een gewoonte is een handeling of een manier van handelen die men gewend is uit te voeren en die men doorgaans onbewust – dus zonder erbij na te denken – uitvoert. Personen vormen gewoontes door bepaalde handelingen telkens op dezelfde routineuze manier te herhalen.”

Als mens hebben we een aaneen stapeling van gewoontes op een dag. De meeste beginnen bij het wakker worden al met of zij de wekker op snooze stand zetten of meteen uitdrukken. Ga jij onder de douche of schuifel je naar het koffiezetapparaat en heb je eerst die grote kop cafeïne nodig om te starten. De hele dag door doen we dingen die we onszelf hebben aangeleerd. En als je kinderen hebt, dan ineens beginnen zij jou te spiegelen en nemen gewoontes van jou over. 

Wij zijn gewoontedieren

Ik woon bij mijn ouders thuis en mijn tweeling zegt standaard: “Opa krant, opa koffie.” Zij weten precies wat mijn vader tijdens het ontbijt doet. Zelf zijn ze tegenwoordig met zijn tweeën ook op volle vaart bezig hun eigen gewoontes te creëren. “Parker stoel, Pharhan bord, Parker taart (het gaat om beschuit met hagelslag, ze krijgen echt geen taart voor hun ontbijt), Pharhan drinken.” De jongens zijn goed in het maken van hun eigen ochtendritueel voor het ontbijt.

Als mens leren we dus al jong dat we gewoontedieren zijn en met gewoontes komen ook de activiteiten die ons saboteren van wat we werkelijk willen bereiken. De gewoonte van uitstel, de gewoonte van negeren, de gewoonte van onszelf temmen, de gewoonte van te laat komen, de gewoonte van niet luisteren, de gewoonte van te veel of de gewoonte van te weinig. We kunnen allemaal wel iets bedenken waarvan we weten dat we het eigenlijk anders zouden moeten aanpakken, maar het blijft eigenlijk altijd bij het ‘weten’ en er wordt weinig actie ondernemen.

Ik wil een boek schrijven

Een van die dingen die ik al jaren weet, is dat ik een boek wil schrijven. Niet alleen weet ik dat, ik heb dit ook vaak gehoord vanuit mediums. Letterlijk in mijn sterren staat geschreven dat ik moet schrijven. Ik ga volgende week een blog plaatsen over een fantastische astrologische reading van Spiritual Advice, maar vandaag gaat het over wat ik graag in mijn leven zou willen veranderen. Het is niet nieuw dat ik naar verandering verlang, want ik had een eigen bedrijf, ik reisde de wereld rond en werd na een gezellige stapavond zwanger, later bleek zelfs van een tweeling! Ik ben dus best goed in grote gewoontes op te schudden.

Alleen die kleine gewoontes lijken mij steeds te achtervolgen. Ik neem elke keer weer voor om meer te gaan bloggen en echt te gaan starten aan het schrijven van mijn boek, maar voor ik het weet ben ik maanden verder (laatste blog is alweer 2 maanden terug). Ik voel mij daardoor gefrustreerd over het feit dat ik mijzelf weer eens teleurgesteld hebt. Dat gevoel van teleurstelling en het gevoel van falen, dat wil ik graag aanpakken. Ik weet namelijk dat met de juiste structuur ik veel meer uit mijn dag kan halen. Naast dat het voor mijzelf belangrijk is, wil ik graag een voorbeeld zijn voor de tweeling. Ik zou het geweldig vinden als hun vanaf jongs af aan al kunnen leren dat gewoontes veranderen mogelijk is. 

Snap

Succes zit in plannen

Ik ben deze maand begonnen met het bijhouden van een weekplanner. Ik had via een giveaway van Succes Planner begin dit jaar hun algemene planner gewonnen, maar ik stelde elke maand weer vooruit om er iets mee te doen. Ineens was het al september! Ik besloot niet langer het excuus van uitstel toe te passen, maar gewoon aan de slag te gaan. Gek genoeg heb ik de afgelopen twee weken al meer uit mijn dagen kunnen halen dan de afgelopen twee jaar. Als je mij twee weken geleden had gevraagd wat ik nu eigenlijk in een week doe, dan had ik geantwoord: luiers verschonen, achter de tweeling aanrennen, hagelslag van de keukenvloer stofzuigen en twintig keer per dag naar de intro van Bheem luisteren.

Geen spannend leven, maar wel het leven van een moeder. Een leven waar ik zeer blij mee ben en ik voor geen goud zou willen missen. Echter heb ik het gevoel dat mijn dagen erg snel aan mij voorbij gaan en ik naast de knuffels van mijn kinderen, weinig passie van binnen voel. Ik word tegenwoordig al blij als de was eindelijk is opgevouwen na 4 dagen op het logeerbed te hebben gelegen. Als voormalige onderneemster en wereldreiziger, kan ik je verzekeren dat ik op die momenten graag weer iets om handen zou willen hebben waar ik persoonlijk echt puur intens blij van wordt.

Laten we er mee aan de slag gaan

Bij mij is dat schrijven. Ik vind schrijven geweldig! Met woorden kan ik uitdrukken hoe ik mij voel en wat er in mijn omgaat. Ik heb alleen de gewoonte van uitstel gecreëerd omtrent schrijven. Standaard in mijn hoofd spreken deze zinnetjes: “Maar je laptop ligt boven, dus niet handig om nu te pakken. Oh je laptop ligt beneden, maar dan willen de jongens op je schoot zitten en typen mee. Het is avond en je kunt een blog typen, nee ik moet de was opvouwen.” Bij jou is het misschien niet schrijven, bij jou is het misschien eindelijk die thuis yoga les volgen, een diamond painting maken, gitaar leren spelen of je nieuwe naaimachine onder het stof vandaan halen.

Ik start volgende week met The Happy Habit Program, met als doel: schrijven tot mijn vaste gewoonte te maken, zodat er uiteindelijk een boek op de planken lig in de boekenwinkel! Ik heb werkelijk geen idee hoe het programma zal verlopen, maar ik heb er wel heel veel zin in. Ik ga de komende weken met jullie mijn voortgang delen. Eén zet ik mijzelf dan elke week weer aan het schrijven en twee dan krijgen jullie een idee hoe je gewoontes kan veranderen. Ik geloof dat iedereen het kan, de welbekede: waar een wil is, is een weg.

Tot de volgende keer

Ik ben ongelooflijk benieuwd wat iets is wat jij al langer uitstelt en graag zou willen bereiken. Laat je dat in een reactie achter?

Volgende week ga ik het blog over de astrologische reading van Marita plaatsen, want dat was een bijzondere ervaring en die ik graag met jullie wil delen. Haar reading gaf ontzettend veel inzicht in mijn levensloop en hoe het komt dat ik als stier (een aards teken) toch zo van reizen houd. Er kwam naar voren waarom ik vaak in conflict met mijzelf ben en dat schrijven mijn levensdoel is. Of er nieuwe liefde voor mij in de sterren staat, dat kun je ook volgende week lezen!

Extra informatie

Benieuwd wie ik ben? Volg mij op Instagram : food.travel.write 

Nieuwsgierig wie Robin is of wat Chumble doet? Volg Robin op Instagram : Robin Jonk Instagram van Chumble : Chumble.family De website: https://chumble.family/programs

Liefs,

Ruby