Snap
  • Mama

Het is NET kanker maar dan anders (2)

Van wel 100 jaar worden naar hopen dat het nog heel lang gaat duren...

Van het diepe dal weer beetje opgeklommen. Want hey hij wordt hier gewoon 100 jaar mee. Het blijft een gek en eng idee. Kankercellen in een lijf die aan het rusten zijn... maar voor hoelang? 

Zoals de arts ons zei is dit wel het laatste waar mijn vader aan dood zou gaan. Inmiddels zijn de sandostatine injecties gestart. En volgt er een half jaar van "rust". Mijn vader voelt zich prima en de scans geven geen ernstige toename aan. 

Pfff opluchting de kanker is stabiel. En zo gaat het elke scan en bloedonderzoek. Tot die ene dag in juni 2016. De bloedwaardes zijn niet goed en er volgt opnieuw een scan. 

De scan brandt op mijn netvlies. Ik hoop dat de witte vlekken goede cellen zijn. Maar diep van binnen weet ik dat dit foute boel is. En niet zo'n beetje ook. De arts bevestigd de cellen zijn actief geworden en flink toegenomen. Er zitten uitzaaiingen in het schouderblad, buikvlies en darm. De lever is bijna verzadigd door tumorweefsel.

Geen woorden meer maar tranen. Teneergeslagen.

Mijn vader altijd zo'n sterke man. Maar nu een uit het veld geslagen man en eigenlijk niet echt beseffende wat dit betekent. En nu?

7 jaar geleden

Lief! Dank je. Juist de dagelijkse momenten zoals elke woensdag samen eten enz. Worden mooie herinneringen. We kunnen gelukkig alles openlijk met elkaar bespreken wat het dragelijker maakt.

7 jaar geleden

Het is zeker een zware achtbaan. Alle mooie momenten waarin je aan struisvogelpolitiek kan doen, alle zware momenten dat de grond onder je voeten wegzakt. Alle spanningsmomenten waar die enorme onzekerheid en het niks kunnen doen aan je knaagt, alle momenten van verslagenheid omdat je niks kan veranderen voor diegene waar je zoveel van houd. Een achtbaan waar je eigenlijk niet in wilt zitten, maar waaruit je ook niet uit wilt stappen. Geniet van de mooie momenten, maak mooie herinderingen. Koop het boekje papa vertel eens. Is moeilijk voor hem om in te vullen, maar zo mooi als de tijd ( die hopelijk nog lang wegblijft) komt waarin je uit hebt moeten stappen. Heel veel sterkte en mooie momenten gewenst de komende tijd.