Snap
  • Mama
  • kinderen
  • moederschap
  • werken

Wat is moeder zijn voor mij?

Mijn eerste blog over het moederschap. Wat kan ik aan andere moeders vertellen wat nieuw is? Wat is moeder zijn voor mij?

Mijn eigen moeder bleef thuis toen mijn broertje en ik klein waren. Ze bracht ons naar school, haalde ons weer op en was er altijd; voor elk pijntje, en verdriet en elk vreugdevol moment. Pas toen mijn broer en ik al lang en breed aan het puberen waren en min of meer voor onszelf konden zorgen, ging mijn moeder weer voorzichtig aan het werk. Het feit dat mijn moeder er zo veel voor ons was heeft me een vreemde combinatie van warmte en geborgenheid enerzijds, en twijfel en druk anderzijds meegegeven.

Ik wilde, en wil nog steeds, ook graag zo’n moeder zijn die er altijd is. Tegelijkertijd wilde ik ook heel veel andere dingen doen. Er op uit gaan, werken, veel met andere mensen in contact komen en doen waar ik voor gestudeerd had.

Na de geboorte van mijn eerste zoon ben ik weer aan het werk gegaan. Het was fijn om naar buiten te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en – niet te vergeten – elke maand mijn eigen salarisstrookje te ontvangen. Maar het was ook vermoeiend. Ik zag mijn zoon niet zo vaak als ik zou willen, en kon me ook op mijn werk niet helemaal storten.

Toen ongeveer tweeeneenhalf jaar later mijn tweede zoon er bij kwam en ik mijn zwangerschapsverlof opnam, wist ik niet of ik nog wel terug zou keren naar de werkvloer. Voorlopig, tenminste. En een tijdje alleen voor mijn twee kids zorgen beviel me goed! Een tijdlang had ik meer rust aan mijn hoofd, maar toch begon ik de zorg voor mijn kinderen en het huishouden alleen wat te eenzijdig begon te vinden. Ik zocht wat rond op het internet, op zoek naar iets nieuws, maar ook wat huiverig om weer zo’n groot gedeelte van mijn tijd op te geven om voor iemand anders te werken – een baas op een kantoor.

Toen bedacht ik me iets. Nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen. Er zijn nu meer dan ook mogelijkheden om thuis te zijn en tegelijkertijd te werken, en dan ook nog in een ritme dat je zelf bedenkt. Bouwend op de ervaring die ik had opgedaan toen ik nog in een kinderkledingwinkel werkte, en de kennis van websites die mensen om me heen weer hadden, ben ik mijn eigen zaak je begonnen: CouponMama.nl. Op CouponMama verzamel ik kortingscodes voor Nederlandse moeders, die anders over het gehele internet verspreid zouden zijn. En presenteer ze met een persoonlijke verhaal. Iets dat bij mij past, en wat ook nog eens goed blijkt te werken.

Ik heb wat omwegen genomen, maar ben nu dus toch de eigen, customized version geworden van de moeder die ik wilde zijn. En ik vertel jullie daar graag over!

9 jaar geleden

Do you recall <a href="http://britanniahotelmanchester.com">cheap hotels in manchester</a> <a href=http://britanniahotelmanchester.com>cheap hotels in manchester</a> britannia hotel manchester http://britanniahotelmanchester.com economic sanitation.

12 jaar geleden

Wat fijn dat je een oplossing hebt gevonden voor de perfecte combi van werk en privé. Vraag me alleen wel af hoeveel uur je nu dan werkt in de week, of je kunt rondkomen van je inkomen en of je daarnaast nog genoeg tijd hebt voor je partner. Want dat is dus waar ik mee worstel. Ik kan er wel zijn voor mijn zoon, maar moet dan savonds werken en dat gaat weer ten koste van mijn man. Dat is ook niet wat ik wil...

12 jaar geleden

Welkom collega!! Wat goed dat je een manier hebt gevonden om je creatieve werkende kant te kunnen ontwikkelen terwijl je je kinderen het gevoel geeft er fulltime voor ze te zijn. Dat is precies hoe ik het ook doe en waar ik het gelukkigst van word. Ik ga je babyblogjes volgen! Neem je ook een kijken bij mijn blogjes?

12 jaar geleden

superleuke site zeg! En als ik dit lees vind ik dat wij moeders toch maar mooi heel creatief zoeken naar oplossingen. succes ermee