Snap
  • Mama

Het grote geel/blauwe warenhuis

Gistermiddag gingen we naar een hele grote winkel, aldus Sara. Van de roltrap tot aan het ijsje, inclusief verdwalen.

Afgelopen zondag hebben we in huis een en ander opgeruimd, dat was dringend nodig. We misten opbergruimte en de woonkamer leek wel de showroom van Intertoys. Kasten werden van boven gehaald en neergezet, maar dit bleek niet voldoende. Het bleef rommelig en Sara had in no-time de net ingeruimde kast alweer leeg getrokken waardoor er wederom een ontploffing van speelgoed was. Op naar Ikea. Maar niet op zondag, maar in alle rust op maandagmiddag. 

Iris was al vroeg wakker dus om 13.30 uur zaten we al in de auto. Het had nog wel een half uur eerder gekund maar op een of andere manier valt het altijd tegen als je weg wil met een baby, peuter en hond. Eenmaal aangekomen stond Sara al te juichen toen ze zag waar we naartoe gingen. Ik liet haar vervolgens kiezen; met de lift of de roltrap. Dat was geen keus, uiteraard gingen we via de roltrap. Maar niet voordat ze 4 rondjes met de draaideur had mee gelopen. Verrukt als ze was toen ze zag dat er na de eerste roltrap nog een roltrap kwam. Het feest was compleet toen er een derde bleek te zijn. 

Een fractie van een seconde wilde ik haar naar de opvang brengen. Ik had echt maar een paar dingen nodig en dit was toch een soort Ballorig en dat vind ze fantastisch. Maar toen ik bedacht wat ik zelf leuker had gevonden nam ik haar toch mee. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen dat ze niet alle banken, bedden en stoelen kon uitproberen. Dat ze kamertjes kon bekijken of de laatjes van de keukens open en dicht kon doen. En inderdaad; ze rende van bank naar bank, verstopte zich al giechelend achter een grote stoel en ging op een bed liggen en deed alsof ze sliep. Ze probeerde bedden die in haar ogen prima konden dienen als trampoline en was niet meer weg te slaan van de kinderafdeling. De kinderbedden keurde ze geen blik waardig, maar was druk in de weer met vis bakken in het keukentje, bekeek alle tenten uitvoerig en ook het hobbelpaard moest ze even proberen. 

Het is niets verrassends als ik zeg dat ik haar horizontaal mee moest nemen. Eenmaal beneden bij de woonaccessoires e.d. raakte ik ineens de weg kwijt. Ik dacht een korte route te nemen, maar ik bleek de afdeling Opbergen over te slaan die ik juist wel moest hebben. Probeer dan maar eens je weg terug te vinden... De vriendelijke medewerkster legde uit hoe ik terug moest lopen. Ik kwam uit op de lampenafdeling. Daar bedacht ik mij dat Jurre het had over lampen die hij nog wilde hebben. Ik belde hem om te vragen welke het moesten zijn maar vervolgens kon ik die niet vinden. Ondertussen vertelde ik over Sara en de tent waar ze meerdere malen verliefd naar keek. Jurre zei dat ik de lampen maar moest laten zitten en zo'n tent mee moest nemen. Zo gezegd, maar niet zo gedaan.

Ik was namelijk al beneden en de kinderafdeling was boven. Dat betekende dus weer helemaal terug en moest ik eerst de route nog vinden want ik had geen idee welke kant ik op moest. Er staan her en der wel van die landkaarten, maar ik ben en en blijf een vrouw. Ik wil gewoon horen dat ik bij de rode kussentjes linksaf moet en bij de borden rechtsaf. Toch maar weer zo'n vriendelijke geel/blauwe mevrouw opgezocht en die liep een stukje met mij mee. Ik ben haar nog dankbaar. Ik begon al bijna te denken dat ik zou moeten blijven overnachten. 

Uiteindelijk kwam het goed; een mooie tent voor Sara en opbergdozen voor de kamer. Ik mocht zelfs allemaal roze dozen kopen van Jurre. Ben die discussie niet aangegaan, maar heb er direct 6 gekocht. Ik besef mij echter wel dat we minder zooi in huis wilden en nu staat er zo'n onhandige grote tent midden in de kamer. Waar ging het ook alweer mis... Wel is het door die dozen een stuk opgeruimder in huis. 

En Sara? Die rende vanochtend met een arm vol knuffels richting tent. Ze wilde daar perse ontbijten en had eigenlijk geen tijd om naar de peuterspeelzaal te gaan. Ik sta op het punt om haar weer op te halen. Ik heb haar een theekransje in de tent beloofd, dat zal ze vast niet zijn vergeten!

 

7 jaar geleden

Super geschreven weer! Misschien moeten wij van t weekend ook maar eens even bij deze grote winkel kijken. Onze woonkamer word ook steeds voller ;)

7 jaar geleden

Die kinderafdeling is inderdaad een walhalla voor kinderen. Vind het echt een fijne winkel om met je kind te shoppen. Die verschoonruimtes zijn top en in het restaurant is ook aan alles gedacht. Tot zover de ster reclame hahaha.

7 jaar geleden

Heerlijk geschreven weer! En het blijft ook een feest die Ikea ;) als je geen geld hebt voor een indoor speeltuin kun je altijd daar nog terecht ;) en dat van die tent dat ken ik, zo wilde ik het hier ook 'opruimen' en staat er inmiddels een zwembadje met ballen erin midden in de woonkamer.. zucht haha veel plezier tijdens het theekransje!