Snap
  • Mama

Het gouden kooitje..

Soms voelt het moederschap als een gouden kooi.. ik vergeet gewoon dat ik ook nog meer ben dan alleen moeder..

Er zijn veel verschillende soorten vrouwen.

De business vrouw. De partime werkende vrouw. De huisvrouw. De levensgenieter. De gestresde vrouw. De rustige vrouw. En dan te bedenken dat merendeel van die vrouwen ook nog moeder is.

Wij vrouwen kunnen ons compleet storten op de leventjes van onze kinderen. We geven van alles op. Opleiding. Werk. Sociale contacten, want er is toch echt minder tijd voor. Minder tijd voor hobby's Het moment dat we kinderen krijgen gebeurd er iets en doen we alles om die miniatuur versies van onszelf te geven wat ze nodig hebben.

Sommige vrouwen vinden het heerlijk om de hele dag thuis te zijn bij de kinderen. Die staan met plezier elke dag bij het schoolplein sociaal te doen. Die geven met liefde hun baan op. Waarschijnlijk hebben die vrouwen voorbeeldige kinderen, kinderen die alles zelf opruimen. Kinderen die niet per stukje brood ander beleg erop willen. (ik weet het, stront verwent, maar ik heb een paar slechte eters) waarschijnlijk hoeven die moeders niet alles drie keer te roepen voordat er verdorie eens één luistert. Je leest het al, ik ben niet zo'n fulltime moeder typ. Ik heb altijd gewerkt. Toen ik mijn oudste kreeg, ben ik direct aan het werk gegaan. Part time hoor, dat dan weer wel. De jongste is nu net één, tijdens mijn zwangerschap liep mijn contract af bij mijn werkgever, dan hoor ik als fanatiekeling natuurlijk te zorgen dat ik weer werk heb voordat de zwangerschap te zien is en ik helemaal niet meer aangenomen werd. Maar ik heb niet heel erg mijn best gedaan. Ik vond het wel lekker even. Zo kon ik mooi mijn kinderen goed begeleiden tijdens de verhuizing. En de zomer kwam eraan.. Hallo Zon! Dan is solliciteren toch iets minder aantrekkelijk.

Maar het is niet te geloven hoe snel ik mijzelf opgesloten voel in een soort gouden kooitje. Ik moet gewoon ook af en toe wat anders aan mijn hoofd hebben. Ik moet uitdaging hebben. Ik moet contact hebben met andere mensen om niet alleen maar de hele dag kinderpraat te hebben. Hartstikke leuk dat moeder zijn, maar dat alleen maar mama/huisvrouw is voor iemand als mij vermoeiend, saai en niet bevredigend op de één of andere manier. Het is niet dat ik geniet van schoonmaken, dat hele huishouden kan me gestolen worden. En het ergste is nog.. juist dat houdt niet op. Ik kan de hele dag wel opruimen als het moet hier. Constant zorgen..en onder zorgen versta ik, opruimen, de was bij elkaar rapen, schoonmaken, ruzie oplossen, troosten, koken, spelen, huiswerk, voorlezen, weet ik hoeveel brood smeren, luisteren naar de kinderpraat/ kinderproblemen en bergen vlees snijden in minuscule stukjes. Kinderen vragen zoveel aandacht dat ik gewoon domweg vergeet dat ik zelf ook nog wat anders ben dan moeder. Ik moet af en toe even weg uit dat gouden kooitje. Even niet de hele dag 'Mama' horen roepen. Ze roepen echt om alles, alles! Gelukkig heb ik hele lieve vriendinnen die ik nogal eens opzoek om even moeder af te zijn. Oh, en werk! Heerlijk om weer aan het werk te gaan ;)

Mama's die dit herkennen? Laten we niet vergeten wie we zijn, en die lieve miniatuur versies van onszelf ook eens aan een ander overlaten. Diep respect mama's! Diep respect!

7 jaar geleden

Ja herkenbaar! Na de geboorte van de jongste twee jaar thuis gezeten zonder baan. Als een afspraak bij het consultatiebureau een leuk uitstapje wordt... blij dat ik weer werk. Drie dagen even geen mama mama mama maar juf juf juf! Geen 2 maar 28 kinderen. En tóch is het heerlijk om weer te werken!

7 jaar geleden

Hihi nee als stay at home mom herken ik dit helemaaaal niet :). Ik vind het heerlijk om thuis te zijn. En zie het ook echt niet zitten om aan het werk te gaan nu ze nog niet op school is.