Snap
  • Mama
  • onzekerheid
  • Moedergevoel
  • watals
  • ziekoftochniet

Het gevoel van binnen

Wat als je moeder instinct je voor de gek houd?

Je kent het vast wel, je weet een paar dagen van te voren al of je kindje ziek gaat worden. Gewoon op basis van je gevoel en plots na een dag of 2 krijgt je kindje koorts en wordt ziekjes gewoon een griepje. Iedereen weet wat een moeder instinct is.. Moeders voelen op een of andere manier het gewoon weg aan. Maar wat als je moeder gevoel de wetenschap tegen spreek? Wat als je keer op keer, onderzoek op onderzoek er niets gevonden wordt terwijl elke vezel in je lijf schreeuwd dat er iets is met je kindje.. 

Tegen dat gevoel loop ik feilloos aan. De meeste kennen het verhaal van Vinz wel. Na de invaginatie en de observaties van de talloze ziekenhuis opnames, de bloed onderzoeken en de poep onderzoeken komt er steeds uit dat alles goed gaat met Vinz. Elke keer wil ik geloven dat het ook echt goed gaat, maar steeds wanneer ik mijn gevoel ook maar iets op de achtergrond heb weten te drukken komt er weer iets nieuws. Want nu groeit Vinz in de lengte niet meer.. en dan heb ik het niet over een mindere groei. Nee hij is volledig gestopt met groeien vanaf zijn eerste verjaardag.. dit was in Oktober 2019. In Januari toen Vinz ter observatie in het ziekenhuis lag voor 4 nachten heb ik uitgesproken dat ik mij zorgen begon te maken over zijn groei. Het werd weg gewuifd met dat kinderen in fases groeien en dat Vinz wel een groeispurt zou krijgen.. ik heb toen al gevraagd hoelang een kindje mag "stil staan" in groei.. antwoord van de zaalarts was toen 6 maanden. In Februari moest Vinz naar het CB en kregen we een telefonisch consult met de MDL arts van het WKZ. Vinz was geen millimeter groeit. Ik besprak dit met de arts en nu begon zij zich ook wat zorgen te maken over zijn groei. Ze verwees me terug naar de kinderarts. Later die week sprak ik de kinderarts van Vinz ook aan haar heb ik mijn zorgen weer geuit en ook nu maakte zij zich wat zorgen om de groei. Vinz gin namelijk van de lijn boven het gemiddelde naar de eerste lijn onder het gemiddelde.. inmiddels is het April en Vinz is nog steeds niet gegroeit zijn lijn zit bijna op de onderste lijn van de curve.. we hebben inmiddels gesproken met de arts van het CB en ook die is ongerust over de groei. Vinz zou volgens haar nu in aanmerking komen voor o.a. een bot mri, een genetisch onderzoek en een onderzoek naar de stofwisseling. Helaas voor ons maar logsich zoals het is zijn de laboratorias druk bezig met het testen van mogelijke corona patiënten. Wij zullen moeten wachten tot hopelijk Mei en dat het leven weer beetje bij beetje normaal gaat worden. 

Het moederinstinct  blijft schreeuwen, maar wat als ik het fout heb? Wat nou als ik Vinz keer op keer door verschillende onderzoeken trek en er keer op keer niks uit komt? Want nou als mijn moeder instinct "kapot" is? Besmeurt is door de eerdere spoed opnames? Wat nou als ik mezelf en dus ook Vinz voor de gek houd? 

Snap
3 jaar geleden

We krijgen geen vervolg onderzoek.. Vinz was 3 maanden geleden 5 cm gegroeit binnen 14 dagen.. de kinderarts zag geen reden tot verder onderzoek.. er is niks uit gekomen dus maar we blijven onder controle staan van de kinderarts

3 jaar geleden

Spannend! Hoop dat ze snel onderzoeken, hier hebben we soortgelijk probleem.. maar wkz geeft steeds aan dat het een griepje is..

4 jaar geleden

Oef ja herkenbaar dit. Gewoon je moederinstinct volgen hoor! Soms is het vechten met artsen voor opname of onderzoek, maar hier er nog nooit naast gezeten.. Fijn dat ze nu dit gaan onderzoeken, lijkt mij ook gek zo lang niet gegroeid.