Terug
Blog header image

Het gebruik van leestekens en emoticons

Je berichtje afsluiten met een punt. Foei! Harteloos! Maar wat mij betreft gaat het verder dan dat. Het gebruik van emoticons bijvoorbeeld.
Lindsy83
6 jaar geleden

Het klopt wel wat je hier typt! Maar zelfs met de emoticons en leestekens kan een bericht nog verkeerd opgevat worden... Heb ik ook een keer gehad met een vriendin. Ik heb me in allerlei bochten gewrongen om uit te leggen hoe ik het bedoelde en dat ik haar niet wilde aanvallen, maar alles wat ik typte zag zij als nog meer verwijten... Uiteindelijk is het gelukkig wel weer goedgekomen, maar het maakte mij wel duidelik hoe anders geschreven woorden kunnen overkomen.

nijn81
6 jaar geleden

Ja, geschreven taal.... Hoe komt het over. De 1 vindt een uitroepteken schreeuwerig, de ander vindt het een teken van vrolijkheid/enthousiasme. Al lees je een zelf getypt stukje nog zo vaak over en over en over.... Een ander kan het uiteindelijk tòch anders opvatten dan dat jij er ooit in zou zien. Iedereen is nou eenmaal anders. Het is natuurlijk wel een feit dat het goed zou zijn als iedereen even wat meer stil zou staan bij zijn of haar getypte berichtjes, voordat ze het web opgeslingerd worden. Want je wordt er gewoon bang van wat je tegenwoordig allemaal tegen komt op bijvoorbeeld facebook. Maar om nou heel erg lang stil te blijven staan bij zoiets kleins als een leesteken.... Dat is geen doen als je 200/300 berichtjes per dag voor je kiezen krijgt. Wat wel helpt is degene waar het berichtje vandaan komt, persoonlijk te kennen. Scheelt weer als je weer wat voor type het is, zodat je beter kunt aanvoelen hoe die kille lettertjes en tekentjes bedoeld worden. Sarcasme bijvoorbeeld. Kun je toch beter hebben van iemand die je goed kent dan van een onbekende. Maar gelukkig hebben we dáár die emoticons dan voor. ;-)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Oh wat herkenbaar! Ik kan ook in mijn boosheid en frustratie berichtjes sturen die ik beter anders kan verwoorden. Vorige week heb ik geappt met een oppas die niet begreep dat zij verantwoordelijk was voor de veiligheid van mijn dochter en dat zij dus ook niet goed gehandeld had. Doordat ze zei dat ze nou eenmaal niet 100 % haar veiligheid kan garanderen wist ik genoeg. Natuurlijk kan dat niet, maar het ging om iets wat ze wel had moeten voorkomen. Ik ben heel netjes gebleven en heb daarna een paar dagen nagedacht en gemaild dat ik de samenwerking stop zet. Ik heb niks meer gehoord. :( Sommige dingen kun je beter persoonlijk doen, al ben ik beter met schrijven dan praten. Ik heb ook vrede met deze oplossing, al is het wel jammer dat ze niet meer gereageerd heeft. Straks staat ze de volgende keer gewoon weer op de stoep, haha!

Blog header image

My family

💜