Snap
  • Mama
  • Verjaardag
  • loslaten
  • eerste
  • Momstruggles

Het eerste jaar met twee baby’s is voorbij!

Gister waren ze nog baby’s, vanaf vandaag zijn ze een dreumes! Dat de jaren voorbij vliegen wanneer je kinderen krijgt weten we allemaal, maar hoe meer kinderen des te sneller het lijkt te gaan.

Het afgelopen jaar was pittig, op sommige momenten zelfs meer dan dat! Ze hebben het wel over tropenjaren... nou het voelde meer als verloren in de jungle! Alles hierover hebben jullie zo’n beetje in mijn voorgaande blogs kunnen lezen. 

Ik weet nog goed dat ik vorig jaar weer aan het werk ging en uit frustratie regelmatig riep “laat ze eerst maar eens een jaar zijn” en kijk nu... daar zijn we dan. En weet je, ik ben blij dat het voorbij is! Er waren hele mooie momenten maar de moeilijke momenten hadden toch echt de overhand! En dat lag echt niet alleen aan de kinderen maar ook aan mezelf. Een perfectionist en vier kinderen gaan nou eenmaal niet samen, ik moest leren loslaten, makkelijker worden en de situatie accepteren...

Af en toe konden we even ademhalen en echt genieten maar pas de laatste maanden wordt het echt makkelijker. De nachten worden beter, we hebben alweer een paar nachten achter elkaar mogen doorslapen en die goeie nachtrust doet wonderen! Onze chronische vermoeidheid wordt langzaamaan minder?

Er staan nog neusamandelen op het programma en we hopen dat we daarmee nog meer rust krijgen. Voor onszelf maar vooral voor Ties & Stef. Zeg nou zelf, altijd maar snurken en even stoppen met ademen door te grote neusamandelen wil toch niemand?

Ik durf het bijna niet hardop uit te spreken maar voor nu gaat het goed! We hebben een druk schema met werk, kids, hobby’s van de kids, familie, vrienden en onze eigen relatie onderhouden maar we houden ons staande! Zelfs meer dan dat, we kunnen genieten van ons gezin! Mijn motto van de laatste tijd was dan ook: 

“What doesn’t kill you, Make you stronger??“ 

En zoals ik al zei het afgelopen jaar was pittig maar ik had het voor geen goud willen missen! Ik ben veranderd, maak me minder druk om dingen. Als mijn huis een chaos is, so be it! Dat was een jaar geleden wel anders! 

Wij genieten vandaag! De dag dat we het eerste jaar “overleefd” hebben. De dag dat onze baby’s ineens twee dreumesen zijn! 

Instagram: linda.beeksma