Snap
  • sterrenkind
  • zoon
  • Verjaardag
  • verjaardagen
  • kinderverjaardag
  • sterrendochter

Het dubbele feest maar ook niet

Een bijzonder verhaal van verjaardagen en herinneringen

Sterrendochter en zoon

Vandaag wil ik graag ons persoonlijke verhaal met jullie delen, een verhaal dat draait om liefde, verlies, en de bijzondere band tussen broer en zus.

Twee dagen maken soms een wereld van verschil. Voor ons, ouders van een sterrendochter en een zoon, zijn die twee dagen meer dan alleen dat - het zijn de markeringen van twee bijzondere geboortedagen die ons leven voorgoed hebben veranderd.

Onze reis

Onze reis begon met vreugde en verdriet in een onverwachte dans. Na het verlies van onze dochter Faith*, die op 12 maart 2020 geboren werd, voelden we de diepe pijn van haar afwezigheid. De medische wereld bood geen antwoorden, alleen stilte. In die stilte ontstond een onverzettelijk verlangen naar nieuw leven, niet om het verlies te vullen, maar om de liefde te laten groeien.

In een wervelwind van emoties werden we opnieuw zwanger, een licht in de duisternis. Op 20 maart, slechts acht dagen na Faith's geboortedag, zou onze zoon ter wereld komen (uitgerekende datum). De gedachte dat ze dezelfde geboortedag zouden delen, joeg ons angst aan. Maar het lot had andere plannen.

Twee dagen verschil

Met elke dag van de zwangerschap groeide de angst, maar ook de hoop. We kozen ervoor om het leven te omarmen, om te vechten voor een nieuwe start. Met de steun van artsen en therapieën, kwam onze zoon op 10 maart 2021 ter wereld, bijna een jaar na zijn zus.

De vreugde van zijn geboorte werd overschaduwd door het gemis van zijn zus. Op haar eerste jaardag vierden we zijn geboorte, een lach vermengd met tranen, een dubbel gevoel dat ons hart verscheurde. Het leven ging door, maar haar herinnering bleef levendig, verweven in elk moment.

Nu, drie jaar later, staan we opnieuw voor twee verjaardagen. Voor onze zoon, een dag van vreugde en verwondering, met een Cars-themafeestje en glimlachen die de kamer vullen. Voor Faith, een dag van herinnering en eerbetoon, met haar favoriete ijstaart en een stilte die spreekt van liefde.

Elke verjaardag draagt de last van herinneringen, maar ook de belofte van nieuwe momenten. Voor ons is het duidelijk - hun dagen mogen nooit in elkaar overvloeien. Elk heeft zijn eigen plek in ons hart, zijn eigen tijd om te stralen. 

Ode aan liefde

Dit is een ode aan liefde, aan verlies, aan de band die ons bindt, zelfs over de grenzen van het leven heen.

Dus laten we vandaag samen vieren, in vreugde en in verdriet, in herinnering en in hoop. Want in deze momenten vinden we de kracht om door te gaan, om te koesteren wat was en te omarmen wat zal zijn.

Een verhaal van dubbele verjaardagen en eeuwige liefde.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Dagboek van een Mama-Ondernemer?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.