Snap
  • Mama

Het begin van mijn bucketlist

Ik heb er al vele gelezen maar nog nooit 1 voor mijzelf gemaakt.. Alleen is dat nog niet zo makkelijk.

Iedereen kent 'm wel: de bucketlist. Een lijstje met dingen die je nog wilt doen voor je aan de grote reis begint. Ik heb er door de jaren heen velen gelezen maar nog nooit eentje voor mijzelf gemaakt. Waarom niet?

Lange tijd vond ik het niet zo belangrijk wat ik wilde, ik leefde mijn leven zonder erbij stil te staan wat mijn dromen zijn. Sinds ik moeder ben heb ik minder tijd voor mezelf en des te belangrijker lijkt het voor mij te worden om uit te vinden waar ik van droom, wat ik nog wil bereiken in het leven buiten het grootbrengen van onze 3 prachtige meiden. 

Na lang nadenken ben ik voorzichtig begonnen aan mijn bucketlist. Maar makkelijk vond ik het niet. Bij elk ding dat ik op wilde schrijven twijfelde ik; wil ik dat écht doen of denk ik dat maar? En als ik het echt wil is het dan ook haalbaar? Of doet dat er niet toe? Ik was nog niet eens begonnen en het leek al te mislukken. Maar ik heb niet opgegeven en heb zo toch een lijstje samen kunnen stellen. 

1. Het Noorderlicht in real-life zien.

Voor mij 1 van de meest wonderbaarlijke en adembenemende natuurverschijnselen wat er bestaat en ik zou het geweldig vinden het in het echt eens te mogen aanschouwen. 

2. Bungeejumpen of parachute springen.

Ik heb altijd al eens iets extreems willen doen en 1 van deze 2 dingen (of allebei) passen perfect in dat plaatje. 

3. Trouwen.

Inmiddels zijn we bijna 5 jaar en 3 kinderen verder maar is het er nog niet van gekomen. We willen wel al een tijdje trouwen maar ik wil, ondanks dat er geen groot feest komt, wel een mooie jurk aan, vriendlief in pak en de meisjes ook iets moois aan. Daarvoor zullen we moeten sparen en dat is momenteel even niet haalbaar. 

4. Mijn rijbewijs halen.

Ondanks dat ik richting de 30 ga heb ik nog altijd geen rijbewijs. Ik heb 'm nooit nodig gehad, alles was altijd op fietsafstand en het geld had ik er ook nooit voor aangezien ik vanaf mijn 17de in mijn eigen levensonderhoud heb moeten voorzien. Met een minimuminkomen en periodes zonder werk is het er nooit van gekomen. Nu besef ik me pas hoe graag ik zou willen autorijden, zeker met de kinderen.

5. Een borstlift/vergroting.

Al sinds mijn puberteit is er een verschil tussen mijn borsten. Niks vreemds want dit is bij de meeste vrouwen zo. Naarmate mijn borsten groeiden werd het verschil groter en uiteindelijk zat er ruim 1 cupmaat verschil tussen. Na 3 zwangerschappen is het niet minder geworden en ook niet mooier dus. Iets waar ik nu meer moeite mee heb dan ooit.

6. Een eigen bedrijfje starten.

Stiekem een grote droom van mij; een eigen bedrijfje. De laatste tijd spookt dit vaak door mijn hoofd en heb ik al talloze ideeën gehad.

Een aardig begin al zeg ik het zelf. Maar ik vind hem nog niet af dus misschien komt er ooit nog een deel 2?! 

7 jaar geleden

een mooi begin! er staan ook een aantal op jouw lijstje die er ook op die van mij staan hihi. leuk! oa rijbewijs halen ( ben aan het lessen) parachute springen, voor mezelf beginnen en het noorderlicht zien. Ik heb vooral op mijn bucketlist dingen staan die ik écht eens zou willen doen..ook al gebeurt het misschien nooit. als je iets echt wil is alles haalbaar, niet waar ;)