Snap
  • Mama

Het aller-mooiste compliment

Onlangs kreeg ik het allermooiste compliment wat je als mama van je kind kunt krijgen.

Soms voel ik me net een politie agent: “Niet doen”, “Laat elkaar met rust”, “Niet slaan”, “Luisteren naar mama”. Ook als drill instructor zou ik het best goed doen: “Bij drie doe je wat ik zeg”, “Hier komen, en wel nu!”, “Speelgoed opruimen. Waar het hoort”, “Netjes eten, niet viezerikken”, “Afblijven. Ik zei af-blij-ven”. En laat ik vooral mijn carrière als persoonlijk beveiliger en bodyguard niet vergeten. Ik mag alle knuffels, tassen,, gevonden takken en stenen, boeken, broodtrommels en geplukte bloemen vasthouden. Altijd handig zo'n mama in de buurt die alles vast kan houden. En als we een middagje naar een grote speeltuin gaan, dan gaan mijn antennes automatisch uit. Kleuter en Diva kennen de speeltuin op hun duimpje. Maar dat neemt niet weg dat ik ze continue in de gaten houd. Terwijl de één ergens achterin de speeltuin rond rent, is de ander bij de glijbaan naast de ingang te vinden. Gelukkig beschik ik over ogen in mijn achterhoofd en een extra set ogen op stokjes. Als het even kan trek ik mijn kids een fel oranje t-shirt aan. Deze vallen snel op tussen de massa spelende kinderen. In één snelle oogopslag kan ik ze zien (en nu niet allemaal na het lezen van mijn blog óók oranje kleding aandoen bij je kids ;-) ). Mijn man zei laatst: “En ik maar werken terwijl jij in de speeltuin zit met de kids. Lekker van het zonnetje te genieten”. Zo zou je het ook kunnen zien. Al ben ik echt wel doodop na een middagje speeltuin. Bewaker zijn is een leuk beroep, maar erg vermoeiend. En best jammer dat ik er niet voor betaald krijg.

Soms heb ik het gevoel dat ik alleen maar bezig ben met waarschuwen, ruzies sussen en bevelen uitdelen. Dat wil ik helemaal niet. Het lijkt wel alsof ik helemaal niet geniet van mijn kinderen. Iets wat ik enorm doe. En ik wil ook niet dat ze zich later herinneren dat mama alleen maar aan het mopperen is. Dat de kinderen dat gelukkig niet zo ervaren, werd me van de week onverwachts duidelijk.

Kleuter zat op de bank. Hij was op zijn tablet aan het spelen. Opeens riep hij me. Ik kwam naar hem toe. Hij keek me diep in mijn ogen aan, pakte mijn handen vast en zei: “Mama, je bent lief. Je doet het goed. Je zorgt altijd heel erg goed voor ons”. En die woorden raakten me diep. Kleuter meende het, het kwam recht uit zijn hart. De tranen sprongen in mijn ogen. Mijn hart overspoelde zich met liefde. Wat een lieve, wijze woorden van een vijf jarig kereltje. Ze raakten me recht in mijn hart. Ik heb mijn ventje een onwijs dikke knuffel gegeven en hem bedankt voor dit geweldige compliment. Deze steek ik mooi in mijn zak. De volgende keer dat ik me weer als politie agent moet opstellen, zal ik deze woorden in mijn achterhoofd houden. Ik doe het heus wel goed. En als Kleuter geen kleuter meer is, maar een opstandige puber, dan zal ik hem eens dit blog onder zijn neus duwen.

En jij? Heb jij wel eens een mooi/lief/bijzonder compliment van je kind gehad?

 

7 jaar geleden

dat is pas een super compliment !!! :)

7 jaar geleden

hahaha ik voel me precies zo, zoals je in het begin van je blog schrijft. ben ik geen politieagent voor m'n pubers, dan wel politieagent/pakezel/bodyguard/etc. voor m'n peuters. soms vergeet ik te genieten en ook ik kreeg een paar maanden geleden ineens een opmerking van m'n zoontje (3jr) niet mama je bent m'n beste vriend..want dat is papa, de hond, z'n broertje etc. ook. en dat zegt hij regelmatig met een dikke knuffel erbij. nee dit keer had íe net gedoucht en was ik 'm aan het aankleden en vanuit het niets: mama ik hou van je.... oké smelt en tranen in m'n ogen. ik gaf hem een dikke knuffel.....'ik hou ook van jou lieverd' smak. :) uiteraard moest ik dit nieuws na het aankleden gelijk doorbellen naar manlief en mijn eigen mama ... want ja ik voelde me supertrots. kennelijk doe ik het ondanks m'n gemopper soms, toch wel goed.

7 jaar geleden

Mijn dochter (toen puber) zei: mam, ik ga mijn kinderen later net zo opvoeden zoals jij ons (4) hebt opgevoed

7 jaar geleden

Wat ontzettend cute! Ik kreeg vorige week te horen 'mama je bent oud he' hahahaha hmmm. (Ik ben 28) Gelukkig hoor ik ook vaak dat ik de liefste ben. Goed dat je het opschrijft! Mijn kereltje van 4 had ook een keer iets gezegd waarvan in de tranen in m'n ogen kreeg. Ik dacht dit vergeet ik nooit.... maar ik weet zijn woorden dus niet meer :(