Snap
  • Mama
  • #menstruatie
  • #PMS
  • antidepressiva

Het accepteren van antidepressiva

Antidepressiva accepteren..

In mij vorige blogs heb ik geschreven over het feit dat enorm last heb van mijn pms klachten en dat ik begonnen ben met antidepressiva..

Het helpt mij enorm goed om te kunnen functioneren, heb meer geduld, minder prikkelbaar en kan beter schakelen..

Afgelopen week waren mijn pillen op en kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik eerst op spreekuur moest komen voordat ik weer nieuwe kreeg.. op dat moment had ik al 2 dagen geen pillen geslikt en kreeg ik dan wel voor 10 dagen pillen voorgeschreven maar moest dan wel een afspraak maken..

Op dat moment heb ik bijna een week geen pillen geslikt en wat voor een klote week was het!... Ken je dat.. dat opeens alles in 1 week komt.. nou dat gevoel had ik dus ook..

- Contract wordt nog niet omgezet naar vast contract omdat ze me weinig gezien hebben (zwangerschap, gebroken voet, quarantaine).

- Pillen kreeg ik niet zomaar, terwijl dat hiervoor wel gebeurde..

- Belastingaangifte verloopt niet zoals ik hoopte..

- Weegschaal gaf een getal aan die ik totaal niet verwacht had

- Voet geneest niet zoals ik hoop!

Nou ja in iedergeval van alles aan de gang.. druppel was denk ik wel ruzie met mijn vriend terwijl we allebei hard werken en soms dingen anders zien zoals ze zijn..

Alleen op dat moment kon ik het gewoon niet duidelijk maken wat mij dwars zat en dan klap ik dicht en kan alleen nog maar huilen, prikkelbaar zijn en ben ik gewoon niet bereikbaar..

Gisteren een goed gesprek gehad met mijn ouders en vriend en dan komt toch eigenlijk het besef dat ik eigenlijk gewoon beter functioneer met antidepressiva!

Zolang ik last heb van mijn hormonen en menstruatie zal ik dit moeten blijven slikken om er voor te zorgen dat ik minder prikkelbaar, rust en meer geduld heb en een leukere Marquita ben voor mijn kids en vriend. (Dat klinkt heel zwaar maar helaas is dit de realiteit)

Ik ben mij wel aan het verdiepen in het laten verwijderen van mijn baarmoeder, want ik weet dat ik geen kinderen meer wil en ga dit zeker aankaarten bij mijn gyneacoloog..

Binnenkort heb ik een afspraak bij care for women. Die zijn gespecialiseerd in pms klachten en hopelijk kan mij dat helpen..

Maar eerst zal ik moeten accepteren dat ik de antidepressiva nodig heb..