Snap
  • Mama
  • gezellig
  • genieten
  • knutselen
  • herfst

Herfst

Toch eigenlijk wel een heel mooi seizoen.

Als iemand mij vraagt wat mijn favoriete seizoen is, antwoord ik vaak met : de lente. Blaadjes die beginnen te groeien en de eerste lentebloemen in de wei, ik hou ervan.

Maar toch begin ik de herfst steeds meer te waarderen. De korter wordende dagen, de bladeren die mooi oranje-rood verkleuren en natuurlijk de eikeltjes ,  kastanjes en paddestoelen niet te vergeten.  Als kind vond ik dat altijd al prachtig, en ik zie dat Jackie en Lily hier ook met volle teugen van genieten.  Koud ? Dan maar een dikkere jas aan, want buitenspelen in de herfst is prima te doen.  Heerlijk met de laasjes in de plassen stampen, en dan net iets te nat worden.   

Bij ons in de buurt staan een aantal kastanje en eikenbomen. Een pleisterplaats voor de kinderen op dit moment. Jackie komt dan ook geregeld met de jaszakken vol kastanjes en eikeltjes thuis.  En die moeten natuurlijk zorgvuldig bewaard worden om mee te knutselen. Dat knutselen is trouwens nog wel een dingetje hoor. Het idee is leuk, maar de uitvoering zoals ik het in mijn hoofd heb, loopt nogal eens anders.  De tafel vol met saté prikkers, wol, verf en de nodige natuurschatten.  Tot zover gaat het goed,  maar dan.... Mama het lukt niet, mama die van mij wordt niet mooi, mama,mama,mama.....  Uiteindelijk probeer ik dan een knutselwerkje in elkaar te frutselen wat aan de verwachtingen voldoet.   

Oké,  het herfstknutselen is dan niet echt mijn ding, maar ik vind het altijd wel erg gezellig.  En die gezelligheid vind ik ook echt bij de herfst passen. Heerlijk met een joggingpak en een dekentje op de bank . Een kop warme chocolademelk of thee erbij,  en een fijne film of een goed boek, terwijl buiten de regen tegen de ramen slaat. 

Als je tijdens de hevige buien en rukwinden niet naar buiten hoeft, is de herfst toch zo slecht nog niet ?