Blog header image

HELP! Peuterpuberteit?!!

' Ik ben twee en ik zeg NEE! Mijn kleine lieve mannetje veranderd in een monstertje.. Help! Is dit de peuterpuberteit?! '

Ik ben een tijdje gestopt met bloggen, omdat ik merk hoeveel energie het mij gekost heeft over mijn verhaal te vertellen. Het is nog niet af, maar misschien dat ik het ooit afmaak. Voor nu vind ik het best, omdat het te vermoeiend is.

Echter wil ik natuurlijk niet stoppen met bloggen! Het is een heerlijk uitlaat klep, plus je kunt meningen van andere moeders vragen ;-)! 


Mijn zoontje van bijna 2,5 jaar was altijd een mama's kindje, lekker veel knuffelen, luisterde prima..

Maar de laatste dagen... Ik herken hem soms bijna niet terug! Hij gilt, hij krijgt enorme driftbuien, hij slaat, hij duwt, hij pakt dingen af, alles is van hem en anders maakt hij het z'n eigen, alles is nee.. Hij is gewoon echt stout, en dat herken ik helemaal niet!
We hebben zelfs straks een gesprek op de opvang, omdat ze niet weten hoe ze tot hem door kunnen dringen.

Voorbeeld; Hij pakt iets af, daar zegt de leidster wat van tegen hem, hij knikt vervolgens en hij lijkt te begrijpen wat ze zegt, maar zodra ze zich heeft omgedraaid pakt hij het gewoon weer af.. 

Ik vermoed ook deels, dat hij nog niet zo spraakzaam is als sommige in de groep (Die al ouder zijn, maar toch!) en dat hij zich dan niet goed verstaanbaar kan maken wat hij wil..

Echter vind ik het lastig hiermee om te gaan, herkennen jullie moeders dit?
Is dit het begin van de peuterpuberteit?
En hoelang heeft het bij jullie geduurd?

Tips zijn zéééér welkom ;-)

Anoniem
6 jaar geleden

Zeeeer herkenbaar ;) die van mij kon en kan er ook wat van. Wat je zegt over dat hij zich nog niet goed verstaanbaar kan maken, komt mij ook bekend voor. Mijn zoon begon ook wat later met praten en kon zijn frustraties dus niet met woorden uiten en begon ook met slaan, schoppen en afpakken. Ik probeer altijd zijn gevoelens te erkennen, dus ik zeg dan tegen hem dat ik begrijp waarom hij boos is. Maar er zijn regels en daar moet hij zich aan houden. En dat is natuurlijk erg lastig voor een 2,5 jarige... Succes tijdens deze pittige periode! ;) PS: ik heb je blogs altijd graag gelezen, heftig wat je allemaal hebt meegemaakt! Knap dat je het hebt op durven schrijven en gedeeld, maar ik snap ook dat het erg moeilijk voor je is geweest. Doe wat voor jou goed voelt! :)

Anoniem
6 jaar geleden

Pittige fase he? Ik probeer duidelijk te zeggen wat ik verwacht, als peuter driftig reageert, te zeggen: Je bent boos he? Dat snap ik maar... (we gaan wel je kleren aantrekken/je mag niet bijten...) en als ze dan hysterisch blijft, ga ik iets doen wat ze niet verwacht (zingen, haar knuffelen, een boekje pakken, naast haar op de grond liggen ofzo) om de bui te doorbreken. Ze is nog te impulsief om het te laten, maar ik blijf wel herhalen wat niet mag

Anoniem
6 jaar geleden

Ik schreef er laatst toevallig een blogje over, boordevol tips! Lees maar eens: https://buttydaantje.wordpress.com/2016/01/04/help-mijn-peuter-pubert/

Anoniem
6 jaar geleden

Die Van mij heb ik deze fase gelukkig overgeslagen. Ik weet niet of het ermee te maken heeft, maar ze hebben beide baby gebaren taal gedaan. Waardoor ze beiden al heel snel goed zichzelf konden uiten. Daarin komen ook emotie's voor en die kon ik dus heel gemakkelijk met hen bespreken.

tuhalmodjipen
6 jaar geleden

soms ligt het ook aan de oren omdat ze verstopt zijn. maar het kan ook natuurlijk puterbuperteit zijn en dat hij je wilt testen tot hoever hij bij jou kan gaan. dus hou voet bij stuk en geef hem straf (nadenkstoeltje ) als het moet.

Anke024
6 jaar geleden

Dankjewel voor je lieve berichtje! Op een of andere manier heb ik geen melding gehad dat er reacties geplaatst zijn.. Dus sorry voor mijn late bericht *Schaaaaaam*!!! Pfff, vind het inderdaad een hele moeilijke periode en ik geef ook aan, dat ik zijn gevoelens begrijp etc.. Hoelang duurt zon periode? Hahaha!

Anke024
6 jaar geleden

Dankjewel voor je berichtje! Op een of andere manier heb ik geen melding gehad dat er reacties geplaatst zijn.. Dus sorry voor mijn late bericht *Schaaaaaam*!!! Vind het inderdaad heel pittig en probeer ook duidelijk te maken, dat ik hem begrijp, maar dat bepaalde dingen gewoon écht niet kunnen of ik probeer hm ook af te leiden inderdaad..

Anke024
6 jaar geleden

Dankjewel voor je berichtje! Op een of andere manier heb ik geen melding gehad dat er reacties geplaatst zijn.. Dus sorry voor mijn late bericht *Schaaaaaam*!!! Oh! Kijk eens aan, ga gelijk even kijken! Bedankt!

Anke024
6 jaar geleden

Dankjewel voor je berichtje! Op een of andere manier heb ik geen melding gehad dat er reacties geplaatst zijn.. Dus sorry voor mijn late bericht *Schaaaaaam*!!! Joh.. wat goed! Daar heb ik nooit over nagedacht of in verdiept.. Hoe hebben jullie dat aangeleerd dan? Ben nu wel nieuwsgierig..

Anke024
6 jaar geleden

Dankjewel voor je berichtje! Op een of andere manier heb ik geen melding gehad dat er reacties geplaatst zijn.. Dus sorry voor mijn late bericht *Schaaaaaam*!!! Dat testen is ook niet erg, daar zijn we ons wel van bewust. We hebben inderdaad ook een plaats waar hij moet zitten om "na te denken".

6 jaar geleden

Raar, ik ontvang ook geen meldingen meer! Ennuh, hoe lang zo'n fase duurt? Te lang ;) Nee hoor, vaak als je denkt er echt niet meer tegen te kunnen, gaat het een dag later al weer een stukje beter (althans, bij mij :) )