Blog header image

Help ons gezond te eten? Tips please!

Is het voor jullie ook elke dag weer zo moeilijk om een lekkere verantwoorde maaltijd op tafel te zetten? Ik weet het niet meer!

Pff... mam wat eten we vandaag? Uhm.. tja ik weet het soms echt niet meer! En sinds we het zo druk hebben met ons kleine zorg intensieve mannetje, is het toch te vaak iets makkelijks en te vaak ook niet echt gezond! En daar baal ik echt ontzettend van, want ik hou gewoon van lekker gezond eten en ook zeker van koken. Vaak heb ik er de puf niet meer voor om iets te maken, of zitten we in het ziekenhuis.  Maar ook dan zou ik toch wel heel graag gewoon een eigen gemaakte gezonde maaltijd lusten. Het kost ons al handen vol geld altijd naar ziekenhuizen rijden en verblijven, om dan ook nog daar te gaan eten vind ik te gek. Plus het smaakt vaak niet eens lekker.. 

De kip krokant schnitzels met aardappels en brocoli komen me mijn neus uit, want dat word dan vaak gekozen omdat het redelijk snel en makkelijk te maken is. Of snelle hap, friet met snacks of kant en klare zakjes Iglo. Er moeten toch vast en zeker echt lekkere, makkelijk te maken, gezonde maaltijden zijn? Die je in een handomdraai op tafel zet en ik met een goed gevoel mijn man en kinderen te eten geef. Want nu voel ik me schuldig dat we al een jaar vaak slecht eten omdat we van ziekenhuis naar thuis heen en weren, of dat ik niet de tijd en energie heb om lekker uitgebreid te koken zoals ik dat vroeger wel deed. En om dat schuldige gevoel een beetje te compenseren, laat ik iedereen een extra vitamine pilletje nemen. Ja ik weet het...vandaar mijn hulpvraag! Het word nu toch echt hoog tijd dat die vitamines plaats gaan maken voor een gezonde maaltijd en mama zich niet meer schuldig hoeft te voelen! 

Dus kom maar op met die tips en recepten om vooral SNEL een lekkere gezonde en niet te dure maaltijd te maken. Dan blog ik over een paar weekjes over de resultaten en welke recepten wij er zeker in gaan houden, maar vooral naar wie mijn dank zeer groot zal zijn, lieve mede mama's! Ben benieuwd of jullie ons kunnen helpen. 

7 jaar geleden

Beetje een late reactie, ik zie er al ook lekkere gerechten tussen maar ik heb ook best weinig tijd om te koken ben altijd pas half 7 thuis van werk en we willen graag dat onze zoon van 2 rond half 8 ligt dus inderdaad makkelijk maar gezond.. hier een aantal; verse kippensoep, 3/4 kipfilets koken, soepgroenten pakket en een beetje vermicelli en als opvulling stokbroodje afbaken en dan kruidenboter of filet of ander soort beleg. Doen we altijd 2 dagen mee dus zuinig en makkelijk, en aardappel anders is ook lekker een pot gewoon bij Albert hein, voorgekookte aardappels, spekjes, tomaatjes alles door elkaar in een ovenschaal even half uurtje, stukje vlees en klaar. Pasta Carbonara. De carbonarasaus is van Bertolli, Pasta koken, Spekjes in een pan bakken, prei even aan bakken dan de saus erbij tomaatjes een pasta erbij als verwarmen en opscheppen bij elkaar 20 minuutjes. Macaroni kan je ook voor 2 dagen maken natuurlijk. Hoop dat je er wat aan heb en voor meer makkelijke lekkere en goedkope recepten kan je altijd vragen! :)

7 jaar geleden

Mijn favo recept is ook geblogd: https://www.mamaplaats.nl/blog/eten-in-een-drukke-werkweek-tortillataart Ik ben benieuwd of het bij jullie ook gewaardeerd wordt ;)

7 jaar geleden

Door zoiets kun je ook net gekookte pasta doen met bijvoorbeeld yoghurt. Desnoods doet je dochter er een schepje frietsause o.i.d. ;).

7 jaar geleden

Haha dankjewel!! Heb wel met een puber te maken die veel niet lust van wat je opnoemt.. en die moet toch ook eten. .dus de salade word al lastig om als maaltijd te eten hier.. zelf lust ik bijna alles behalve olijven, courgette en aubergine en zuurkool.. maar die andere recepten zal ik zeker eens gaan uitvogelen!! Bedankt!