Snap
  • Mama

HELP, ik moet weer werken...

Er breekt een dag aan dat je weer moet werken na je zwangerschapsverlof. Maar wie vertrouw jij je kind toe?

Je zit in je verlof en kijkt met gemengde gevoelens uit  naar de dag dat je weer het huis gaat verlaten om je weer te mengen tussen de volwassen mensen, volwassen gesprekken.. De 'grote mensen realiteit'. Na maanden thuis zitten is het soms ook weer heerlijk om aan de slag te gaan... Maar.. Waar laat je je kers verse baby????? hij/zij is nog maar zo klein. Kan je kleintje wel achterlaten en sterker nog... kan kleintje wel zonder jou?

Nu weet ik uit ervaring dat wij als mama het vaak moeilijker hebben dan ukkepuk. Maar voor welke vorm van opvang kies je? Er zijn zoveel verschillende opties? Kunnen opa/oma/familie/vrienden bij schieten? Of kies je voor een kinderdagopvang of bij een gastouder thuis?

Wij hebben elke vorm al gehad. En overal zijn onze kinderen met liefde opgevangen en verzorgd. Maar nu wij er 3 hebben in elk een andere leeftijdscategorie, werd het toch een uitdaging om ze op een en dezelfde locatie onder te brengen. Dus besloten wij te gaan voor een NANNY!!

Na een heel solicitatie process, goedkeuring door de GGD en de gemeente (Wat een rompslomp - maar anders kom je niet in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag, laten wij die nou echt nodig hebben met 3 kids anders is het financieel SERIEUS niet leuk meer), kozen wij voor Leni. Wat een geweldig mens is dat. Nee serieus, wat moeten wij nou zonder haar.

Ze komt vroeg in de ochtend bij ons thuis om de oudste 2 (8jaar en 5jaar)  naar school te brengen of blijft bij de jongste thuis. Ze geeft de kleine zijn voedingen (wat echt niet altijd makkelijk gaat - want: flesweigeraar) en zorgd dat hij buiten komt, lekker speelt en voldoende slaapt. 'S middags haalt ze de oudste kids weer uit school en eventuele playdates en zorgt dat niemand zich hoeft te vervelen. Ze pakt instrumenten erbij, zingt liedjes, leest boekjes, speelt met ze alle 3 buiten. En wanneer ik thuis ben is het huishouden (lichte taken) gedaan, is er gekookt (!) EN vraagt ze me of ik wat wil drinken (!!).

Af en toe kan ik nog steeds niet geloven, dat we het zo hebben getroffen met deze vrouw.

Wij willen haar NEVER meer kwijt! 

Leni, je bent geweldig!

Voor wat voor opvangs vorm heb jij gekozen? Ik ben heel benieuwd of alles naar alle tevredenheid verloopt... En uiteraard de vervelende ervaringen...

7 jaar geleden

Vroeger voor mn studie opgepast vanaf 12 jaar en tussenjaar fulltime gedaan. Na studie helaas geen studiegerelateerd werl kunnen vinden. Omgeschoold tot gastouder en doe t nu 4 jaar

7 jaar geleden

Het is inderdaad financieel aantrekkelijk met onze 3 kids.. en vooral het kunnen behouden van de rust en regelmaat is heel fijn. Doe jij dit werk al lang?

7 jaar geleden

Ik werk als gastouder aan huis oftewel nanny zoals jij t beschrijft. Dit is voorvgezinnen vanaf twee kinderen ook echt een goede optie, ook financieel. Ik wilde ook graag bij gastouder maar als gastouder mag je je eigen kinderen niet wegbrengen, ook al werk ik buitenhuis. Dochter gaat naar kdv 1 dag en 1 dag papa en 1 dag schoonzus. Overige dagen ben ik thuis. Ben heel blij met deze opzet