Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Help!! Ik kan niet eens alleen naar het toilet....

Zoals de titel al zegt....ik kan niet eens alleen naar het toilet

Zoals de titel al zegt....ik kan niet eens alleen naar het toilet :-/

Niet omdat het me niet lukt, maar omdat Kian geen moment zonder me kan.. Het lijkt wel als of hij opnieuw in zijn inkennigheidsfase zit. Maar dat lijkt me stug met 16 maanden.

Continue staat hij met twee handjes omhoog, met grote puppie ogen en te piepen of ik hem alsjeblieft op wil tillen. Als buitenstaander denk je och wat schattig, maar ondertussen begint het een beetje op m'n zenuwen te werken.. Zodra ik ga zitten of niet met hem bezig ben begint het.

Samen de was ophangen gaat prima maar owee als ik een kop koffie wil drinken en zeg nu even geen boekje lezen... Dan begint het en stopt hij niet meer met huilen tot ik uiteindelijk zwicht of boos wordt.

Ik vind het helemaal niet leuk om te mopperen tegen hem maar na zo'n dag met alleen gejengel als ik even geen aandacht geef en hormonen die alle kanten op vliegen (opoe komt langs) lukt het me gewoon niet.

Zelfs als ik op het toilet zit wil hij op schoot en hij heeft het alleen bij mij. Ik probeer zijn negatieve gedrag zoveel mogelijk te vermijden, maar hij voelt feilloos aan wanneer ik niet lekker in mijn vel zit.

Iemand enig idee hoe dit komt{ws puberteit want de driftbuien hebben we al gehad en er volgen er vast nog meer ;-) } en nog beter wat ik er aan kan doen om weer gezellig met mijn kanjer om kan gaan en mijn kop koffie kan opdrinken op mijn  momentje..??

11 jaar geleden

Ons dametje van 11 maanden begint hetzelfde soort gedrag te vertonen maar gelukkig niet zo erg...ik probeer haar zoveel mogelijk te betrekken, wat jij ook doet met bijv. was ophangen. Ik heb ook een krukje naast de wc staan (meer omdat ik niet wil dat ze de trap opklimt waar nog een traphekje moet komen en geen box kan gebruiken die we enthousiast opgeruimd hebben) zodat ze dan naast me kan zitten als ik op de wc zit. dan mag zij doorspoelen en handen wassen vindt ze helemaal geweldig (dat is eigenlijk ook meer op het oog voor toekomst plassen op wc)...beetje lastig inschatten hoe jouw situatie is, maar misschien dat je hem een keertje bij vertrouwde mensen kan laten spelen zodat jij echt een dagje voor jezelf hebt. Iets speciaals wat ie heel graag wil, bijv. spelen op een bepaald speelgoed (bijv. herriemaak iets als piano of trommelen op dozen) wat ie alleen mag doen als jij je zo hard verdiende kopje koffie drinkt... denk dat het vooral belangrijk is dat jij hem redelijk zorgeloos bij een oppas kan laten zodat jij je energie kan bijtanken en er weer vol tegen in kan gaan (mopperen of negeren). Misschien maar even minuutje weggaan naar wc/gang en laten brullen en terugkomen en net doen alsof er niets aan de hand is van zn gebrul en dat steeds langer rekken? succes en sterkte want ben bang dat ik mn eigen advies over tijdje ook mag uitproberen.