• Mama
  • Zwanger
  • Babyspullen
  • zwanger
  • striae
  • olie

Help ik heb striae!

Een groot gedeelte van de vrouwen krijgt tijdens de zwangerschap, zwangerschapsstriemen. Daarnaast kan striae bij iedereen optreden, ongeacht situatie of leefwijze van de persoon. Dik of dun..iedereen kan het krijgen.

Er zijn veel producten en crèmes op de markt die beloven, striae als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen. Helaas is dit vaak niet het geval. Striae gaat meestal nooit helemaal weg, wel kan het vervagen waardoor het minder zichtbaar wordt.

Toch heb ik een aantal producten kunnen vinden die volgens reviews, striae doen vervagen. Rilastil Striae Cream, schijnt bijvoorbeeld een goed merk te zijn.

Rilastil Striae Cream is gemakkelijk verkrijgbaar via drogisterij.net. Een beschrijving van het product dat op de website staat:

“  Rilastil Striae Cream

Onderzoek heeft aangetoond dat Rilastil Intensive het eerste product is dat striae helpt te voorkomen. Uniek in de behandeling en voorkoming van striae vanwege de actieve stoffen leucine, isoleucine en valine. Het houdt je huid elastisch, zacht, vitaal en gezond, zodat het de snelle groei aankan. De snelle werking en unieke ingrediënten maken Rilastil Intensive het perfecte middel om striae te voorkomen.

Enkele feiten

  • 85% van alle zwangere vrouwen krijgt striae, waarvan 60% tussen de vierde en de zesde maand.
  • Per jaar zijn er 200.000 zwangerschappen, dus 170.000 nieuwe gevallen van striae als gevolg van zwangerschap.
  • Striae komen voornamelijk voor op de buik en borsten, maar ook op de heupen, onderrug, oksels en de binnenkant van de dijen.
  • 50% van alle zwangere vrouwen gebruikt tijdens de zwangerschap een product om striae tegen te gaan, maar omdat er niet echt een goed product voor is, gebruiken velen een reguliere bodylotion of olie.
  • 75% van de zwangere vrouwen blijft dat product gebruiken na de zwangerschap.  “

 

Kijk ook naar informatie voor Mustela striae crème of Olivia striae crème.

 

Striae zijn vervelende littekens. Heb jij ervaring met soortgelijke producten of iets heel anders? Deel jouw ervaring dan mee!

10 jaar geleden

Ik heb heel lang nergrns last van gehad maar in de 34ste week van mn zwangerschap kreeg ik suiker en toen ben ik flink gescheurd zeg maar. Het is nu 5 maanden geleden en die slakkencreme helpt op zich wel. Dr schumacher heeft er wel een operatie voor maar ja dan moet je zeker wetrn dat je geen kinderen meer wilt. Ga nog wel die andere crene proberen en zag bij het zwembad een vrouw waar het bijna niet opviel. Mij viel het op omdat ik erop lette maar zag er mioi uit.

10 jaar geleden

Hoi Anouk, Kreeg je deze crème vergoed? Een creme op aanraden van een dokter klinkt goed. Ik zie in je link dat hij ook behandelingen doet voor striae. Daar ieamand ervaring mee?

10 jaar geleden

Ik heb wel striae gekregen aan het einde van mijn zwangerschap, bovenbeen/billen en borsten (ik had namelijk een overdreven hoge melkproductie) :) en daar kreeg ik nogal gespannen grote borsten van...Ik ben alleen benieuwd of dit product dan nog wel werkt na 3 jaar (bij mij zijn het namelijk nu dus 3 jaar oude littekens) zou er graag vanaf willen!

10 jaar geleden

Ik gebruik sinds een paar weken de striae creme met tretinoine en het werkt verbazingwekkend goed. De striae op mijn buik die ik aan mijn zwangerschap heb overgehouden, zijn al aardig aan het vervagen. Op een blog van dokter frodo kwam ik deze creme tegen! vervolgens heb ik het gewoon aan mijn huisarts gevraagd. Die heeft het vervolgens voor mij voorgeschreven. http://www.dokterfrodo.nl/blog/behandeling-striae-creme-tretinoine/