Terug
Blog header image

Help, hoe kom ik van mijn kriebelhoest af?

Al 3 weken klink ik als een zeehondje. Al twee keer de huisarts bezocht maar die kunnen niks voor me doen.

Tijdens het eerste bezoek kreeg ik codeïne voorgeschreven maar die mag ik maar drie leer per dag. Ik sta voor de klas en train drie dansgroepen. Mijn kriebelhoest wordt alleen maar erger en na 2 uur is de codeïne uitgewerkt. Dus besluit ik weer naar de huisarts te gaan. 

Daar aangekomen moet ik eerst een half uur wachten want ze lopen uit. Inmiddels kijkt de hele wachtkamer naar mij en schuift 1 man zelfs een paar stoelen op! ????

Uiteindelijk ben ik aan de beurt en vertel ik mijn verhaal. Ze snapt dat het vervelend is en luistert naar mijn longen. Deze zijn goed. Ook met mijn zuurstofgehalte is niks mis. Mijn hartslag is wel te hoog, maar ze vergeet even dat ik daarvoor even mijn longen eruit heb gehoest. Haar conclusie. .. Niks aan te doen. Gewoon afwachten en hoestdrank.

Uhh niks aan te doen? Moet ik nu gewoon zo doorgaan? Mijn ribben doen pijn! Mijn hoofd doet pijn en ik kan soms niet eens meer normaal praten! Vooral 's avonds is het erg. Ik mag pas terug komen wanneer ik koorts krijg.

Dus help! Hebben jullie nog tips? Mijn ribben, mijn hoofd en ik willen graag dat het stopt! 

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat vervelend! Geen ervaring maar wel tips voor je! De welbekende halve ui bij verkoudheid schijnt ook bij kriebelhoest te werken. Verder proberen koffie te vermijden en het schijnt dat een suikerklontje eten ook helpt... Succes en heel veel beterschap!

Annemiek2
6 jaar geleden

Zijn er nog meer dingen waar je last van hebt zoals volle holtes? Je zou sowieso kunnen kijken of echinea helpt. Dit ondersteunt je weerstand. Ik heb even niet zo voor de hand of je kv of bv geeft want dan mag dat weer niet. Honing verzacht de keel en een citroen zit veel vitamine c in. Kippesoep help bij griep om daar vanaf te komen. Ook die uit een pak of blik hoewel gewoon kippevleugels of poten in een bouilon trekken tot het vlees er vanaf te trekken is beter werkt. Veel inspanning stimuleert de kriebelhoest wel. Ik vond het niet echt vreemd dat je na een dansles erg moest hoesten ;). Honing snoepjes en zachte zoete drop wil wel eens helpen. Als het niet binnen 1 week over is zou ik eens googlen wat het zou kunnen zijn of hoe je er vanaf kan komen. 3 weken is wel erg veel vaak staat er 2 weken voor. Succes en heel veel sterkte en beterschap.

Joycies
6 jaar geleden

Borstvoeding geef ik niet meer dus ik zou kunnen kijken voor echinea. En bedankt voor de andere tips! Ik ga ermee aan de slag. Liefs

Joycies
6 jaar geleden

Gelukkig drink ik geen koffie maar dat suikerklontje ga ik proberen . Bedankt voor je tips! :-)

Anoniem
6 jaar geleden

Oww balen zeg. Ik weet geen tips maar wens je veel beterschap!

Anoniem
6 jaar geleden

Beterschap Joycies. Bij de apotheek kan je misschien een goede hoestdrank krijgen en verder moet je veel water drinken.

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel.

Joycies
6 jaar geleden

Ja net een hoestdrankje meegekregen

Annemiek2
6 jaar geleden

graag gedaan succes en sterkte :).

Joycies
6 jaar geleden

Thanks.

anoniem2017
6 jaar geleden

Stomme tips heb ik. Ze slaan echt nergens op, maar hier helpen ze wel. Thijmsiroop verzadht de keel. S avonds voor je gaat slapen en eventueel s ochtends een voetenbadje maken met warm water waar je voeten net inkunnen dus niet lauw maar lekker warm ( netals je in bad gaat). Hier veel zout in gooien en er lekker met je voeten in gaan zitten. Evt een ui naast je bed ( gewoon in 4 snijden) zodat de zooi in je neus loskomt. Ik ben er meestal na 3 dagen vanaf. Zeehondenhoest savonds gewoon stomen. Succes hopelijk helpt het bij jouw ook.

Joycies
6 jaar geleden

Net ff lekker gestoomd. Ik heb verder nergens last van. Geen verstopte neus niet verkouden. Alleen hoest. Maar wel super bedankt voor de tips. Ik ga het voetenbadje proberen

Momo
6 jaar geleden

Hoest ook al even nu brongier stop gehaald... Lets hope it works jij ook sterkte

MisssMamaPoekkie
6 jaar geleden

Hier precies hetzelfde volgens mij denken de buren dat er een nieuwe vestiging van pieter buren naast hun is gekomen.... ik had wel koorts die is na 1 week gelukkig afgezakt... heb een neusspray gehad want alle holtes zitten verstopt ben zelfs doof aan mijn linkeroor en mijn rechteroor daar komt wel iets van geluid binnen maar niet veel... ik heb ook codeïne pillen gehad slik paracetamol soms 6 per dag smeer vicks op mijn borst/ rug en s'avonds onder mijn voeten en draag sokken in bed dat verlicht wel het hoesten misschien helpt het ook bij jou? Verder veel thee pickwick weerstand daar zit gember in en dan met honing en de vicks inhalatie stick gebruik ik ook en dan sabbelen op keelsnoepjes die met die rode papiertjes van anti-flu en honing dropjes eten hoop dat je er iets aan hebt... en veel beterschap xxx

Joycies
6 jaar geleden

Jij ook beterschap. Ik hoor zoveel zeehondjes om me heen.

Joycies
6 jaar geleden

Bedankt voor je tips. Ga ik zeker proberen. Gelukkig heb ik al dat andere niet. Alleen maar hoesten. Jij ook veel beterschap!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!