Snap
  • Mama
  • Relatie

Help: een kortzichtige man...

We zijn een happy family, Jos en ik en onze prachtkinderen: Emma en Eva.

Gelukkig maar dat het zo perfect is, want beetje bij beetje kom ik er achter dat Jos toch best een beetje 'kort door de bocht' kan denken. Reden hiervoor is mijn zus, of eigenlijk de kinderen van mijn zus. De neefjes van Emma en Eva. 

Twee super lieve kereltjes die gezellig meespelen met mijn meiden. Met de poppen of in een jurk, no problem. Zou je denken in ieder geval... 

Laatst aten we met z'n viertjes plus kids bij ons thuis. En ons huis is echt een roze bedoeling en stampvol met echt 'meiden speelgoed'. Geen actionmens of spiderpakken bij ons. 

De kinderen speelden in de kamer en wij waren aan het uitbuiken in de keuken. Dolle pret hadden ze en Eva kondigde (zoals ongeveer elke avond) aan dat er een show stond te wachten. Of we plaats wilde nemen op de bank. 

Wij verplaatst en de show werd geopend. Daar stonden ze, met z'n vieren van top tot teen verkleed en opgemaakt. Ze waren de spicegirls en 'Mama I love you' werd gezongen uit volle borst! Heel schattig en mijn zus en ik genoten volop! De vriend van mijn zus vond het ook wel vermakelijk en maakte wat foto's voor op de familie app.

Maar Jos, die was verbijsterd, de volgende dag had hij het er nog over. ''Als dat mijn jongens zouden zijn... Echt niet dat ze een jurk aan mogen hoor.'' Dit kan toch niet Julia?!

Wat kan er niet? 

Ja, weet je wel. Jongens in meisjes kleding. En ze zijn al zo zachtaardig. Dat gaat helemaal fout...

Ik ben er niet op ingegaan (bewust) want hier ben ik niet van gediend. Maar het is wel mijn man. Hij denkt hierin zo kortzichtig!!!

Is dit een 'mannending' en hoef ik me geen zorgen te maken? Of heb ik gewoon een hork van een vent? Help me!

6 jaar geleden

Nou nou wat een heftige reacties richting je man zeg! Over vooroordelen gesproken: dames, jullie kunnen er ook wat van! Wij hebben ook twee jongens (nu 8 en 11) en een meisje (1 jaar). De jongens zijn mijn stiefkinderen en hebben in het verleden ook meisjesdingen gedaan bij hun moeder: nagels lakken, moeders jurkjes aantrekken e.d. omdat hun moeder dit leuk vindt. De oudste is een heel zacht jong en is sociaal een beetje onhandig. Hierdoor liet hij zich dus op school ook overhalen (challenge) om zich op te maken waardoor hij dacht dat iedereen hem stoer/grappig vond terwijl hij uitgelachen werd! Wij zijn nu heel stellig in wat echte meisjesdingen zijn (zoals eerder genoemd) dat de jongens dat niet doen wat dat hoort niet. We worden niet boos, we zijn gewoon duidelijk. Dit heeft absoluut niets te maken met angst voor homoseksualiteit maar juist met bescherming tegen pesten. Kinderen kunnen onderling heel gemeen zijn en als pesten eenmaal begint, kun je dat niet meer ongedaan maken en je kind is sneller beschadigd dan je denkt. Uit eigen ervaring denk ik dat mannen sneller zijn geneigd om "abnormaal" of niet gewenst gedrag af te keuren uit bescherming en niet persé omdat het horken zijn (uitzonderingen daar gelaten).

6 jaar geleden

Bij ons is het omgekeerd.....alhoewel ik denk dat daar minder een taboe op bestaat dan met jongetjes....Ons meisje houdt van Dino's, minecraft lego en speelgoedauto's.....heeft vorige week van haar eigen zakgeld een houten schild met zwaard en een'echte' pijl en boog gekocht (uiteraard pijlen zonder punt). Heeft een spidermanpak..... leest alles wat met 'ridders' te maken heeft....speelt stoere computerspelletjes.....en is al vaste klant bij een gamewinkel;).....heeft een zwarte cross fiets en vindt het allerleukste om met de 'jongens' van haar klas te spelen. Maar ze draagt wel ALTIJD een legging met een rokje of een strechjurkje met veel roze en heeft nog nooit een spijkerbroek aan gehad. En denkt ze er niet aan om haar lange blonde haren af te knippen....Dit zijn haar eigen keuzes.... ze heeft nog nooit interesse getoond in haar pop of een barbiepop die ook in haar speelgoed kist ligt. En wij als ouders vinden alles oke..... we zien haar ook echt 'ongelukkig' zijn als ze bij een vriendinnetje is die alleen maar met de barbiepoppen/make up aan het spelen is;).... ze is nu bijna 9 jaar oud en ze krijgt eigenlijk al genoeg commentaar van haar leeftijdsgenootjes/en vooral de meiden wat haar onzeker maakt.... wij vechten er eigenlijk voor dat ze zelf beslist en baas is over zichzelf wat ze wel of niet leuk vindt. Als ze gelukkig zijn in wat ze doen....laat ze toch heerlijk zichzelf zijn!!

6 jaar geleden

Ik vroeg mij af mogen jouw dames je man nooit opmaken? Kinderen vinden het heerlijk om te doen wat een ander graag doet. Incl verkleden rennen klimmen enz enz enz. Hier 4 meiden en 1 jongen en mijn zoontje speelt t ene moment leuk mee met de dames incl make-up en pop terwijl die 5 min later alweer met zijn traktoren aan het spelen is. Laat de dames je man een x opmaken gewoon voor de fun. Miss ziet hij dan in dat t gewoon leuk is en hij er niet ineens homoseksuele gevoelens en ideeën van krijgt. De dames hier spelen netzo graag met de auto's enz van hun broertje. Ze voetballen en als ze de kans krijgen klimmen ze in bomen en rollen ze door het zwarte zand.. Laat een kind lekker kind zijn zonder hokjes gedenk

6 jaar geleden

Volgens mij ook een beetje een mannending. Mijn man heeft het ook, moet het echt leren. Ons zoontje wil ook wel een nagellak op of de princessen jurk van zijn zus aan. Nou en. Dat is van meteen uittrekken gegaan naar afspreken dat hij beter zijn stoere pakken aan kan doen naar het erin bezinnen dat het nu eenmaal een fasen is.