Snap
  • Mama
  • zomervakantie
  • help
  • ruzie
  • structuur

Help 6 weken zomervakantie!

Met een baby, Peuter en een kleuter. Hoe kom ik die door? Dat dacht ik aan het begin van de vakantie. Ik zag er als een berg tegenop. 

Maar niets was minder waar. Het ging echt heel snel. Met nog 2 weken, of eigenlijk anderhalf, te gaan kan ik zeggen dat het eigenlijk heel leuk was. 6 weken lang de kinderen om me heen. 

Tuurlijk hadden ze soms ruzie. Want de oudste ( 5 jaar)  wil graag met de middelste ( 3 jaar) spelen, en de middelste wil dat ook. Alleen kan de middelste (3 jaar) nog niet zo goed samen spelen. Wat helemaal bij zijn leeftijd past, maar dat frustreert de oudste dan weer. Want dan begrijpen ze elkaar niet. 

Maar vaak gaat het ook wel goed. Kunnen ze lief samen spelen. Of spelen ieder hun eigen spel. Het scheelt natuurlijk ook dat we zo'n mooie zomer hebben in NL. We zijn veel buiten. In de tuin. In het zwembad. En er worden geregeld kopjes modder koffie en modder soep voor me gemaakt. 

We spelen samen spelletjes. Of gaan naar het speeltuintje om de hoek. En de jongste (0) die slaapt lekker veel en doet de rest ook gezellig mee. 

Wat een fijne zomer! De vakantie vloog voorbij. De schoolrun met drie kinderen heb ik absoluut niet gemist. Nog even en dan moeten we er weer aan geloven. Terug in de structuur, regelmaat. Ook dat heeft z'n voordelen.