Snap
  • plussizemama
  • maatjemeer
  • vrouwenlichaam
  • moeders
  • plussize

'Uh mevrouw, mijn kont past niet op deze stoel'.

Het moment dat ik nooit meer zal vergeten.

Na mijn zwangerschap van Gylaro vond ik het tijd om er eens lekker op uit te gaan. Dus besloten manlief en ik om een heerlijk rondje door de stad te gaan.

Na een intensieve ochtend wandelen, wat ik niet meer gewend was, aangezien ik na  mijn bevalling de eerste 4 weken niet tot nauwelijks kon lopen, besloten we even een break te nemen om heerlijk te gaan lunchen. 

Lunchen. Iets waar ik ontzettend naar uit gekeken had, want we mochten alles weer eten, en één  van mijn lievelingslunches was toch wel een broodje carpaccio. 

We zochten langs de terrasjes, die inmiddels al bom vol zaten, want het was natuurlijk hartje zomer en lunchtijd. Toen we eenmaal een plekje gevonden hadden en wilde gaan zitten, liep ik toch wel tegen een probleempje aan....

Manlief keek me aan en vroeg me wat er was. Lachend zei ik, uh ja m'n kont past er niet tussen schat. Hij keek me aan en begon heel hard te lachen, tot hij besefte dat ik het meende en hij begon rond te kijken of er op het terras ook andere stoelen te vinden waren, maar helaas zagen we alleen dit type stoel. 

Toen er een serveerster langs liep vroeg ik of ze ook andere stoelen had, waarop ze vroeg waarom ik een andere stoel had gewild. Dus vertelde ik haar hetzelfde...

Ze keek me aan en zei, sorry mevrouw, maar we hebben helaas geen andere stoelen. Hierop besloten we dus om een ander terras te gaan bezoeken.

Maar hoe langer we rondliepen, hoe meer dezelfde stoelen we tegen kwamen op de terrasjes.. dus helaas was lunchen voor ons geen optie en hebben we bij de Hema een broodje hotdog gehaald om deze lopend mee verder te nemen.

Op het moment zelf vond ik het niet zo'n probleem, meer omdat ik dit nog nooit had meegemaakt.

Als ik daar nu aan terug denk, vraag ik me af hoe dit zo heeft kunnen zijn. Ik draag maat 42/44 wat veel meer dames dragen, betekent dit dan dat wij plussizers geen honger hebben? Betekent dit dan dat wij niet welkom zijn op een terras? Waarom worden de stoelen zo gemaakt dat er maar tot een bepaalde maat mensen op kunnen gaan zitten? Is dit discriminatie naar de wat vollere vrouwen? 

Ergens kan het me niet zoveel schelen, de terrasjes waar ik deze stoelen zie staan loop ik nu maar al te graag voorbij. Het enige probleem is, dat deze stoelen op 70% van de terrassen staan en mijn opties dus erg beperkt zijn wat ik dan wel weer erg jammer vind. 


Ik vraag me af of er meer vrouwen zijn die dit probleem hebben? Of zoiets ooit hebben meegemaakt? Wat is jullie mening? Let me know!

's avatar
1 jaar geleden

Eigenlijk nooit geen last van. En heb toch echt een behoirlijk grotere maat dan jij hebt. Ligt misschien

's avatar
1 jaar geleden

Hihi even mijn zin afmaken: ligt misschien ook aan de regio waar je woont? Ik woon in het noorden van nederland

's avatar
1 jaar geleden

Owwh absoluut de soort kuibstoeltjes met een rondje aan de zijkant. Heeerlijk die staat de volgende dag in het blauw op je heupen afgebeeld.

's avatar
1 jaar geleden

42 / 44 en dan val je onder de plus size ? Wie bepaalt dat toch

's avatar
1 jaar geleden

Ik heb 46-48 van onderen en nog nooit gehad... Wel eens van die rieten stoelen met leuningen die dan een beetje strak zitten... Lijkt me heel gênant echt belachelijk dat dat kan

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LeonieSomFalck?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.