Snap

Hebben jullie dat ook?

Ik woon in een klein dorpje en om mij heen zijn ook meerdere dorpen. Over het algemeen  is de populatie hier blank. het zijn vooral drenthen en groningers die hier wonen. zo af en toe zie je eens een buitenlands persoon of gezin.

 

Nu ben ik opgegroeid tussen heel veel verschillende culturen  heb in twee respectievelijke grote steden gewoond en het altijd met alles en iedereen over weg gekund.

 

Mar als ik nu een getint persoon, mensen zie waar van je kan zien dat ze niet van Nederlandse afkomst zijn, kijk ik daar toch weer van op. Het is heel vreemd maar omdat je ze hier zo weinig tegen komt vallen ze direct op en kijk je ze aan. Ik merk dat er dan terug naar mij wordt gekeken soms met een heel verbaasd gezicht.

 

En dan schiet er door mijn hoofd "o nee als ze maar niet denken dat ik ze aan staar om de verkeerde redenen" Ik ben absoluut niet racistisch aangelegd en geniet eerder van de verschillende mensen die ik tegen kom dat dat ik er antipathie voor heb.

Ik schrik van de reactie van sommige mensen en dan van mijn eigen gedachte. waarom is het nu zo vreemd terwijl ik heel lang gewoon met Molukker  turken, armenen, chinezen en noem maar op in de klas heb gezeten.

 

Hert zelfde probleem komt naar boven als ik een stelletje zie wat homo of lesbienne is. Ik vind het zo gaaf dat die mensen daar gewoon voor durven uit te komen. Ik kijk eigenlijk naar ze omdat ik diep respect voor ze heb. Ze zijn wie ze zijn, maar ook hier wordt het wel eens verkeerd opgevat, met dezelfde denkwijze die dan bij mij begint te dagen.

Ben ik de enige die hier last van heeft of overkomt jullie dat ook wel eens?

10 jaar geleden

Ik woon ook in een dorp in drenthe (mischien wonen we wel vlak bij elkaar) Maar hier is het eigenlijk gebruikelijk dat iedereen naar elkaar op kijkt en elkaar groet al is het door een knikje. Hier word het meer gezien als iets arrogants als je langs iemand loopt zonder diegene aan te kijken. Maarja waarschijnlijk kijk je ook op als je iemand in een rolstoel langs ziet komen, of iemand met overdreven veel make-up, gekke kleren, paars haar, een gillend kind en ga zo maar door.. ik denk niet dat het iets raars is... mischien voel jij je ongemakkelijk omdat je ooit voor rasist bent uitgemaakt? of omdat je veel te bang bent om zo genoemd te worden?

10 jaar geleden

hier niet echt herkenning ondanks klein dorp wel veel culturen (polen, zigeuners, antillianen, surinamers, chinezen, nederlanders enzv.) kan me wel voorstellen dat als je minder culturen in een dorp hebt wonen het dan gewoon meer opvalt.

10 jaar geleden

Dankjewel dat stond wel heel vreemd haha. Ik denk dat het daardoor ook komt. ik had het vroeger ook niet omdat ze bij mij ook gewoon in de klas zaten. Vreemd dat het zo veranderd als je er minder mee geconfronteerd wordt.

10 jaar geleden

Ik herken het niet, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik in een stad woon. Toen ik klein was zat ik al op een openbare school met allerlei culturen door elkaar. Oh,ja, je moet even een woordje aanpassen in de 3e alinea...hi,hi..