Snap

Heb jij nagedacht over een voogd voor je kinderen?

Niet leuk om over na te denken... Wel heel belangrijk om te doen!

Wist je dat er vaak maar weinig geregeld is mocht de tijd (onverwachts) daar zijn?  Dat komt omdat mensen niet aan hun afscheid willen denken of er gewoon niet bij stilstaan. 

Uit onderzoek op de Instagram van Mamaplaats is gebleken dat de meerderheid van de mama's (53%) wel eens heeft nagedacht over een voogd voor hun kind(eren). Slechts 23% heeft ook daadwerkelijk dingen vastgelegd. Dat betekend dat 73% van de moeders (nog) geen voogd heeft aangewezen!

Je wilt en kunt je er natuurlijk bijna niets bij voorstellen: de tijd wanneer je er als ouder niet meer bent.

Toch kun je al een hoop voorbereiden die de zorgen van nabestaanden wegnemen. Een voorbeeld is het bepalen van de voogd van je kinderen. Wanneer jij en je partner tegelijkertijd komen te overlijden, wil je dat je kinderen goed worden opgevangen en goed terechtkomen. Een taak waar je serieus over na wilt denken.

Wil je bijvoorbeeld dat je kinderen sowieso bij elkaar blijven bij overlijden van beide ouders? En dat de ideeën van opvoeding van de voogd lijken op jouw ideeën van opvoeden?

Je wilt en kunt je er bijna niets bij voorstellen: de tijd wanneer je er als ouder niet meer bent.

Heb je misschien al iemand in je hoofd en wacht je op het juiste moment om het te vragen? Waarschijnlijk lucht het op wanneer je het regelt. Zoiets lastigs aankaarten kan achteraf ook fijn zijn. En zo weet je zeker dat er iemand is die weet hoe jij het wil hebben mocht je er zelf niet meer zijn.

Direct regelen? Monuta helpt je.

Schrik niet; een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000!

TODO: Add alt to media

En als je dan toch nadenkt over de tijd waarin je er niet meer bent, kun je maar beter alles gelijk regelen, zoals de financiële kant van wanneer jij er niet meer bent. Bijvoorbeeld met een uitvaartverzekering dek je de kosten van jouw uitvaart. 

Want schrik niet, een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500,- en € 11.000,-. Een hoop geld waar je nabestaanden niet mee wil opzadelen. Zeker niet als de erfenis voor de kinderen.

Monuta helpt je met regelen

Wanneer je een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit, kun je kinderen gratis bijschrijven op de polis en zijn ze tot hun 18e gratis meeverzekerd. Daarnaast kun je de verzekering online afsluiten en gelijk de rest van de familie bijschrijven. Zo heb je alles binnen een paar minuten geregeld.

Sponsored: Dit artikel is geschreven in samenwerking met Monuta. 

4 jaar geleden

Wij hebben niets geregeld, maar zouden ook echt niet weten wie we daarvoor zouden moeten vragen.

4 jaar geleden

Ik heb toen online (met mijn digiD enzo) heel makkelijk vast gelegd wie de voogd word van mijn kinderen als er wat gebeurd. En dat heel snel na de geboorte al geregeld

4 jaar geleden

Op het moment dat je het niet vastlegt komt jeugdzorg automatisch in beeld, dit was voor ons een reden om het wel vast te leggen! Scheelt een hoop gedoe mocht er wel wat gebeuren!

4 jaar geleden

Wij hebben al wel een voogd gevraagd maar gaan het vastleggen zodra onze 2e is geboren in juni