Snap
  • Mama

Haren overeind, rennen, lui, ow mamma

Als moeder zijnde kennen we dit vast allemaal wel althans enkele puntjes. AUB lezen met een knipoog ;)

Yep, that's me.

In de ochtend vroeg op staan, stilte in huis je kunnen douchen en het brood klaar maken voor iedereen.

Vervolgens iedereen langzaam wakker maken en t kleintje verzorgen.

Dan je mammy to do list:

- Kleintje zorgen dat ze eet

-Koffie/Thee drinken

-Zorgen dat de hond niet onder de pindakaas boterham zit van de kleine.

-Kleintje omkleden want vervolgens zit ze zelf onder de pindakaas

- Jezelf nog maals omkleden aangezien je ook onder de pindakaas zit

- Je eigen boterham aan je kleintje afgeven want ja deze zag ook veel lekkerder uit dan zijn/haar eigen boterham

- Hondje uitlaten

- Kleintje wegbrengen

- Naar het werk gaan.

Ja er zijn dagen die ik niet werk, ik heb hier een mooie middenweg voor gevonden. Super trots op de mama's die het voor elkaar boxen om full time te werken, maar ook trots op de "thuisblijf moeders" waarvan veel te vaak word gedacht dat ze de hele dag koffie drinken, winkelen en maar wat bezoekjes brengen aan anderen.

Mijn vrije dagen vul ik namelijk in met het huishouden, dit doe ik ook in de avonden anders krijg ik het niet geregeld, ik ben namelijk ZOOOOOOOO egoïstisch dat ik af en toe het ook lekker vind om eens niks te doen en tv te kijken op de bank, langs een vriendin wil gaan of wil gaan sporten.

Aangezien deze mama af en toe nogal chaotisch is: begin onder met stofzuigen dweilen zodra t kleintje slaapt (heerlijk dat ze dit in de middag nog wel eens doet), je bedenken dat je was klaar is dus ook maar naar boven lopen om die in te ruimen, denken goh laat ik ff de badkamer doen is dat ook al gedaan. Voordat je naar onderloopt denken, tsjah ik doe gelijk het bed verschonen dan kan dat meteen weer in de machine. Om vervolgens weer in de keuken te eindigen en denken, ik begin alvast met de voorbereiding van het koken.

Ja shame on me, ik ben een beetje fanatiek als het op koken aan komt, ik vind dit namelijk zo leuk dat ik het meer als een hobby zie. Van gezond lekker tot minder ongezond lekker ik vind het soms heerlijk om uren te spenderen in de keuken, mits de tijd het toelaat. Want ja er loopt nu eenmaal een kleintje rond die ook wat aandacht en verzorging nodig heeft :).

Dus als het kleintje weer rond me loopt te dartelen en mama roept, word er zeker tijd voor haar gemaakt. Lekker bouwen met de blokjes, stukje fruit of paprika eten want daar is ze gek op. Mja soms ook wel eens iets minder gezond en dan komt er een klein stukje chocola aan te pas of en liga.

Ja ik geef toe ik ben zo'n mama:

-Chaotisch

- Werkend en thuisblijvend

- Egoïstisch is om dingen voor zichzelf te doen

- Gezond maar ook minder gezond koken

- Poetsen maar soms er totaal geen zin in hebben omdat het soms lijkt of er geen einde aan komt of dat het geen nut heeft

- Gehaast overkomen omdat je meent dat je tijd te kort hebt

- Je haren nog overeind of knot hebben gefrommeld en zo zonder make-up naar de winkel gaan (messy hair?! Don't care)

- Haar kleintje een jogging pak of iets anders simpels aan trekt, want goh we zijn toch thuis of gaan naar een indoor speelpark dan kan hij/zij zich amuseren zoals hij/zij dat wil zonder dat mama zich zorgen maakt of iets stuk gaat.

-Kledingsetjes?! Leuk, maar je kunt sommige dingen ook combineren met andere broekjes/truitjes. Ook leuk toch?! waarom moet het altijd als set aan? omdat het een SETJE is?! i love combi

- Ik ben zo'n mama die iedereen op tijd verzorgd heeft en erachter komt dat het al vrij laat is en dan zichzelf nog moet verzorgen. (oeps, maar gelukkig kunnen wij mama's daar ontzettend snel in zijn als het moet)

- Ik ben zo'n mama die onverwaardelijke liefde geeft aan haar gezin inclusief huisdier.

- Ik ben zo'n mama die iedere andere moeders mening respecteerd. We zijn namelijk allemaal anders, dus iedereen doet het ook anders of toch het zelfde. Wat maakt het ook uit?! zo gaat het al jaren toch en wij zijn ook groot geworden.

Ik vind dat iedere mama gewoon trots mag zijn op welke stap of stapje zij ook bereikt. Want al met al, doet iedere mama wat ook van haar verwacht word. Mama zijn op haar eigen unieke manier. :)

7 jaar geleden

Heerlijk. Niks mis mee. Iedere moeder doet het op haar manier dat maakt de opvoeding niet minder goed.????

7 jaar geleden

Ik ben z,n mama die zo lang mogelijk op bed blijft liggen haha. Met basisschool kinderen heb je meer tijd die kunnen een hoop zelf