Snap
  • Mama

Happiness in sickness

#18MAMA. GELUKSMOMENTJES. Focus op geluk. Focus op hoop voor morgen. Focus op elkaar.

Van binnen voel ik me vreselijk. Niet dat ik dat wil laten zien of laten merken. Dan voel ik me zwak (wat bullshit is natuurlijk), ik moet sterk zijn. Sterk zijn resuleerd in een muurtje. Een muurtje dat geen emotie naar buiten laat. Een muurtje dat ook iets minder emotie binnen laat, "voor mijn eigen bestwil". Achter het muurtje hoopt alles op en ik weet niet wat ik er mee moet!! De afgelopen tijd begin ik de effecten van de opgehoopte stress, achter mijn muurtje te voelen. Elke avond voel ik paniek aanvallen opkomen. Van die hyperfentilatie shit, waar ik al eerder over schreef. Vaak kan ik ze wel onderdrukken, dit kost me wel ontzettend veel energie. Soms komen ze door en dan voelt het alsof ik dood ga..

Ik wil dit niet langer op deze manier. Ik heb het gevoel dat ik aan het afbrokkelen ben en dat kan ik niet toe laten. Niet nu. Ik moet iets doen, maar wat?

Een verlossend berichtje kreeg ik van een vriendin. Alsof mijn gedachten waren gelezen. Ze raadde me een meditatie app aan, die ik meteen gedownload heb. Wel was ik wat sceptisch eerst omdat ik altijd best down-to-earth ben. Mediteren vond ik altijd iets voor die zweverige types, haha! Maar oh, wat was dit fijn. Het was fijn om gewoon te zijn. Om bewust te zijn van mijn ademhaling, die normaal was en bleef!

Ik schreef me in voor Yoga lessen en vorige week had ik mijn eerste les. Ik was vreselijk zenuwachtig. Toen ik de zaal in liep, vol vreemde, in een setting die helemaal nieuw voor me was, kwam de paniek opzetten. Ik probeerde het te negeren maar dat lukte niet. Ik wilde wegrennen. Overgeven. Ik wilde de angst wegstoppen. Opsluiten! Toen dit niet lukte besloot ik het over me heen te laten komen en mediteerde ik op mijn ademhaling tot de les begon. Yoga was geweldig. GE-WEL-DIG. Mijn gedachten waren verzet en de stress achter het muurtje even onzichtbaar geworden. Ik ben zó blij dat ik dit elke week mag gaan doen!

Het voelt klote om hier te schrijven dat ik me zo voel. Zwakte voel. Terwijl ik sterk wil zijn. Maar ik denk dat ik dit moet doen, dit moet delen, zodat ik mijn muurtje langzaam weer kan afbouwen en mezelf weer kan opbouwen. It's life, you know.

Gelukkig ben ik nog steeds blessed met mijn mama die hier nog steeds onder ons is!! Ondanks die klote ziekte, zijn we nog gelukkig. Hebben we nog geweldige momenten samen, met zijn alle.

Geluksmomentje #1

Oud en nieuw. Mama hier, nog bij ons in 2017 is gelukt!! Wie had dat gedacht, toen de doktoren mama in september twee maanden gaven. Ik had het gehoopt maar durfde me niet te verheugen. Toch werd het werkelijkheid. Wat een onbeschrijfelijk geluksmoment. Voeten op tafel! Champagne!!

Geluksmomentje #2

Spontaan, last minute op mini-vakantie naar De Eemhof. De hele familie bij elkaar. Dat dít kan is prachtig! Mama koos een waterfrond suite. Bij aankomst werden we begroet door eendjes en meeuwen. De suite was zo mooi. Heerlijke keuken, een bubbelbad, sauna en een grote bank waar we met zijn alle op konde chillen. Even had ik niks nodig behalve deze momenten. Met mama op de bank. Dat dit waarschijnlijk onze laatste vakantie was met zijn alle drong die dagen gelukkig niet door. We gingen lekker uit eten. Iedereen speelde met de kinderen. We gingen zelfs met zijn alle zwemmen! Samen ontbijten. Naar de kinderboerderij, schapen en geitjes aaien in de sneeuw. Samen chillen en genieten. Ik koester dit voor altijd. Alleen maar liefde. 

Geluksmomentje #3

Met mama naar de opening van het Heart House. Daar mag ik mijn Yoga lessen volgen. Mama was gevraagd foto's te maken omdat zij dat gewoon het beste kan :). Voor de openings ceremonie hadden ze een orgineel concept bedacht. Iedereen schreef op een stuk katoen een wens. Wat ik wil wensen, kan ik niet wensen want wat ik wil is onmogelijk. Stomme wens. Tot ik het had! - Nog een zomer met jou. - Dat is mijn wens. Toen ik het aan mama liet zien moest ik bijna huilen, mama ook. Ik vind het een mooie wens. Ik hoop maar verheug mij niet. De ceremonie was verder heel mooi, er werd live geschilderd en het gebouw was prachtig. Buiten alle poes-pas om was het fijn om met mama te zijn. <3

Geluksmomentje #4

Een ochtend met de kids naar de hertjes en daarna spontaan nog naar de speeltuin. In het zonnetje!! Klap op de vuurpijl limonade drinken bij mama. Een perfecte dag. 

Geluksmomentje #5

Mijn "Table series" in polaroid begint vorm te krijgen. Binnen in de lunchroom waar ik werk, is de serie nu bijna compleet! Van de zomer, als het terras weer buiten staat, gaan we hopelijk verder in het zonnetje. Wat een gevoel, bijna niet voor te stellen. De serie heeft nu een schattig eigen mapje gekregen. 

Geluksmomentje #6

Onze lokale, oer-oude, rottende chocolade fabriek genaamd Bensdorp gaat plat. Als lief hebber van oer-oude, rottende gebouwen doet dit pijn aan mijn hart. Maar, een voordeel, mama mag fotograveren op de place to be. Het gebouw vastleggen in de laatste glorie dagen. Mama heeft ook een plekje in haar hart voor Bensdorp en is blij dat ze op deze plek mag rondlopen. Wel mét officiele veiligheidshelm, die voor haar eerste selfie EVER zorgde. Haha! 

Geluksmomentje #7

Moeder-dochter painting. Een fijne ochtend samen met mama gebogen over linnen doeken. "Vreemde vogels" was ons verf thema. Laat mama nou mega fan van vogels zijn! Mama, die zichzelf wat tekenen en verven betreft, totaal niet creatief acht, maakte er een spektalel van. Het was creatief, rust gevend, fijn en leuk! Het resultaat mocht er ook wezen! 

Geluksmomentje #8

Nadat mama de december maand en jaarwisseling overleeft had, werd de volgende mijlpaal Mevrouw haar verjaardag. Vandaag is deze ingelost!! Janken van geluk kan ik. Mevrouw heeft een geweldig verjaardags weekend gehad! Trakteren, feestjes, familie en tot slot sunday dinner en cadeautjes bij oma! Ze kreeg een geweldige feeën prinsessen outfit. Compleet met toferstaf, roze vleugels, bloemen mandje, bedel armbandje en nog meer frutsels. A dream for every two year old girl!! Eerlijk is eerlijk, ik had niet durven dromen dat deze dag er zou komen. En toch.. 

<3

7 jaar geleden

Ahaa, iits nice conveersation on tthe ttopic off ths paragrfaph aat thiss placce aat this webpage, I havge reead all that, sso aat thjs time mee alsoo cmmenting here. I am sujre this paragraph hhas toluched all thee internjet people, iits really really pleasant piecce off writig onn buioding uup neww blog. Heey there! I've beesn readimg ylur webllog foor a while nnow aand finally got tthe courage too goo ahead andd gkve youu a sholut ouut fom Lubbochk Texas! Juust waqnted tto mention keeep uup thee antastic job! http://Cspan.org/

7 jaar geleden

Bedankt!! Ik hoop het ook echt ze erg!!

7 jaar geleden

Wat mooi geschreven weer. Ik hoop met je mee voor een mooie en vooral nog complete zomer. Heel veel liefs

7 jaar geleden

Lief en fijn dat je het op deze manier ziet. Ik probeer mijn beeld ook bij te stellen en het even opschrijven en toegeven heeft nu al verrassend goed gewerkt!! Bedankt voor je lieve reactie! Hopen op zomer! :)