Snap
  • Mama
  • november
  • Momlife
  • goedheiligman

Hallo november

Daar is de maand november weer, Volverwachting klopt ons hart deze maand. Wat vind ik dit altijd een leuke maand. Het ongeloof en blijdschap van de kinderen op hun gezicht dat ze iets lekker in hun schoen hebben. Dat sint hun lijstje hebben meegenomen en natuurlijk alle lekker dingen voor het paard. De luisterpieten die al eerder in het land gaan aankomen om te kijken of de kinderen wel goed luisteren. Wat hou ik van deze tijd en wat kan ik daar van genieten. De oudste is nu 8 en weet inmiddels het grote geheim van volwassen mensen en de goed heiligman. Ondanks dat hij het geheim weet doet hij net zo enthousiast mee. Hij heeft ook zijn lijstje gemaakt en ligt ook al klaar om in de schoen te doen. Als het goed is mag hij dit jaar met school surprise doen. Wat hebben wij daar al zin in. Heel onze Pinterest staat vol met afbeeldingen die we kunnen maken, maar het eerst afwachten wie je natuurlijk als lootje hebt. Wat had ik daar vroeger ene hekel aan om dat te maken maar nu heb ik hier zo ontzettend zin in om met hem iets leuks en gaafs te maken voor een ander kindje waar hij trots op is.  Nog eventjes terug te komen op de lijstjes die de kinderen hebben gemaakt ik snap het nut niet van die lijstjes. Ze hebben zoveel wat ze willen hebben dat ze beter het speelgoedboek zelf in hun schoen kunnen doen want veel verschil met hun lijstjes is er niet. 

Elke maand maak ik een lijstje met wat ik ga doen denk dan aan een schoonmaak rooster en ook natuurlijk de klusjes die ik dan af wil hebben. Die heb ik nu gisteren helemaal afgemaakt, dan denk ik altijd hoe gaan we dit voor elkaar krijgen. Maar uiteindelijk voor het einde van de maand zijn meestal alle klusjes af. Waarom werk ik met zo'n lijst? Dat ik niks kan overslaan in alles wat ik wil gedaan hebben. Veel klusjes komen maandelijks terug en andere stel ik soms wat langer uit.  Sommige dingen vervallen wel eens en neem ik op een andere dag in de week mee. Kan niet de werf schoonmaken als het staat te regen natuurlijk. 

De maand ga ik de gang aanpakken. die wil ik helemaal geschilderd hebben, nieuwe lijstjes tegen de muur dan denk ik aan die Ikea hack met de fotolijstjes met die spiegels er in. Ook was ik aan het rondkijken voor een ander schoenenkast want met 6 personen en schoenen en ze staan allemaal in het zicht. (de kast heeft geen deuren dus dat is natuurlijk ook nog een optie dat ik deuren kan maken voor die kast)

Ook zal onze nieuwe keuken komen deze maand. Ben zo benieuwd. We willen dan nog even kijken of we er een extra kast aan toevoegen voor een inbouwkoelkast. Onze keuken word een hele andere kleur dus zijn we nu ook aan het kijken voor ander tegels tegen de muur te gaan plaatsen zodra de keuken staat. Maar dat wil ik liefst zelf doen/ proberen want dat moet een eitje zijn. Heb wel eens een badkamer mee betegeld dus moet dat kleine stukje in de keuken ook wel lukken. Dus nu vooral een beetje oriënteren wat hoe of hoe met de tegels.Ook omdat de keuken nieuw word willen we gelijk gaan kijken voor een nieuwe tafel met stoelen. We hebben nu een rechthoekige en we willen graag een ronde tafel, maar is dat wel genoeg ruimte voor 6 personen? De woonkamer laten we nog maar even voor wat hij is.  Ook hebben we daar al plannen voor natuurlijk, maar alles op het gemakje. Dat staat in het voorjaar op het programma kunnen we nu nog lekker wat rondsnuffelen en ideeën op doen. 

Ik maak mijn planning altijd de hele maand door. Nu heb ik gewoon een blad voor de maan december en daar staan de weken op en dan schrijf ik  bij die weken gewoon de klusjes of schoonmaakheden die ik wil doen.  Alles gaat bij mij tussen de bedrijven door, Is het rustig op mijn werk (werk van uit huis) dan doe ik klusjes die op lijstje staan. In mijn pauze ben ik ook altijd bezig, en in de avond uren pak ik ook een aantal dingen mee. Meestal ben ik om 8 uur klaar met alles en plof ik op de bank en dan drink ik samen met mijn vriend/verloofde koffie en hebben we het over onze dag.  Zitten we te kijken voor tafels en stoelen op dit moment en tegels voor in de keuken. Elke avond doen we gewoon even update over alles, wie heeft er nog geappt en eventueel een verjaardag op de planning die in de agenda plaatsen en dan rekening houden met iedereen zijn werk dagen en tijden. 

Tegen het eind van de maand werk ik alles netjes uit per week. dan ga ik de taken verdelen over de dagen. Net als de standaard klussen die dagelijks worden gedaan komt er natuurlijk ook  kleine dingen bij. Ik schrijf de dagelijkse, standaard schoonmaak dingen ook altijd op. Waarom zal je je afvragen. Ik vind het leuk worden om alles af te vinken :)

Zijn jullie klaar voor de goed heiligman?Werken jullie ook met lijstjes of zijn jullie geïnteresseerd in lijstjes als voorbeelden?