Snap
  • Mama

Hallo nieuw lichaam!

Daar sta ik dan, drie maanden na mijn bevalling. Ik zie mezelf. Voor het eerst sinds de geboorte kijk ik weer eens echt naar mijn lichaam..

Mijn blik in de spiegel zegt genoeg. Ik moet mijn lichaam opnieuw leren omarmen, leren om weer van te houden. Maar hoe ga ik dat in vredesnaam doen?

Oké, ik geef toe voor mijn bevalling was ik ook niet dol op mijn naakte spiegelbeeld. Maar tevreden was ik wel. Niet te dik en niet te smal, een leuk stel borsten en gespierde benen. Geen fotomodel, maar ach ik mocht er best wezen.

Maar nu drie maanden na het mooiste moment uit mijn leven, sta ik naar mezelf te kijken.

Honderd dure potten en crèmes heb ik gesmeerd en even dacht ik de dans van striae te ontspringen, maar helaas in week 30 begon het met één licht streepje. Wat uiteindelijk eindigde in, zoals ik het zelf noem, een kleurplaat.

Dan mijn borsten, mooi strak waren ze. Maar nu zie ik dat de zwangerschap er een soort zachte pudding van gemaakt heeft. Heerlijk voor dochterlief om op te liggen en wellicht is dat de reden hiervan wel, maar lastig om echt mooi te vinden.

Mijn gezicht, het staat anders. Alsof er geen drie maanden, maar 10 jaar voorbij zijn. 

Moederschap, ja ik ben echt een moeder geworden. Ik zie het aan mijn blik, aan mijn frons en aan mijn stralende ogen.

Zachtjes hoor ik mezelf tegen mezelf praten. 

Hallo nieuw lichaam, misschien worden we geen beste vrienden meer. Maar je hebt me laten zien wat je allemaal aan kunt en eindelijk ben ik daardoor diep van binnen heel erg trots op je..

Bedankt voor het mooiste cadeautje ooit..

Liefs Vera.



8 jaar geleden

Soms zijn er geen juiste woorden te vinden.was..! Ik hoop dat jullie omringd worden met liefde en warmte! Veel sterkte!

8 jaar geleden

Wat ontzettend verdrietig Dominique. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat je lieve mensen om je heen hebt. Geen aandacht besteden aan domme mensen met vooroordelen of kortdoordebocht opmerkingen.. !

8 jaar geleden

Wat heb je dat ontzettend goed omschreven, alleen ik heb er nu nog steeds moeite mee om mezelf te accepteren. Mij dochtertje word in september twee en nog steeds zijn er mensen die vragen in ik zwanger ben. Hier kan ik niet mee omgaan. Heb diep respect voor diegene die hun "nieuwe" wel kunnen accepteren.

8 jaar geleden

Jouw gezondheid en die van je kindje zijn het allerbelangrijkste! Ik ben gelukkig bespaard gebleven van striemen extra kilo's los vel e.d. alleen een klein streepje van 10 cm van de keizersnede, zo laag dat het alleen naakt te zien is, en die uiteraard nog minder zichtbaar wordt in de toekomst (nu 3 maanden geleden) Succes met het accepteren, maar wees er gewoon trots op! Je hebt een kind gebaard :D