Snap
  • Mama
  • voorkeur
  • #eerlijk
  • doeslief

Had je niet ook graag een meisje gewild?

Een vraag die  tijdens een vragenronde op ig  en ook in mijn dagelijks leven standaard voorbij komt. En ik weet zeker dat die vraag niet raar bedoeld is. Ik kies er dan ook voor om hem te delen en te beantwoorden. Er heerst namelijk nogal een taboe op voorkeur hebben voor een geslacht. Dus ja ik ben daar altijd eerlijk over, ja ik had graag een dochter gehad, waarom? Ik kom zelf uit een meiden gezin en weet hoe de band met mijn eigen moeder is. Samen shoppen, leuke kleding kopen en helemaal los gaan op hun haren dat is het eigenlijk zo’n beetje…. Eigenlijk dus allemaal dingen die ik zo gewend was vanuit mijn eigen jeugd. Het bekende dus zeg maar… Ik had dus ook überhaupt niet bedacht dat ik jongens zou krijgen.

MAAR ondanks dat het antwoord dus ja is kwamen velen van jullie met de reactie naar mij “ik vind het altijd zo flauw als mensen dat vragen” “hoe ga jij daar mee om want ik vind dat best moeilijk” “ik wordt daar echt verdrietig van, alsof jongens niet goed zijn” En al die opmerkingen ik snap ze! Doordat er vaak door de buitenwereld op gereageerd wordt voelt het vaak alsof je dat “koningskoppel” nodig hebt om in het perfecte plaatje te passen. Er zijn zelfs mensen die “het zielig voor me vinden” Want zoals ze dan vaak zeggen “een jongen heb je maar even een meisje voor het leven”

Het mogen krijgen van een gezond kind is al een wonder op zich steeds weer! Zelf kreeg ik een miskraam en wisten we lange tijd niet of Ties en Stef levend geboren zouden worden en of ze überhaupt gezond geboren zouden worden. Het geslacht was daarbij compleet ondergeschikt!

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben niet zielig dat ik geen dochter heb. Ik heb 4 zoons, anders dan dat ik ooit bedacht had maar absoluut niet minder gelukkig! En wat ik wil meegeven, niet voor mezelf maar voor een ander draai het eens om “allemaal jongens wat een rijkdom!”